Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
  • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
  • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
  • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Aangifte na een aanrijding? Wij helpen kosteloos!

Een kop- staartbotsing, een kettingbotsing of als fietser aangereden door een auto. In de meeste gevallen is vrij snel duidelijk wie schuldig is bij een aanrijding en gehouden de letselschade van het slachtoffer te voldoen. Maar helaas gaat ht ook wel eens mis en ontstaat er discussie over de schuldvraag. Daarnaast komt doorrijden na een aanrijding steeds vaker voor. In deze gevallen kunt u aangifte van de aanrijding doen.

Als u bij het verkeersongeval gewond bent geraakt, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Maar hoe gaat dit bij doorrijden na een aanrijding? Wie kun je dan aansprakelijk stellen voor letselschade en moet je hiervoor aangifte van de aanrijding doen?

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade, ook als er sprake is an doorrijden na een aanrijding. Wij helpen u tijdig aangifte van de aanrijding te doen en verhalen uw letselschade. Hoe dit in zijn werk gaat, wie u kunt aanspreken bij doorrijden na een ongeluk en op welke letselschade bedragen u recht heeft leest u allemaal op deze pagina.

Wilt u ook gratis hulp bij schade door een aanrijding of bij het doen van aangifte na een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor hulp. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Al meer dan 3.500+ mensen geholpen!

Deze mensen zijn door Brugman Letselschade Advocaten succesvol bijgestaan bij hun letselschadezaken. Wij helpen u ook! Neem contact met ons op.

Wanneer aangifte na een aanrijding doen?

In de meeste gevallen is een aangifte na een aanrijding niet noodzakelijk. Over het algemeen vullen partijen het schadeformulier in en regelen de verzekeraars de blikschade. In het geval van letselschade zal de belangenbehartiger van het letselschade slachtoffer een letselschade claim bij de tegenpartij indienen. Maar helaas gaat het ook wel eens heel erg fout en is aangifte van de aanrijding wel nodig.

Er zijn 2 bekende situaties wanneer het nodig is om aangifte te doen na een aanrijding:

  • de tegenpartij weigert mee te werken
  • bij doorrijden na een ongeluk
  • aangereden door onverzekerd voertuig
  • aanrijding met gestolen voertuig

Waarom aangifte doen van aanrijding?

Bij doorrijden na een aanrijding, een onverzekerd of gestolen voertuig is het belangrijk om aangifte te doen. Dit is namelijk een voorwaarde om een letselschade claim in te kunnen dienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Op grond van de voorwaarden van het Waarborgfonds kunt u namelijk aanspraak maken op een schadevergoeding bij doorrijden, onverzekerd zijn en diefstal van een motorvoertuig

Doet u aangifte van de aanrijding, dan zal de politie een onderzoek instellen. Hiervan wordt een proces-verbaal opgemaakt. Deze heeft u nodig om een letselschade claim bij het Waarborgfonds Motorverkeer in te dienen. Let daarbij op dat u binnen 14 dagen aangifte van de aanrijding moet doen!

Tegenpartij werkt niet mee aan schaderegeling

Bent u aangereden maar weigert de tegenpartij mee te werken aan de schaderegeling? Bijvoorbeeld omdat deze geen schade-aanrijdingsformulier wilt invullen of stelt dat u schuldig bent aan het ongeluk? Bel dan ter plaatse de politie. Deze zal dan ter plaatse komen en een proces verbaal opmaken. Uw letselschade advocaat zal dit pv dan opvragen.

Niet meewerken aan de schade afwikkeling na een aanrijding is strafbaar. U kunt daarom aangifte van deze aanrijding doen!

Doorrijden na een aanrijding

Het gebeurt dagelijks, doorrijden na een aanrijding. Het kan dan gaan om een auto botsing, maar ook bij een aanrijding met een fietser of voetganger wordt er geregeld doorgereden. Maar waar ga je dan met je schade naartoe? Zeker als er sprake is van letselschade kan deze schade flink oplopen.

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen, de WAM. Autoverzekeraars dienen er op grond van deze wet voor te zorgen dat u altijd uw schade kunt verhalen na een ongeluk. Daarom is het Waarborgfonds Motorverkeer in het leven geroepen. Onder voorwaarden kun je hier een letselschade claim indienen. Ook de autoschade wordt door het Waarborgfonds betaald.

Om na doorrijden na een aanrijding in aanmerking te komen voor een letselschade vergoeding uit het Waarborgfonds Motorverkeer moet er aan aantal voorwaarden voldaan worden:

  • aangifte aanrijding doen
  • de claim moet binnen 3 jaar ingediend worden
  • de aangifte aanrijding moet binnen 14 dagen na het ongeval gedaan worden

Aangifte na een aanrijding waarbij er doorgereden is moet dus heel snel gebeuren, binnen 14 dagen. Anders vervalt uw recht op schadevergoeding uit het Waarborgfonds. Neemt het Waarborgfonds Motorverkeer de schade in behandeling, dan wordt alle letselschade en de autoschade vergoed. Ook wordt er een uitgekeerd.

Aangereden door een onverzekerd voertuig

Iedereen dient zijn of haar auto te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Maar helaas rijden er toch veel onverzekerde motorvoertuigen rond, auto’s, scooters en motors blijken soms niet verzekerd. Ook dan kun je met de letselschade blijven zitten. Maar ook hier geldt dat de letselschade claim ingediend kan worden bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit geldt ook bij letselschade toegebracht door een gestolen motorvoertuig. In al deze gevallen is het wel belangrijk aangifte van de aanrijding te doen.

Bent u het slachtoffer van doorrijden, een bestuurder zonder rijbewijs of een onverzekerd voertuig? Doe dan altijd aangifte van de aanrijding en doe dit tijdig, u weet dan zeker dat uw letselschade vergoed wordt door het Waarborgfonds.

Laat ons uw belangen behartigen

Letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom is het goed om een belangenbehartiger in de arm te nemen. Deze weet de weg en helpt u een optimale schadevergoeding te verkrijgen. Geeft u de schade afwikkeling uit handen, dan scheelt u dit veel tijd en waarschijnlijk ook stress. Zeker als u letsel aan de aanrijding hebt overgehouden is het ook fijn als een letselschade specialist de financiële afwikkeling van een ongeluk uit handen neemt.

Onze letselschade advocaten weten precies wie aansprakelijk te stellen en op welke letselschade vergoeding u recht heeft. Het enige wat u mag doen is uw letselschade advocaat uit te leggen wat u is overkomen en hij of zij gaat direct voor u aan de slag.

Wat te doen na een aanrijding?

Aangifte bij een aanrijding is niet altijd nodig. Het biedt ook geen garantie dat u uw letselschade vergoed krijgt. Daar is meer voor nodig! Want belangrijk is ook de vraag “wie is schuldig bij een aanrijding?” Om te bewijzen dat niet u maar de tegenpartij aansprakelijk is, adviseren wij u het volgende:

  • vul altijd een schadeformulier in (tenzij er sprake is van doorrijden na een aanrijding
  • bent u niet in de auto maar als fietser aangereden? Vul ook dan een schade-aanrijdingsformulier in!
  • vraag eventuele getuigen om een getuigenverklaring
  • maak foto’s van de ongeval locatie
  • schakel zo nodig ter plaatse de politie in

Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan kiest u voor een persoonlijke benadering, kwaliteit en een snelle afwikkeling van uw letselschade. Onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundig en deels ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Na onze inschakeling gaan wij direct voor u aan de slag

  • wij stellen een aansprakelijkheidstelling op
  • regelen een voorschot op de letselschade voor u
  • voeren de discussie met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschadevergoeding
  • er wordt een medisch adviseur ingeschakeld
  • wij claimen een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschadevergoeding

Schakel gratis een letselschade advocaat in

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

 

Letselschade advocaat mr. Gertjan Pranger

Gertjan Pranger, letselschade advocaat

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

  • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
  • 7 dagen per week in heel Nederland
  • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
  • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Logo-Brugman-Wit

    Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

    Adres

    Brugman Letselschade advocaten
    Dick Ketlaan 2
    1687 CD Wognum

    Telefoonnummer

    0800 27 84 626

    E-mailadres

    contact@advocatenkantoorbrugman.nl

    Taalwisselaar