Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
hoe vul je een situatieschets in bij een aanrijding?

Tips bij situatieschets aanrijding invullen

Bent u aangereden? Dan is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Onderdeel van het invullen van een schadeformulier is het tekenen van een situatieschets van de aanrijding. Maar wat is hierbij belangrijk en hoe vul je een schade- aanrijdingsformulier in. En als u letselschade over hebt gehouden aan een aanrijding, hoe verhaal je letselschade en op welke letselschade bedragen heb je recht?

Op deze pagina leest u alles over het invullen van een schadeformulier en het tekenen van een situatieschets. Daarnaast vertellen onze letselschade advocaten over letselschade claimen na een aanrijding.

Wilt u meer informatie over het invullen van een situatieschets en het verhalen van uw letselschade na een aanrijding? Neem dan contact op met onze ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Situatieschets na een aanrijding tekenen

Een situatieschets is een belangrijk onderdeel van een schade-aanrijdingsformulier. Want op basis van een schadeformulier wordt duidelijk wie schuldig is aan een aanrijding. En alleen als de tegenpartij schuldig is aan een ongeluk kunt u letselschade claimen. Een aanrijdingsformulier is zelfs een dwingend bewijsmiddel als het door alle bij de aanrijding betrokken personen ondertekend is. Daarom adviseren wij u bij een aanrijding als volgt:

  • vul altijd het schadeformulier in, ook bij een fietsongeluk!
  • schets altijd de situatie van de aanrijding
  • schrijf onder de situatieschets welke rijrichting er gereden werd door partijen
  • laat het aanrijdingsformulier ondertekenen, dan staat de situatieschets tussen partijen vast
  • vraag een letselschade advocaat om hulp, eventueel ook bij de situatieschets invullen

Bent u aangereden? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u bij alles, van het invullen van het schadeformulier, tot het tekenen van de situatieschets en het claimen van uw letselschade op de aansprakelijke partij. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat de aansprakelijkheid na een aanrijding vast? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Hierbij kunnen onze letselschade advocaten u helpen. Maar op welke letselschade bedragen heeft u nu eigenlijk recht? Dit staat in de wet. Hierin staat dat alle schade vergoed moet worden, zowel de materiële schade als de immateriële schadeposten, ook wel smartengeld genoemd.

Onder de materiële schade vallen alle kosten die u maakt door de aanrijding, maar ook inkomensschade. Dit kan bestaan uit loonschade of inkomensschade van zelfstandig ondernemers. Daarnaast komt schade door een studievertraging voor vergoeding in aanmerking, evenals de volgende kosten:

  • medische kosten
  • reiskosten
  • hulp in het huishouden
  • kosten van onderhoud aan uw huis en tuin
  • extra kinderopvang
  • repartiekosten van uw fiets na een fietsongeluk
  • verzorgingskosten en verpleegkosten
  • honden uitlaatservice
  • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname

Wat is smartengeld?

Bij een ongeluk met letselschade is er ook recht op smartengeld, maar wat is smartengeld? Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade, schadeposten die niet op geld waardeerbaar zijn. Het gaat om een vergoeding van de volgende klachten:

  • pijnklachten
  • angstklachten
  • psychische klachten

Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor ontsierende littekens.

Situatieschets aanrijding: 5 tips!

In het geval van een aanrijding is het verstandig om samen met de tegenpartij een aanrijdingformulier in te vullen. Een van de onderdelen van een schade-aanrijdingsformulier in de situatieschets aanrijding. Maar wat is dit precies, wat moet je wel en niet doen en hoe belangrijk is de situatieschets van de aanrijding? Onze letselschade advocaten leggen het hieronder uit.

Bent u betrokken bij een auto ongeluk of bent u als fietser aangereden? Dan kunt u kosteloos aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat. Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos! Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul via onderstaande link ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Situatieschets aanrijding invullen

Het is uiteraard belangrijk om een schadeformulier in te vullen bij een aanrijding. Dit kan een aanrijding met de auto zijn, een fietsongeluk of een ongeluk tussen een auto en een fiets. Naast het invullen van de persoonsgegevens en verzekeringsgegevens is het belangrijk om aan te geven of u letsel heeft en welk letsel, bijvoorbeeld whiplashklachten na een kettingbotsing. Maar ook dient de vraag beantwoord te worden wie schuldig is bij een aanrijding. De situatieschets aanrijding is hierbij van groot belang.

Op een situatieschets kun je heel goed aangeven wat er nu precies is gebeurd. Maar toch gaat het vaak nog fout en ontstaat er nadien discussie over de schuldvraag. Daarom is het goed om op een aantal zaken te letten bij het invullen van de situatieschets op het aanrijdingsformulier.

Hoe Invullen situatieschets aanrijdingsformulier?

Gaat u de situatieschets aanrijdingsformulier invullen? Denk dan om het volgende:

  • Zet bij de voertuigen of het om voertuig A of voertuig B gaat.
  • Plaats pijlen om de rijrichting van de voertuigen aan te geven
  • Teken ook de wegen die naar de plaats van het ongeval lopen
  • Zet de naam van de straat bij de tekening en eventueel zelfs een huisnummer
  • Beschrijf onder de tekening wat er precies gebeurt is

Op deze manier wordt de tekening voor partijen duidelijk en is de kans op discussie na het invullen van het schadeformulier een stuk kleiner. Dit is met name van belang bij de schuldvraag en dus ook met betrekking tot de vraag wie aansprakelijk is voor uw letselschade.

Nog meer tips voor invullen schadeformulier!

Het tekenen van de situatieschets bij een aanrijding is een belangrijk onderdeel in het geval u een schadeformulier invult. Maar er zijn meer tips voor het invullen van een aanrijdingsformulier:

  • Vul het schadeformulier altijd in, ook als u als fietser aangereden door een auto bent. Het hoeft niet per se te gaan om een autobotsing.
  • Geef altijd aan dat u letsel heeft, ook bij lichte klachten. Deze kunnen namelijk later verergeren.
  • Vul ook altijd uw materiële schade in.
  • Kijk goed om de tegenpartij ook zijn of haar verzekeringsgegevens heeft ingevuld.
  • Zorg ervoor dat beide partijen het schadeformulier ondertekenen, het is dan een dwingend bewijsmiddel.

Waarom een aanrijdingsformulier invullen?

Een aanrijdingsformulier invullen is van groot belang als u bent aangereden. Want hieruit blijkt wie er nu schuldig na een aanrijding is, maar ook welke partij er aansprakelijk is voor de letselschade die door u geleden wordt. Ga daarom altijd een aanrijdingsformulier invullen.

Bij een aanrijdingsformulier invullen is er een voorkant en een achterkant. Wij adviseren u om de voorkant van een schadeformulier altijd ter plaatse met de tegenpartij in te vullen. Zorg er daarbij wel voor dat u op een veilige plaats staat. Vult u het later in, dan is de kans dat de tegenpartij niet meer meewerkt. Ook weet men dan vaak niet meer precies wat er nu gebeurt is. Laat niet alleen het aanrijdingsformulier invullen, maar ook ondertekenen. De inhoud van het schade aanrijdingsformulier, waaronder de situatieschets van de aanrijding staat dan vast!

Aanrijdingsformulier downloaden

Heeft u geen aanrijdingsformulier? U kunt hier een aanrijdingsformulier downloaden!

Schadevergoeding na aanrijding eisen

Is op de situatieschets aanrijding aangegeven dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de letselschade? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wie er aansprakelijk gesteld wordt en voor welk schade. Het kan daarbij gaan om gemaakte kosten zoals medische kosten en kosten voor huishoudelijke hulp. Maar er kan ook sprake zijn van loonschade of inkomensschade als zelfstandig ondernemer. Of schade door een studievertraging.

Naast voornoemde materiële schade is er ook smartengeld. Dit is een vergoeding voor alle gevolgen die het ongeluk persoonlijk voor u heeft, zoals pijnklachten, verdriet, boosheid en psychische klachten zoals een PTSS. Want wist u dat u van een chronische PTSS arbeidsongeschikt kunt worden? Er zijn dus nogal wat kosten waar rekening mee gehouden moet worden.

Gratis juridische hulp bij letselschade

Voor het claimen van letselschade hoeft u vaak geen kosten te maken. Is er namelijk iemand anders schuldig voor het ongeluk, dan is deze persoon aansprakelijk voor uw letselschade. Op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek maken ook de kosten van rechtsbijstand deel uit van de schadevergoeding. Anders gezegd, u kunt bij letselschade gratis gebruik van een letselschade advocaat maken!

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij het verhalen van uw letselschade. Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van schadevergoeding eisen na een ongeluk zit u bij ons goed. Wij zorgen er voor dat alles wordt geregeld, van het eisen van een voorschot op uw letselschade tot het claimen van een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschade vergoeding.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of neem contact met ons op via onderstaande link. Een van onze gespecialiseerde letselschade advocaten neemt dan direct contact met u op.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Wij zijn altijd in de buurt met meer dan 15 bezoeklocaties in Nederland. En onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis voor een intakegesprek.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij een aanrijding en hulp bij een situatieschets 0800 278 4626 (gratis) of klik op bovenstaande contactbutton en wij nemen direct contact met u op.

Lisa van Diepen, Brugman Letselschade Advocaten

Lisa Van Diepen helpt u als u betrokken bent bij een auto ongeluk of fietsongeluk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar