Onze letselschade advocaten helpen bij letselschade!
Wat is de wettelijke termijn afhandeling letselschade?

Wat is de wettelijke termijn bij het claimen van letselschade?

Een verzekeraar die maar niet reageert, een trage belangenbehartiger of een letselschade zaak die al jaren loopt. Maar het kan ook zo zijn dat u zich afvraagt of u nog wel een letselschade claim indienen kunt. In al deze gevallen is het goed om te weten of er een wettelijke termijn bij letselschade geldt.

In deze bijdrage leest u alles over een wettelijke termijn bij letselschade, of uw letselschadeclaim nu al loopt of als u deze nog in wilt dienen.

Van belang is om te weten dat u in veel gevallen recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat hebt. Namelijk als een derde aansprakelijk is voor uw letselschade, zoals bij een kettingbotsing of een bedrijfsongeval. Onze letselschade advocaten helpen u dan ook in de regel geheel kosteloos bij letselschade.

Wilt u informatie over de wettelijke termijn bij letselschade of wilt u direct hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt.? Onze letselschade experts helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat wij voor u kunnen betekenen.

Is er een wettelijke termijn voor afhandeling letselschade?

Een letselschade zaak is vaak niet binnen afzienbare tijd geregeld. Gemiddeld duurt de afhandeling van een letselschadezaak tussen de 3 maanden en 2 jaar. Maar soms loopt een letselschade claim heel erg lang, soms meer dan 2 en zelfs meer dan 5 jaar. De vraag die dan speelt is of er een wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade is.

In het Burgerlijk Wetboek is geen wettelijke bepaling opgenomen die voorschrijft hoe lang een letselschade dossier mag lopen. Er is dus geen maximale looptijd. Maar kan een letselschadeclaim dan altijd maar doorlopen of zijn er wel middelen of de termijn voor de afhandeling van een letselschade claim te bespoedigen?

Wat als er geen wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade is?

Er is dus geen regel in de wet die voorschrijft wat de wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade is. Gelukkig zijn er wel een aantal instrumenten om ervoor te zorgen dat een letselschade dossier niet eindeloos doorloopt. Een goede letselschade advocaat kent deze instrumenten en zal deze ook inzetten als een letselschade zaak te lang doorloopt.

Dit zijn de juridische mogelijkheid die ingezet kunnen worden door uw belangenbehartiger nu er geen wettelijke termijn voor de afhandeling van een letselschade claim is:

De klachtprocedure bij langlopende letselschadezaken

Ligt het traineren van uw letselschadedossier bij de dossierbehandelaar van de verzekeraar? Hiervoor hebben verzekeraars een klachtenprocedure die ingezet kan worden. Uw letselschade advocaat of letselschadebureau kan deze klacht voor u indienen.

Maakt u gebruik van de klachtenprocedure in uw letselschadezaak, dan zal de klachtenfunctionaris van de verzekeraar de klacht in behandeling nemen. Alle partijen worden gehoord en de klachtencommissie komt dan met een uitspraak. Het resultaat van een klachtprocedure is vaak dat er alsnog een voorspoedige behandeling van de letselschade claim komt.

Een klachtprocedure is gratis. Ook als is er dus geen wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade, u kunt door middel van de klachtenprocedure letselschade dus wel voor elkaar krijgen dat uw letselschadezaak alsnog voortvarend wordt behandeld.

De deelgeschilprocedure

De deelgeschilprocedure is een heel bijzondere procedure. De kan uitkomst bieden nu er geen wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade is. In een deelgeschil kan namelijk 1 discussie onder de aandacht van de rechtbank gebracht worden. Dit kan de voortvarendheid van de letselschadevordering bespoedigen.

Stel dat iemand een smartengeldvordering indient van € 10.000,00 en de verzekeraar is het hier niet mee eens. Door de discussie die volgt wordt de behandeling van de letselschadezaak vertraagd. Uw belangenbehartiger kan dan de discussie over de hoogte van de smartengeldvergoeding onderbrengen bij de rechtbank. De zal zich dan alleen over de hoogte van het smartengeld buigen.

Ook al is er dus geen wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade, op deze manier kan er toch snel tot een regeling gekomen worden.

De gerechtelijke procedure

Lukt het niet om op basis van de klachtenprocedure of de deelgeschilprocedure tot een oplossing te komen? Dan kan een letselschade advocaat een dagvaardingsprocedure starten. Deze gerechtelijke procedure kan alleen door een advocaat gestart worden. Een letselschadebureau of letselschade jurist mag dit niet.

Secundaire victimisatie letselschade

Soms traineert een letselschadeverzekeraar een letselschadeclaim. Of er wordt veel te lang gewacht met een reactie door drukte of het ontbreken van een dossierbehandelaar bij de verzekeraar. Hierdoor duurt het onnodig lang voordat u een schadevergoeding ontvangt. Dit kan leiden tot boosheid, verdriet en frustratie bij een letselschadeslachtoffer, maar ook tot financiële problemen bij bijvoorbeeld een verkeersslachtoffer.

Ieder slachtoffer van een ongeluk of hondenbeet heeft recht op smartengeld. Onderdeel van het smartengeld kan ook zijn dat het onredelijk lang duurt voordat een voorschot op de letselschadevergoeding of de slotbetaling van de schadevergoeding wordt betaald. Dit wordt victimisatie bij letselschade genoemd

Victimisatie betekent eigenlijk dat een slachtoffer dubbel slachtoffer wordt, van het ongeluk en van de slechte afwikkeling van het schadedossier.

Geen wettelijke termijn afhandeling letselschade, wat nu?

Er is dus geen wettelijke termijn voor de afhandeling van letselschade. Maar gelukkig heeft u wel meerdere instrumenten om ervoor te zorgen dat de afhandeling van uw letselschadedossier vlot verloopt. Zo kunt u een klachten indienen bij de klachtenfunctionaris van de verzekeraar, een deelgeschil starten of een dagvaarding uitbrengen. Tenslotte kunt u een hogere smartengeldvergoeding eisen op grond van secundaire victimisatie.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het claimen van letselschade. Wij zorgen er voor dat het verhalen van letselschade vlot verloopt. Is een derde aansprakelijk voor uw letselschade? Dan kunnen wij u geheel kosteloos helpen. Dit is ook het geval als u een beroep op een svi verzekering kunt doen.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op voor het beantwoorden van uw vragen of het maken van een afspraak om te bespreken wat onze letselschade specialisten voor u kunnen betekenen.

Wat doet een letselschade advocatenkantoor voor mij?

Het is niet niks om een ongeluk mee te maken. Er zijn pijnklachten en u bent beperkt op het gebied van uw werk of in het doen van het huishouden. Dan wilt u het liefst dat de schaderegeling snel wordt opgepakt door een letselschade advocatenkantoor en dat u dit niet zelf hoeft te doen. Logisch, temeer nu u zelf bezig bent met revalideren na het ongeluk.

Gelukkig kunt u na een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval kosteloos  aanspraak maken op .de rechtsbijstand van een letselschade advocaat.

Kiest u voor ons letselschade advocatenkantoor, dan begeleiden wij u tijdens het gehele letselschade traject:

  • onderzoeken van de schuldvraag, wie is bijvoorbeeld schuldig bij een aanrijding
  • aansprakelijk stellen van de tegenpartij, bijvoorbeeld een autoverzekeraar, werkgever of hondenbezitter
  • schadestaat opstellen zodat duidelijk is welke letselschade bedragen op uw situatie van toepassing zijn
  • medisch adviseur inschakelen voor de best mogelijke behandeling
  • na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot letselschade aanvragen
  • onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding
  • discussiëren met de letselschade verzekering
  • eventueel naar de rechtbank om uw recht te halen
  • zorgen voor een maximale slotbetaling van uw schadevergoeding

Gratis hulp van een letselschade advocatenkantoor

Lijdt u schade als gevolg van een ongeluk en wilt u gratis hulp bij een letselschade claim? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Bel voor gratis hulp van ons letselschade advocatenkantoor gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Wat is een bedrijfsongeval?

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar