Verkeer in Amsterdam naar 30 km per uur!
Maximumsnelheid Amsterdam naar 30 km per uur!
Het was al even bekend, maar er is nu ook een datum, vanaf 8 december wordt de maximumsnelheid in Amsterdam verlaagd van 50 km per uur naar 30 kilometer per uur. Met deze operatie, die veel geld en tijd kost, wil het Amsterdamse bestuur het verkeer in Amsterdam veiliger en stiller maken. De bedoeling van de maatregel is dat het aantal auto ongelukken, maar ook het aantal scooterongelukken en fietsongelukken flink teruggedrongen wordt.
Grote operatie van 50 naar 30 kilometer per uur
De beslissing van de Gemeente Amsterdam om de maximum snelheid terug te brengen van 50 km naar 30 km per uur, betekent een drastische wijziging van het straatbeeld. Duizenden verkeersborden, tekens op de weg en stoplichten dienen aangepast te worden. Deze operatie start in oktober 2023, 2 maanden voordat de nieuwe maximum snelheid in moet gaan.
Voor fietser, voetgangers en motorvoertuigen zal de wijziging van de maximum snelheid wennen worden. Daarom heeft de gemeente Amsterdam tal van instrumenten ingezet om het verkeer te attenderen op de maximum snelheid. De vraag is overigens of het verlagen van de snelheid echt tot minder verkeersslachtoffers door aanrijdingen in Amsterdam zal leiden. Dit zal de tijd moeten uitmaken.
Overigens maakte de Amsterdamse brandweercommandant zich al eerder zorgen over het voorstel van de gemeente. Weliswaar geldt de nieuwe regeling niet voor de brandweer, ambulance en politie, er wordt gevreesd voor langere aanrijtijden door het besluit van de gemeente Amsterdam.
Waarom maximum snelheid naar 30 km per uur?
De vraag is waarom de wijziging naar km per uur nodig is. Volgens de wethouder heeft dit te maken met de wensen van de Amsterdammer. Volgens de wethouder voelen de meeste Amsterdammers zich onveilig in het verkeer. Veel mensen zijn bang als fietser aangereden te worden of op het zebrapad te worden aangereden. Met de nieuwe regeling denkt de gemeente Amsterdam het aantal aanrijdingen met letsel verder terug te kunnen dringen. Dit deed men eerst als door de helmplicht in te voeren en door scooters van het fietspad te weren. Dit zou het aantal fietsongelukken en scooterongelukken hebben doen terugdringen.
Voor zover bekend is er echt geen onderzoek gedaan of het verlagen van de snelheid ook echt tot minder verkeersongelukken zal leiden. Of de kosten dus opwegen tegen de vermeende baten is thans niet bekend.
Handhaven maximum snelheid 30 km per uur
Iedereen is gewend om 50 km per uur in de stad te rijden. De kans dat men zich ook niet aan de nieuwe snelheid zal houden is ook nog eens groot. Hoe gaat Amsterdam de snelheid handhaven?
Het komend jaar zal de gemeente diverse campagnes starten zodat mensen kunnen wennen aan de aanpassing van de snelheid naar 30 km per uur. Daarnaast worden duizenden verkeersborden aangepast en komen er matrixborden die aangeven dat je maar 30 km per uur mag. Daarnaast zullen er lessen op school gegeven worden.
Houdt men zich niet aan de nieuwe snelheid, dan zal er bekeurd worden, taak dus om vanaf 8 december goed op te letten op de nieuwe maximum snelheid in Amsterdam die op 80% van de wegen in Amsterdam zal gaan gelden.
Letselschade claimen na een aanrijding
Bent u als voetganger of fietser aangereden door een auto of is u een auto ongeluk of scooterongeluk overkomen? Als een ander hiervoor aansprakelijk is, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Uw letselschade advocaat in Amsterdam van ons advocatenkantoor kan u hierbij helpen. Is een ander schuldig bij de aanrijding? Dan helpen wij u volledig kosteloos! De kosten van onze rechtsbijstand verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij. Omdat motorvoertuigen verplicht verzekerd is, verhalen wij meestal uw letselschade en de kosten van uw letselschade advocaat in Amsterdam op de schadeverzekering van de tegenpartij.
Wat te doen bij een aanrijding?
Bent u in Amsterdam aangereden en bent u hierbij gewond geraakt of zijn er klachten zoals nekklachten? Dan kan een letselschade advocaat in Amsterdam u vaak gratis helpen met het claimen van uw letselschade. Maar hiervoor hebben wij wel informatie nodig. Hoe meer informatie u onze letselschade specialisten toestuurt, hoe groter de kans dat wij uw letselschade succesvol verhalen kunnen.
Onze letselschade advocaten in Amsterdam adviseren u bij een aanrijding:
- altijd een schade aanrijdingsformulier in te vullen, ook bij een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden bent
- laat het schadeformulier altijd ook door de tegenpartij ondertekenen
- vraag getuigen om een getuigenverklaring
Met deze informatie kan de letselschade advocaat bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding. Maar er kan ook met de letselschadeverzekeraar discussie ontstaan over het causaal verband. Dit betekent het verband tussen het ongeval en het letsel en de schade. Daarom is het, met name bij whiplashklachten, rugklachten en hoofdpijnklachten van belang om altijd langs een arts te gaan met uw letsel en de arts te vragen het letsel, de klachten en de beperkingen in uw patiëntendossier te noteren.
Verder geldt, hoe eerder uw een letselschade advocaat van ons kantoor inschakelt, hoe beter wij u kunnen helpen.
Gratis hulp van een letselschade advocaat
Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Bel voor gratis juridische hulp 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Direct een letselschade advies? U kunt ons ook appen via whatsapp.