Wat is een revalidatiecentrum?
Een revalidatiecentrum is een centrum voor het stellen van een diagnose en de behandeling van letsel na met name een ongeluk. Bij een aanrijding of een bedrijfsongeval kan er namelijk sprake zijn van blijvend letsel en dermate ernstig letsel dat er hulp van specialisten nodig is om zoveel als mogelijk te herstellen en te leren omgaan met beperkingen. Dit is de taak van een revalidatie arts en een revalidatiecentrum. Het doel is dat slachtoffers van een ongeluk weer zoveel als mogelijk zelfstandig kunnen leven.
Een revalidatiecentrum is vaak onderdeel van een ziekenhuis, maar er zijn ook steeds meer zelfstandig werkende revalidatiecentra. Deze zijn ook steeds meer gespecialiseerd in 1 soort letsel, bijvoorbeeld:
- niet aangeboren hersenletsel
- dwarslaesie
- whiplash
- amputaties
- chronische pijn
Bij welk revalidatiecentrum moet ik zijn?
Het is belangrijk dat u bij een revalidatiecentrum komt die aansluit bij uw klachten en beperkingen. In Nederland zijn er gelukkig veel gespecialiseerde revalidatiecentra. Hieronder vindt u enkele suggesties per soort letsel, klachten en beperkingen.
Revalidatiecentrum bij whiplash
Een whiplash is een verkeersongeluk dat veelal het gevolg is van een kop-staart botsing of kettingbotsing. Hieraan kunt u ernstige nekklachten overhouden. Andere whiplash symptomen zijn bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, rugpijn, vermoeidheid, vergeetachtigheid en tintelingen in handen en vingers.
Een revalidatiecentrum voor de behandeling van whiplashklachten vindt u in veel plaatsen:
- Een revalidatiecentrum in Utrecht is bijvoorbeeld revalidatiecentrum Medinello.
- U vindt een revalidatiecentrum in Amsterdam bij Revacare.
- Voor een revalidatiecentrum in Rotterdam kunt u terecht bij Winnock
Wilt u advies van onze medisch adviseur waar u het beste terecht kunt? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag op weg!
Letselschade claimen bij whiplash klachten
Indien u als gevolg van een aanrijding van achteren of ander ongeluk whiplash klachten oploopt, dan is dit vaak door toedoen van een derde. Deze is aansprakelijk voor uw schade en u kunt dan ook een schadevergoeding eisen. Hierbij kunt u vaak gratis terecht bij een letselschade advocaat. In de wet is namelijk opgenomen dat de redelijke kosten van rechtsbijstand voor vergoeding in aanmerking komen. Deze kosten worden dan veelal betaald door de letselschade verzekering van de tegenpartij.
Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het claimen van uw letselschade. Wij zorgen dat alle letselschade bedragen vergoed worden. Daarnaast zorgen wij samen met onze medisch adviseur dat u de beste behandeling krijgt voor uw whiplash en doen wij er alles aan om de hiermee gemoeide kosten op de tegenpartij te verhalen.
Lijdt u schade door een whiplash? Neem dan contact op met een letselschade specialist van ons kantoor bij u in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.
Revalidatiecentrum voor de behandeling van hersenletsel
Indien u bij tijdens een ongeluk hersenletsel hebt opgelopen, dan spreken wij van niet aangeboren hersenletsel of traumatisch hersenletsel. Hersenletsel is vaak het gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of een bedrijfsongeval. Soms zijn de symptomen direct merkbaar en soms worden de klachten pas later opgemerkt. Het gaat helaas vaak om blijvend hersenletsel.
Revalidatie bij hersenletsel heeft vaak ten doel dat u met uw beperkingen toch zoveel als mogelijk zelfstandig kunt functioneren. Een behandeling van hersenletsel richt zich dus naast het bevorderen van het herstel op het leren omgaan met de door een ongeluk ontstane beperkingen. Wij hebben voor u een aantal revalidatiecentra voor hersenletsel geselecteerd:
- Basalt is een revalidatiecentrum in Den Haag met meerdere locaties
- Libra is een revalidatiecentrum in Tilburg gespecialiseerd in niet aangeboren hersenletsel
- Revant is een gespecialiseerd revalidatiecentrum in Breda
Letselschade door niet aangeboren hersenletsel
Niet aangeboren hersenletsel is vaak het gevolg van een aanrijding of een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld door een klap tegen het stuur of een val van een grote hoogte, zoals bij een val van een ladder. Het gevolg is vaak arbeidsongeschiktheid en vele andere beperkingen zoals ten aanzien van studie, het uitvoeren van huishoudelijke taken en klussen in en om het huis.
Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij een letselschade advocaat in huis gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na niet aangeboren hersenletsel. Hij zorgt er samen met onze medisch adviseur voor dat u de best mogelijke medische behandeling ontvangt, maar ook dat de letselschade die u door het ongeval lijdt volledig vergoed wordt.
Tijdens een uitgebreid letselschade advies en een intakegesprek gaat onze gespecialiseerde letselschade advocaat, mr. Friso W. Brugman, voor u aan de slag. Hij:
- gaat de tegenpartij aansprakelijk stellen
- zorgt voor een voorschot op uw letselschade
- voert overleg met de medisch adviseur over de beste medische behandeling
- onderhandelt met de verzekeraar
- zorgt zo nodig voor de inschakeling van een arbeidsdeskundige
- stelt een schadestaat op
- verhaalt alle letselschade, zowel de geleden schade als de toekomstige schade
Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een gespecialiseerde letselschade advocaat? Wij helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of vul klik op onderstaande button en wij komen direct voor u in actie.