Dan is er mogelijk recht op een letselschade vergoeding.
Is er bij u sprake van rugletsel na een ongeval?

Wat te doen bij rugletsel na een ongeval?

De rug is een van de kwetsbaarste delen van het menselijk lichaam. Het is dan ook niet vreemd dat rugklachten regelmatig voorkomen. Rugletsel is vaak het gevolg van een aanrijding of een ongeluk op het werk. Bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding  of omdat u op de rug valt nadat u van een steiger bent gevallen. Door het rugletsel kan er schade ontstaan op het gebied van werk en in uw privéleven. Voor deze schade kan een letselschade claim ingediend worden. Een letselschade advocaat kan u hierbij helpen.

Soorten rugletsel na een ongeluk

Rugletsel is een ruim begrip, het kan bestaan uit allerlei aandoeningen. Na een ongeval in het verkeer of een bedrijfsongeval worden meestal de volgende rugletsels geconstateerd:

  • wervelbreuk of wervelfractuur (gebroken rug)
  • hernia
  • lage rugklachten
  • whiplash
  • chronisch pijnsyndroom
  • kneuzingen
  • uitstulping van een tussenwervelschijf
  • Lumbago (spit)
  • dwarslaesie

Rugletsel komt vooral voor door een harde klap in de rug of een val waarbij er op de rug gevallen wordt. Voorbeelden zijn een auto botsing en een val van een hoogte tijdens een arbeidsongeval. De vraag is dan, wie is er aansprakelijk voor de schade die ik door het rugletsel lijdt en op welke letselschade vergoeding heb ik recht?

Wie is aansprakelijk voor rugletsel?

Wie er aansprakelijk is voor uw rugletsel hangt af van hetgeen u is overkomen. Is er sprake van rugpijn na een auto ongeluk, dan is de persoon die u aangereden heeft aansprakelijk. Bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing. Het achterste voertuig is dan aansprakelijk. Omdat motorvoertuigen naar Nederlands recht verplicht zijn een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zal deze WAM- verzekeraar uiteindelijk uw letselschadevergoeding moeten betalen.

Gaat het om een eenzijdig auto ongeluk of bent u zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van het ongeval? Dan is de schade-inzittendenverzekering gehouden uw letselschade te vergoeden.

Een ander veel voorkomende oorzaak van rugletsel is een bedrijfsongeval. Een val over een gladde vloer, van een dak of een steiger kan voor ernstig letsel zorgen. Veelal is de werkgever aansprakelijke voor de schade die u hierdoor lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. De werkgever dient er voor te zorgen dat u veilig uw werk kan doen. Deze zorgplicht reikt ver, in bijna alle gevallen is de werkgever aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Het loont dus altijd om een letselschadeclaim tegen de werkgever in te dienen. Overigens zijn werkgevers meestal verzekerd tegen aansprakelijkheid. Het is dan deze letselschade verzekeraar die de schade voor haar rekening neemt.

Wat te doen bij rugletsel na een ongeval?

Bij ernstig rugletsel zoals een wervelfractuur (gebroken rug) of een dwarslaesie is sprake van objectiveerbaar letsel. Dit houdt in dat het letsel voor het blote oog of ten minst door middel van een röntgenfoto waarneembaar is. Er zal dan weinig discussie zijn over de gevolgen van de aanrijding of het bedrijfsongeval. Anders is dit met een aantal andere soorten rugletsel. Met name onderrugklachten, een chronisch pijnsyndroom en een whiplash zijn niet met het blote oog voor iedereen zichtbaar. Ook op röntgenfoto’s en zelfs een MRI is dit letsel niet waarneembaar. Het wordt daarom ook wel niet-objectiveerbaar letsel genoemd.

Het probleem bij niet-objectiveerbaar letsel is dat verzekeraard de letselschade claim vaak afwijzen of (veel) minder schadevergoeding willen betalen dan waar het letselschade slachtoffer eigenlijk recht op heeft. Daarom is het belangrijk om een compleet medisch dossier bij te houden. Is er bij u sprake van niet-objectiveerbaar letsel? Zorg er dan voor dat u vanaf de dag van het ongeval onder behandeling bent en blijft. Dit kan van belang zijn voor het verloop van uw letselschade dossier.

Schadevergoeding claimen bij rugklachten

Staat de aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval vast? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Deze bestaat uit veel soorten schadeposten. Zo kan er door het rugletsel sprake zijn van arbeidsongeschiktheid. Bijvoorbeeld bij een gebroken rug na een ongeval op de bouw. U bent dan voor langere tijd uitgeschakeld voor uw werk en misschien wel voor altijd. Dan is er sprake van arbeidsongeschiktheid. De schade die u hierdoor lijdt (inkomensschade) dient vergoed te worden.

Andere schadeposten bij letselschade zijn het verplichte eigen risico, kosten voor overname van huishoudelijke taken reiskosten, kosten voor extra kinderopvang, een ziekenhuisdaggeldvergoeding en onderhoudskosten van uw huis en/ of tuin.

Smartengeld claimen bij rugletsel

Bent u gewond geraakt bij een ongeval, dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding. De aard en ernst van het letsel maken dit niet anders. Zowel bij licht letsel als bij zwaar letsel is er recht op een vergoeding van smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de pijnklachten in de rug, angstklachten en verdriet over wat u is overkomen.

Letselschade door rugpijn na auto ongeluk

U heeft rugpijn na een auto ongeluk. Dit letsel kan lang aanhouden en tot schade leiden. Er is dan sprake van letselschade. Is een ander schuldig aan de aanrijding, dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen.

Omdat in Nederland alle auto’s verplicht verzekerd zijn, krijgt u uw letselschade altijd vergoed. Gaat het om een eenzijdig auto ongeluk of heeft u zelf een verkeersfout gemaakt? Dan is het mogelijk om een schadeclaim in te dienen bij de svi- verzekering.

Rugpijn na ongeluk

Rugpijn na een ongeluk komt vaak door een achterop aanrijding. Door de kracht waarmee u van achteren aangereden wordt, ontstaat er veel druk op de nek en de rug met klachten tot gevolg. Rugpijn na een auto ongeluk kan dan helaas lang aanhouden, maar wordt in de regel wel minder en verdwijnt na een periode. Soms kunnen rugklachten wel lang aanhouden en ze kunnen ook onderdeel zijn van whiplash klachten.

Heeft u rugpijn na een auto ongeluk en lijdt u hierdoor schade? Kunt u bijvoorbeeld uw werk niet of met klachten uitvoeren, zijn er beperkingen op het gebied van het huishouden of maakt u medische kosten? Laat onze letselschade advocaten dan gratis de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Lees hoe wij u kosteloos kunnen bijstaan en bel voor een gratis letselschade advies en het kosteloos claimen van uw letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Wij nemen dan direct contact met u op.

Wat te doen bij rugpijn na een auto ongeluk?

Als u rugpijn na een auto ongeluk heeft dan wilt u uiteraard een schadevergoeding eisen. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Zo zijn er wel een aantal zaken waar u op moet letten. Want op u rust de bewijslast dat:

  • de tegenpartij schuldig is
  • uw rugklachten het gevolg zijn van het auto ongeluk

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk zorgt dit toch voor veel discussie. Bijvoorbeeld omdat de persoon die de kettingbotsing veroorzaakt heeft stelt dat hij niet fout is. Of omdat de letselschade verzekeraar ontkent dat uw rugklachten het gevolg zijn van het auto ongeluk of dat de rugklachten niet bestaan. Rugklachten zijn immers vaak niet te zien op röntgenfoto’s.

Wilt u succesvol uw letselschade claimen? Onze letselschade advocaten adviseren u het volgende te doen:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • vul dit schadeformulier ter plaats in als dit veilig kan
  • bel bij twijfel of doorrijden na een aanrijding altijd direct de politie
  • maak foto’s van de ongeval locatie
  • vraag getuigen om een schriftelijke verklaring
  • ga direct na een arts en laat in het dossier opschrijven dat u rugklachten heeft
  • bel 1 van onze letselschade advocaten, u weet dan zeker dat u direct goed geholpen wordt

Soms proberen letselschade juristen van verzekeraard direct de schade met u te regelen. Bent u gewond of zijn er klachten zoals rugklachten na een auto ongeluk? Ga hier dan nooit mee akkoord maar bel een letselschade advocaat voor een letselschade advies.

Wilt u bij rugpijn na een auto ongeluk een schadeclaim indienen? Laat u adviseren en helpen door 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Vraag & antwoord over letselschade

Een ongeluk roept vragen op. Logisch want u bent waarschijnlijk nog nooit bij een ongeluk betrokken geweest. Daarom beantwoorden wij hieronder een aantal vragen die onze letselschade advocaten en letselschade juristen vaak krijgen. Heeft u een andere vraag? Stel hem gerust aan onze letselschade specialisten, wij helpen u graag.

Welke schadeposten letselschade zijn er?

Is er sprake van een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunt u uw letselschade claimen bij de letselschade verzekeraar. Hiervoor stelt uw letselschade advocaat een schadestaat op. Hierop worden alle letselschade bedragen genoteerd welke in uw situatie van toepassing zijn. U kunt hierbij denken aan:

  • loonschade door arbeidsongeschiktheid
  • pensioenschade
  • medische kosten zoals het eigen risico van uw zorgverzekering
  • reiskosten
  • kosten voor onderhoud aan uw woning en tuin
  • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
  • (extra) kinderopvang
  • huishoudelijke hulp
  • smartengeld

Wat is smartengeld?

Als u na een auto ongeluk rugpijn heeft, dan zorgt dit verlies van levensvreugde. Er is pijn, u kunt uw hobby’s niet uitvoeren en voelt zich niet zoals voor het ongeluk. Deze inbreuk op uw levensvreugde is niet in geld uit te drukken, maar is wel schade. Hiervoor is smartengeld een vergoeding. U heeft er bij letsel en klachten na een ongeluk altijd recht op.

Lees hier meer over smartengeld.

Waar vind ik een letselschade advocaat in de buurt?

Een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten vindt u altijd in de buurt. Met meer dan 15 afspraaklocaties zijn wij altijd dichtbij. Maar onze letselschade advocaten komen voor een letselschade advies of intakegesprek gewoon bij u thuis. Dat is wel zo prettig als je letsel hebt.

Bij ons kunt u dus in heel Nederland terecht, of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Eindhoven, een letselschade advocaat in Utrecht of waar dan ook in Nederland, u kunt altijd een beroep op ons doen.

Wilt u ook gratis hulp bij letselschade na een auto ongeluk? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 of klik op de button en wij nemen direct contact met u op.

 

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar