Ik heb een voorstel afkoop letselschade ontvangen, wat nu?
Verzekeraars hebben de verplichting om een slachtoffer van een ongeluk te wijzen op het recht op gratis rechtsbijstand door een letselschade specialist. Dit kan een letselschade bureau zijn, maar ook een letselschade jurist of letselschade advocaat. Helaas zien wij in de praktijk dat mensen hier niet of te laat op gewezen worden. Ten onrechte! Een letselschade jurist van een verzekeraar heeft immers meer kennis in huis en heeft een tegenstrijdig belang.
Doet een letselschade behandelaar van een verzekeraar u rechtstreeks een voorstel tot afkoop van uw letselschade? Ga hier dan nooit mee akkoord! In de wet is opgenomen dat u na een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval recht heeft op gratis rechtsbijstand. De bedoeling hiervan is dat u dan een belangenbehartiger heeft die ervoor zorgt dat u een eerlijke schadevergoeding ontvangt. Maar ook zorgt een letselschade advocaat van ons kantoor dat er gekeken wordt naar risico’s voor de toekomst. Want hierdoor kan er toekomstige letselschade ontstaan.
Heeft u een voorstel afkoop letselschade ontvangen? Vraag ons dan altijd om advies. Wij bestuderen de regeling en gaan eventueel voor u in verweer tegen de hoogte van de schadevergoeding. Met ons weet u zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.
Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button en wij komen direct voor u in actie!
Wat is een slotbetaling letselschade?
Na een ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is, kunt u schadevergoeding eisen. Deze genoegdoening dient ter compensatie van de kosten en schade die u gemaakt heeft. Deze schade start eigenlijk op het moment dat u de aanrijding, hondenbeet of het arbeidsongeval is overkomen. Daarom regelt uw letselschade expert direct een voorschot op uw letselschade. Hiermee zijn de eerste kosten na een ongeluk vergoed en is het misgelopen salaris voor de komende tijd gecompenseerd.
Letselschade berekenen gebeurt door middel van een schadestaat. Hierop staan alle letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn. Gedurende uw letselschade dossier worden alle gemaakte kosten en geleden schade op de schadestaat opgenomen. Welke soorten schadeposten dit kunnen zijn vindt u later op deze pagina. Is de schade zo hoog opgelopen dat het voorschot op uw letselschade niet meer voldoen, dan wordt er een aanvullend voorschot overgemaakt.
Op een gegeven moment is er de medisch adviseur noemt “medische eindsituatie” bereikt. Dit betekent dat uw letsel uitbehandeld is. Soms betekent dit dat uw klachten en beperkingen als whiplash klachten geweken zijn. Vaak is dit helaas niet het geval en ontstaan er restklachten. Deze kunnen voor toekomstige schade lijden. Denk aan medische kosten voor een fysiotherapeut of kosten van een personal trainer bij nekklachten. Maar er kan ook sprake zijn van niet meer kunnen werken door een ongeluk. Er ontstaat dan toekomstige loonschade of inkomensschade van een ondernemer.
Slotbetaling letselschade berekenen
De slotbetaling letselschade bestaat uit deze extra schade of toekomstige schade. De berekening van de slotbetaling is als volgt
Totale letselschade vergoeding -/- de verstrekte voorschotten
Deze slotbetaling wordt vervolgens bij de letselschadeverzekeraar van de tegenpartij in rekening gebracht. Dit levert nogal eens discussie met de verzekeraar op. Uw letselschade advocaat van ons kantoor gaat deze discussie voor u aan en zorgt ervoor dat uw letselschade maximaal vergoed wordt.
Waaruit bestaat een slotbetaling letselschade?
U heeft dus aan het einde van uw letselschadezaak recht op een slotbetaling van uw letselschade. Deze bestaat uit veel soorten letselschade. Is er een medische eindsituatie, dan kunnen wij ook voor u het smartengeld berekenen.
Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:
- loonschade of inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
- studievertraging
- pensioenschade
- medische kosten als het eigen risico van de zorgverzekeraar
- hulp in het huishouden
- (extra) kinderopvang
- kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
- reparatiekosten en vervangingskosten van een fiets, telefoon enz,
- reiskosten
- honden uitlaat service
Naast al deze materiële letselschade bedragen is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld berekenen gebeurt door de smartengeldgids. Klik op de links voor meer informatie over smartengeld.
Met al deze schadeposten dient dus ook bij een voorstel afkoop van uw letselschadezaak rekening gehouden te worden.