- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
U kunt ons ook kennen van:
Schadevergoeding bij een auto ongeluk bestaat vaak niet alleen uit materiële schade. Als u gewond bent geraakt of klachten aan een ongeluk heeft overgehouden, dan is er ook sprake van letselschade. U kunt dan een schadevergoeding eisen. Dit kan in de volgende gevallen:
Op deze pagina leest u alles over een auto ongeluk. U vindt een antwoord op de vraag wie schuldig en aansprakelijk is, hoe u de tegenpartij aansprakelijk stelt en waaruit een schadevergoeding bij een auto ongeluk uit bestaat.
Voordat u in zee gaat met een letselschade advocaat, wilt u uiteraard weten hoe anderen onze rechtsbijstand ervaren. U leest onafhankelijke meningen over onze letselschade advocaten hieronder.
Schadevergoeding bij een auto ongeluk claimen is niet eenvoudig. Ten eerst moet vaststaan wie schuldig is aan een auto ongeluk. Want alleen dan kunt u iemand aansprakelijk stellen voor letselschade. Er zijn meerdere wettelijke bepalingen waaruit de schuld bij een aanrijding blijkt:
Een onrechtmatige daad wil zeggen dat iemand een fout heeft gemaakt en hiervoor schade bij een ander heeft berokkend. Een voorbeeld van een onrechtmatige daad is een kettingbotsing omdat iemand de file te laat ziet. Of een voorrangsfout als iemand uit een uitritconstructie komt en geen voorrang verleent. Er is recht op schadevergoeding als een ander het auto ongeluk veroorzaakt heeft. In artikel 5 is een algemene verkeersregel opgenomen. Deze wordt ook wel een kapstokartikel genoemd omdat je er alle soorten verkeersaansprakelijkheid onder kunt brengen. Houdt iemand zich niet aan verkeersregels of wordt er onvoorzichtig gereden (bumperkleven) dan is deze persoon op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet aansprakelijk voor de schade van het verkeersslachtoffer.
In het Reglement verkeersregels en verkeerstekens zijn alle verkeersregels voor een bijzondere situatie opgenomen. Zo valt in artikel 19 RVV te lezen dat bestuurders voldoende afstand dienen te houden. Gebeurt dit niet, dan is de achterop rijdende bestuurder aansprakelijk. In artikel 54 RVV is opgenomen dat bestuurders die een bijzondere manoeuvre uitvoeren, aan al het overige verkeer voorrang moeten verlenen. Komt iemand uit een parkeervak of uitrit en geeft deze u geen voorrang, dan is er recht op schadevergoeding als er een auto ongeluk ontstaat.
Letselschade claimen na een auto ongeluk gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Omdat alle motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, kan de letselschade claim direct bij de letselschade verzekering van de tegenpartij ingediend worden.
Voor het verkrijgen van schadevergoeding na een auto ongeluk moet u bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Hiervoor adviseren wij u als volgt:
Met het doorlopen van deze stappen bewijs u a. wie schuldig is aan de aanrijding, b. met medisch en juridisch causaal verband en c. welke schadeposten u lijdt door het auto ongeluk.
Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.
Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.
Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.
Gertjan is aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgestudeerd en door zijn vergaarde ervaring is hij de gedreven advocaat die u zoekt bij het verhalen van letselschade.
Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!
Niet bij ieder auto ongeluk kunt u schadevergoeding eisen. Geen schadevergoeding kunt u verhalen als u zelf een aanrijding veroorzaakt of bij een eenzijdig auto ongeluk. Mogelijk kunt u dan wel een letselschade uitkering ontvangen op grond van een schade inzittendenverzekering (SVI). U kunt wel schadevergoeding eisen na een auto ongeluk als u slachtoffer bent van een:
Bij al deze auto ongelukken kunt u schadevergoeding eisen en uw letselschadeclaim rechtstreeks indienen bij de aansprakelijkheidsverzekering van de autobezitter. Ieder motorvoertuig is namelijk verplicht verzekerd voor aansprakelijkheid. Dit blijkt uit de WAM, de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorverkeer. In deze wettelijke regeling staat ook opgenomen dat u een aansprakelijkheidsbrief rechtstreeks bij de autoverzekering van de tegenpartij in kunt dienen.
Er zijn ook een aantal belangrijke regelingen waar u aanspraak op kunt maken na een auto ongeluk:
De hoogte van de schadevergoeding hangt sterk af van de ernst van het letsel en de gevolgen die dit letsel voor u hebben op het dagelijks leven. Het betreft hierbij zowel u privé leven en werk. Maar er kan ook sprake zijn van psychische schade, dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De volgende schadeposten maken onderdeel uit van een schadevergoeding bij een auto ongeluk:
Een auto ongeluk heeft grote gevolgen voor u persoonlijk. Wij zien vaak dan mensen lang last kunnen houden van wat er gebeurd is. Er zijn pijnklachten, zoals van een whiplash of breuk, er ontstaan angstklachten, er is verdriet en wellicht ontstaan er zelfs herbelevingen en een psychisch trauma waarvoor behandeling door een psycholoog nodig is. Smartengeld is hier een vergoeding voor. Het is een schadevergoeding voor psychische schade na net auto ongeluk. De hoogte van een smartengeldvergoeding hangt af van de ernst van het letsel, de aard van het letsel en de gevolgen die het letsel op het leven van het verkeersslachtoffer heeft.
Er komt ontzettend veel op u af na een auto ongeluk, wie is schuldig en aansprakelijk, hoe kan ik een schadevergoeding claimen na een auto ongeluk en welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking. Wij zien in onze letselschadepraktijk vaak dat mens door de bomen het bos niet meer zien of niet weten waar ze nu eigenlijk recht op hebben bij een aanrijding. Het kan dan verstandig zijn om een letselschade advocaat in te schakelen. Deze weet immers precies wat er moet gebeuren voor het verhalen van schadevergoeding na een auto ongeluk.
In Nederland is de rechtsbijstand bij een letselschadeclaim kosteloos. De schadeverzekering van de tegenpartij moet de advocaatkosten betalen op grond van de wet. U maakt dus nooit juridische kosten als u ons inschakelt.
Lisa Van Diepen helpt u als u betrokken bent bij een auto ongeluk of fietsongeluk.
Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.
Brugman Letselschade Advocaten
Adam Smithweg 4
1689 ZW Zwaag (Noord-Holland)
Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn
Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar
Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum
WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven
Capitool 10
7521 PL Enschede
Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem
Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht
Het Waalschip
Albert Plesmanweg 37-43
3088 GB Rotterdam
GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam