- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
U kunt ons ook kennen van:
U drinkt koffie in een restaurant als een serveerster of over hete koffie over u heen gooit met brandwonden tot gevolg. Of een collega die u met een heftruck aanrijdt. De vraag is dan of de werknemer aansprakelijk voor schade is of dat u de werkgever hiervoor kunt aanspreken. Een antwoord op deze vraag vindt u op deze pagina.
Op deze pagina wordt besproken:
Lijdt u schade door toedoen van een ander? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade na een ongeluk. Bel voor gratis letselschade advies en letselschade verhalen op de aansprakelijke partij 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.
Voordat u in zee gaat met een letselschade advocaat, wilt u uiteraard weten hoe anderen onze rechtsbijstand ervaren. U leest onafhankelijke meningen over onze letselschade advocaten hieronder.
Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt wordt vaak gezegd. Maar als hier hiervan het slachtoffer bent, dan kan een fout van een werknemer grote gevolgen hebben. Op persoonlijk vlak en financieel vlak. De vraag is dag of de desbetreffende werknemer aansprakelijk voor schade is.
Aansprakelijkheid voor een ongeval is geregeld in artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel luidt als volgt:
“Hij die jegens een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt, te vergoeden. Als onrechtmatige daad worden aangemerkt een inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, een en ander behoudens de aanwezigheid van een rechtvaardigingsgrond.”
Met andere woorden, als iemand een fout maakt en een ander hierdoor schade lijdt, dan is de persoon die de fout maakt gehouden de letselschade van het letselschadeslachtoffer te vergoeden. Ook als een werknemer een fout maakt is een werknemer aansprakelijk voor schade. U kunt de werknemer dus aansprakelijk stellen.
Maar is het wel verstandig om een werknemer aansprakelijk te stellen? Want wat als de werknemer aansprakelijk voor schade is, maar niet verzekerd is? Hier heeft de wetgever over nagedacht!
Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.
Van Lisa kunt u verwachten dat zij zich volledig voor u inzet als slachtoffer van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Bij Lisa
bent u dan ook aan het juiste adres voor het claimen van uw letselschade.
Anton is een ervaren procesadvocaat met expertise in het algemene privaatrecht en het letselschaderecht. Aan mij heeft u een scherpe en doortastende advocaat die u door het proces heen loodst om uw schade verhaald te krijgen.
Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!
Een werknemer die schade aan een cliënt, leverancier of een collega toebrengt, kan dan wel aansprakelijk voor schade zijn, hij kan zich beroepen op artikel 6:170 BW. Dit artikel gaat over de aansprakelijkheid van de werkgever voor fouten gemaakt door een werknemer. Het artikel luidt:
“Voor schade, aan een derde toegebracht door een fout van een ondergeschikte, is degene in wiens dienst de ondergeschikte zijn taak vervult aansprakelijk, indien de kans op de fout door de opdracht tot het verrichten van deze taak is vergroot en degene in wiens dienst hij stond, uit hoofde van hun desbetreffende rechtsbetrekking zeggenschap had over de gedragingen waarin de fout was gelegen.”
Op basis van artikel 6:170 van het Burgerlijk Wetboek is dus niet alleen de werknemer aansprakelijk voor schade, maar ook de werkgever. Als slachtoffer van letselschade kunt u dan rechtstreeks de werkgever aanspreken. Omdat werkgevers over het algemeen verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, wordt uw letselschade door de verzekeraar van de werkgever betaald.
Bent u dus gewond geraakt of heeft u klachten als gevolg van een fout van een werknemer? Dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Er is dan namelijk sprake van werkgeversaansprakelijkheid.
Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.
Brugman Letselschade Advocaten
Adam Smithweg 4
1689 ZW Zwaag (Noord-Holland)
Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn
Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar
Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum
WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven
Capitool 10
7521 PL Enschede
Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem
Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht
Het Waalschip
Albert Plesmanweg 37-43
3088 GB Rotterdam
GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam