Whiplash symptomen na een aanrijding
Wat is een whiplash en wat zijn de symptomen van een whiplash? Op deze vragen geven wij u op deze pagina een antwoord. Net als over de behandelingen van whiplash. Hier vindt u alles over dit letsel dat typisch voor een aanrijding van achteren. Bij het verhalen van letselschade na een aanrijding heeft u recht op gratis juridische bijstand. Wilt u weten hoe dit kan? Volg de link en wij leggen het u uit.
Wat is een whiplash?
Een whiplash associated disorder of whiplash syndroom ontstaat in de meeste gevallen door een auto botsing, Vooral bij een achterop aanrijding. Whiplash staat voor:
- de beweging waarbij de nek door de klap hard heen en weer wordt geslingerd. Hierbij komt dermate druk op de nek te staan dan letsel ontstaat.
- het letsel en de klachten die u door de slingerbeweging ervaart.
De eerste whiplash symptomen zijn vaak nekpijn, maar breiden zich vaak uit. Een whiplash is het geheel van al deze whiplash klachten. U kunt hier lang last van hebben. Wel zijn er tegenwoordig steeds meer goede whiplash behandelingen. U leest het op deze pagina.
Symptomen van een whiplash
De meest voorkomende whiplash symptomen na een verkeersongeval:
1. Nekklachten bij een whiplash
Een whiplash komt vanuit de nek. Het is immers de nek die bij een aanrijding een flinke klap krijgt. Deze nekklachten kunnen bestaan uit nekpijn, maar ook uit stijfheid of een bewegingsbeperking. Vaak voelt het hoofd ook zwaar, alsnog u het de hele dag moet meedragen! Het zijn typische whiplash symptomen die iedereen met een whiplash herkent en tot schade kan leiden.
2. Schouderklachten
Vaak voelen de schouders bij een whiplash hard aan, ze zijn stijf en erop drukken doet pijn. Ook zijn de schouders niet goed te bewegen en voelen ze strak aan. Soms is er ook uitstraling naar het hoofd, de armen en soms zelfs uw vingers.
3. Hoofdpijnklachten door een whiplash
Een whiplash zorgt veelal voor hoofdpijn. Deze kan zo heftig zijn dat lijkt alsnog u migraine heeft. De hoofdpijn wordt erger bij (geringe) inspanning en u voelt ook alsnog er druk op uw hoofd en nek staat. Hoofdpijn is een veel voorkomend whiplash syndroom.
4. Vermoeidheidsklachten door nekpijn
Onder andere door de nekpijn en de hoofdpijn ontstaan er vaak vermoeidheidsklachten bij een whiplash. Maar ook als gevolg van de pijnmedicatie en de hieronder nog te bespreken slaapproblemen bent u overdag vermoeid.
5. Concentratieproblemen en geheugenproblemen
Wat was u nou eigenlijk van plan om te doen en wat leest u eigenlijk? U kijkt wel tv, maar u volgt het eigenlijk niet wat er gebeurd. Herkenbaar als u een whiplash heeft. Het is namelijk een bekend whiplash symptoom.
6. Slapeloosheid bij een whiplash
Een whiplash zorgt voor pijnklachten van de nek. Daardoor kunt u niet lekker liggen en dit geeft problemen met slapen. Zo ontstaat slapeloosheid. Hier kunt u echter wat aan doen. Er zijn diverse middelen die u kunnen helpen bij slapeloosheid. Wij adviseren u hierover in gesprek te gaan met uw huisarts.
Overige whiplash symptomen
Andere whiplash klachten zijn:
- Psychische problemen
- Angstklachten (PTSS)
- Cognitieve problemen
- Depressieve klachten
- Visusstoornissen
- Duizeligheid
- Oorsuizen
- Lage rugklachten
- Tintelingen in handen
- Misselijkheid
Gratis whiplash symptomen test
Wilt u weten of uw klachten passen bij een whiplash en uw schade als gevolg hiervan claimen? Laats ons een whiplash symptomentest uitvoeren. Klik op onderstaande button en vul in wat u is overkomen en welke klachten u heeft. U ontvangt dan binnen 1 uur een reactie van ons!
Whiplash schadevergoeding claimen
Is de aanrijding door een andere bestuurder veroorzaakt zoals bij een kop-staart botsing? Dan heeft u bij een whiplash recht op schadevergoeding. Onze letselschade advocaten adviseren u hier graag over. Klik op de button voor een gratis whiplash symptomen test of het claimen van uw letselschade.