Wij zorgen bij whiplash voor een schadevergoeding!
Heeft u 1 of meerdere van onderstaande whiplash symptomen?

Whiplash symptomen na een aanrijding

Wat is een whiplash en wat zijn de symptomen van een whiplash? Op deze vragen geven wij u op deze pagina een antwoord. Net als over de behandelingen van whiplash. Hier vindt u alles over dit letsel dat typisch voor een aanrijding van achteren. Bij het verhalen van letselschade na een aanrijding heeft u recht op gratis juridische bijstand. Wilt u weten hoe dit kan? Volg de link en wij leggen het u uit.

Wat is een whiplash?

Een whiplash associated disorder of whiplash syndroom ontstaat in de meeste gevallen door een auto botsing, Vooral bij een achterop aanrijding. Whiplash staat voor:

 • de beweging waarbij de nek door de klap hard heen en weer wordt geslingerd. Hierbij komt dermate druk op de nek te staan dan letsel ontstaat.
 • het letsel en de klachten die u door de slingerbeweging ervaart.

De eerste whiplash symptomen zijn vaak nekpijn, maar breiden zich vaak uit. Een whiplash is het geheel van al deze whiplash klachten. U kunt hier lang last van hebben. Wel zijn er tegenwoordig steeds meer goede whiplash behandelingen. U leest het op deze pagina.

Symptomen van een whiplash

De meest voorkomende whiplash symptomen na een verkeersongeval:

1. Nekklachten bij een whiplash

Een whiplash komt vanuit de nek. Het is immers de nek die bij een aanrijding een flinke klap krijgt. Deze nekklachten kunnen bestaan uit nekpijn, maar ook uit stijfheid of een bewegingsbeperking. Vaak voelt het hoofd ook zwaar, alsnog u het de hele dag moet meedragen! Het zijn typische whiplash symptomen die iedereen met een whiplash herkent en tot schade kan leiden.

2. Schouderklachten

Vaak voelen de schouders bij een whiplash hard aan, ze zijn stijf en erop drukken doet pijn. Ook zijn de schouders niet goed te bewegen en voelen ze strak aan. Soms is er ook uitstraling naar het hoofd, de armen en soms zelfs uw vingers.

3. Hoofdpijnklachten door een whiplash

Een whiplash zorgt veelal voor hoofdpijn. Deze kan zo heftig zijn dat lijkt alsnog u migraine heeft. De hoofdpijn wordt erger bij (geringe) inspanning en u voelt ook alsnog er druk op uw hoofd en nek staat. Hoofdpijn is een veel voorkomend whiplash syndroom.

4. Vermoeidheidsklachten door nekpijn

Onder andere door de nekpijn en de hoofdpijn ontstaan er vaak vermoeidheidsklachten bij een whiplash. Maar ook als gevolg van de pijnmedicatie en de hieronder nog te bespreken slaapproblemen bent u overdag vermoeid.

5. Concentratieproblemen en geheugenproblemen

Wat was u nou eigenlijk van plan om te doen en wat leest u eigenlijk? U kijkt wel tv, maar u volgt het eigenlijk niet wat er gebeurd. Herkenbaar als u een whiplash heeft. Het is namelijk een bekend whiplash symptoom.

6. Slapeloosheid bij een whiplash

Een whiplash zorgt voor pijnklachten van de nek. Daardoor kunt u niet lekker liggen en dit geeft problemen met slapen. Zo ontstaat slapeloosheid. Hier kunt u echter wat aan doen. Er zijn diverse middelen die u kunnen helpen bij slapeloosheid. Wij adviseren u hierover in gesprek te gaan met uw huisarts.

Overige whiplash symptomen

Andere whiplash klachten zijn:

 • Psychische problemen
 • Angstklachten (PTSS)
 • Cognitieve problemen
 • Depressieve klachten
 • Visusstoornissen
 • Duizeligheid
 • Oorsuizen
 • Lage rugklachten
 • Tintelingen in handen
 • Misselijkheid

Gratis whiplash symptomen test

Wilt u weten of uw klachten passen bij een whiplash en uw schade als gevolg hiervan claimen? Laats ons een whiplash symptomentest uitvoeren. Klik op onderstaande button en vul in wat u is overkomen en welke klachten u heeft. U ontvangt dan binnen 1 uur een reactie van ons!

Whiplash schadevergoeding claimen

Is de aanrijding door een andere bestuurder veroorzaakt zoals bij een kop-staart botsing? Dan heeft u bij een whiplash recht op schadevergoeding. Onze letselschade advocaten adviseren u hier graag over. Klik op de button voor een gratis whiplash symptomen test of het claimen van uw letselschade.

Whiplash behandelingen

U kunt voor een whiplash direct bij een fysiotherapeut terecht. Een doorverwijzing is niet nodig. Merkt u dat deze whiplash behandeling niet werkt? Wacht niet te lang maar laat u doorverwijzen naar een neuroloog of revalidatiearts. Deze maken een röntgenfoto om ernstig letsel uit te sluiten. U kunt ook doorverwezen worden voor een revalidatietraject. Tenslotte kunt u pijnstillers voorgeschreven krijgen.

Uit de wetenschap blijkt dat de beste whiplash behandeling bewegen is. Veel van onze cliënten hebben baat bij een personal trainer om de nekspieren te trainen. Onze letselschade advocaten hebben goede ervaringen met deze behandelwijze! Wij schakelen ook altijd onze medisch adviseur in voor de beste whiplash behandeling voor voor u.

Veel gestelde vragen bij whiplash klachten

Wanneer iemand kampt met whiplash klachten na een ongeval zijn er een aantal vragen die we bij Brugman Letselschade Advocaten vaak krijgen. Vragen die we graag voor u beantwoorden, maar die we met de onderstaande opsomming wellicht alvast voor u kunnen wegnemen. 

1. Wat te doen wij een whiplash?

Het is bij whiplash klachten belangrijk om direct naar een arts te gaan. Dit voorkomt latere discussie met de verzekeraar over de klachten die het gevolg zijn van de kettingbotsing.

2. Hoe lang duurt een whiplash?

Hoe lang een whiplash duurt is heel persoonlijk. Bij sommige mensen verdwijnen de whiplash symptomen binnen enkele weken tot maanden. We weten echter ook dat mensen langer whiplash klachten ervaren, soms zelfs jarenlang. Dit ondanks een goede whiplash behandeling.

3. Kan ik bij een whiplash schadevergoeding claimen?

Heeft een andere bestuurder de kop-staart botsing veroorzaakt? Dan is er recht op een schadevergoeding, dan deze persoon is aansprakelijk. Dit staat in de wet. U kunt een whiplash schadevergoeding direct claimen bij de autoverzekeraar.

4. Heb ik recht op smartengeld bij whiplash klachten?

U heeft recht op smartengeld bij whiplash klachten, want smartengeld is onderdeel van letselschade. Smartengeld is een schadevergoeding voor de nekpijn, angstklachten en het verlies aan levensvreugde. Naast een smartengeldvergoeding bestaat letselschade uit materiële schade. Denk hierbij aan inkomensschade, medische kosten en hulp in het huishouden.

Heeft u een andere vraag of wilt u een letselschade claimen? Klik op de button voor contact met een van onze letselschade advocaten.

Waarom Brugman Letselschade Advocaten bij een whiplash?

Heeft u tijdens een ongeluk een whiplash opgelopen? Dan staan de advocaten van Brugman Letselschade voor u klaar. Wij helpen u bij het berekenen en het verhalen van uw letselschadevergoeding en doen dit geheel gratis. Vele mensen zijn u voorgegaan en hebben hun beoordelingen achtergelaten. 

“Positieve ervaring, laagdrempelig advocatenkantoor met gedreven advocaten en medewerkers die je duidelijk en begrijpelijk uitleg geven. Dus geen moeilijk en duur gedoe. Ze zijn goed bereikbaar en ben altijd vriendelijk te woord gestaan. Zeer tevreden met het behaalde resultaat en wil ze dan ook graag aanbevelen. Betrof een letselschade zaak en ze hebben ook mijn werkgever geholpen, dus beide tevreden.”

 • Roos van Winkel

Daarnaast is Brugman Letselschade Advocaten al meer dan 13 jaar specialist in het verhalen van letselschade bij een whiplash en andere letselschadezaken. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hanteren we diverse keurmerken. Het LSA keurmerk is het hoogst haalbare keurmerk bij letselschade van Nederland. Uiteraard beschikken wij over dit keurmerk, wat voor u resulteert in de volgende voordelen:

 • Alleen voorbehouden advocaten die een speciale opleiding hebben gevolgd mogen u helpen.
 • De LSA- advocaten zijn verplicht hier ook jaarlijks opleidingen en cursussen in te blijven volgen.
 • Alle advocaten zijn hoogopgeleid en hebben een  universitaire opleiding gevolgd.
 • Een letselschade advocaat is lid van de Orde van Advocaten.
 • Een letselschade jurist kan niet procederen, een advocaat kan dit wel.

Bij een whiplash altijd een letselschade advocaat in de buurt

Brugman Letselschade Advocaten is het enige kantoor in Nederland met meer dan 10 afspraak locaties verspreid door het hele land. Hierdoor zijn onze letselschade advocaten altijd praktisch om de hoek. We hebben onder meer locaties in Eindhoven, Den Bosch, Den Haag en Groningen. U bent welkom bij onze locaties, maar vanuit onze kantoren zijn we ook zo bij u thuis.

Contact Brugman Letselschade Advocaten

Heeft u een whiplash opgelopen tijdens een ongeval? Bel ons gerust voor advies en het indienen van een letselschadeclaim: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

 

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade bij whiplash klachten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar