- Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
- 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
- Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.
U kunt ons ook kennen van:
Een aanrijding of bedrijfsongeval kan grote gevolgen voor u hebben. Op persoonlijk gebied, maar ook op financieel gebied. Een ontslag bij arbeidsongeschiktheid is 1 van deze gevolgen. Want bij ontslag bij arbeidsongeschiktheid ontstaat er loonschade. De vraag is dan wie deze schade compenseert.
Op deze pagina leest u alles over ontslag bij arbeidsongeschiktheid. Wanneer mag een werkgever u ontslaan en wat dan, op welke uitkering heeft u recht en wie is aansprakelijk voor de loonschade die u lijdt. Een uitkering dekt immers nooit het inkomensverlies.
Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen bij een ontslag na arbeidsongeschiktheid? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij inkomensschade en andere letselschade als gevolg van een ongeval.
Voordat u in zee gaat met een letselschade advocaat, wilt u uiteraard weten hoe anderen onze rechtsbijstand ervaren. U leest onafhankelijke meningen over onze letselschade advocaten hieronder.
Een ontslag is vervelend om mee te maken, zeker als u zich altijd in heeft gezet voor de werkgever. Is er sprake van ontslag door arbeidsongeschiktheid, dan heeft u vaak wel recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Meestal ontvangt u het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid uw salaris doorbetaald. Loopt uw tijdelijk contract tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid af, dan krijgt u een Ziektewetuitkering.
Wordt u salaris doorbetaald, dan krijgt u op grond van de wet over 2 jaar gemiddeld 85% van uw salaris vergoed. In de wet staat dat u het eerste jaar 100% van uw salaris doorbetaald moet krijgen en het 2e jaar 70%. Werkgevers mogen hier van afwijken, als u over 2 jaar maar wel gemiddeld 85% van uw salaris doorbetaald krijgt. De Ziektewet uitkering (voor als u ziek of arbeidsongeschikt ui dienst gaat) bestaat voor 2 jaar uit 70% van het laatste salaris.
Na 2 jaar ziekte krijgt u van de werkgever een ontslag bij arbeidsongeschiktheid. Zat u 104 weken in de Ziektewet, dan stopt deze. Voor die tijd wordt u echter door de verzekeringsarts van het UWV gekeurd. Er wordt dan gekeken of u na 2 jaar nog altijd arbeidsongeschikt bent en voor welk percentage. Alleen als u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt bent, ontvangt u een WIA uitkering. Deze is lager dan uw salaris. Ook ontvangt u geen salarisverhogingen meer en verliest u een eventuele bonus of 13e maand.
Soms is direct van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval duidelijk dat u niet meer aan het werk kunt. Dan kan de werkgever direct bij het UWV een arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvragen. Dit wordt een IVA- uitkering genoemd. Deze bedraagt 75% van uw laatstverdiende salaris.
Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.
Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.
Aniek is werkzaam als letselschade advocaat. Haar doel is om haar cliënten in de lastige periode na een ongeval de bijstand te bieden waar zij recht op hebben zodat haar cliënten zich kunnen focussen op het herstel. Zij vindt het hierbij belangrijk toegankelijk te zijn voor haar cliënten.
Van Lisa kunt u verwachten dat zij zich volledig voor u inzet als slachtoffer van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Bij Lisa
bent u dan ook aan het juiste adres voor het claimen van uw letselschade.
Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!
Is er sprake van ontslag bij arbeidsongeschiktheid, dan ontvangt u dus maar een deel van uw oorspronkelijke salaris. Wordt u voor minder dan 35% arbeidsongeschikt verklaard door de arbeidsdeskundige van het UWV, dan ontvangt u zelfs helemaal geen arbeidsongeschiktheidsuitkering. Er ontstaat dus loonschade door het ontslag bij arbeidsongeschiktheid.
Bent u aangereden door toedoen van een ander of is het bedrijfsongeval ontstaan door het niet voldoen van de zorgplicht die op een werkgever rust? Dan is er sprake van aansprakelijkheid. Alle schadeposten dienen dan vergoed te worden. Dit is dus onder andere de inkomensschade, ook wel verlies aan verdienvermogen genaamd. Maar hoe wordt deze berekend?
Loonschade door ontslag bij arbeidsongeschiktheid wordt berekend door het salaris voor ongeval te vergelijken met het salaris na ongeval. Dit klinkt wellicht eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het salaris na ongeval is niet zo lastig vast te stellen. Deze bestaat vaak uit of alleen een arbeidsongeschiktheidsuitkering of uit een uitkering en loon. Lastiger is het om vast te stellen hoe het salaris zou zijn geweest als u het ongeluk niet was overkomen. Maar daar moet bij de berekening van de loonschade wel van uitgegaan worden.
Loonschade berekenen bij ontslag bij arbeidsongeschiktheid is dus niet zo eenvoudig. Gelukkig kunt u hiervoor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor inschakelen. Ons team van advocaten is gespecialiseerd in het berekenen van letselschade en meer in het bijzonder van loonschade bij arbeidsongeschiktheid. Op grond van uw salarisspecificaties, uw ervaring, kennis en opleidingen begroten wij het salaris dat u had kunnen verdienen zonder ongeval en vergelijken wij dat met het inkomen na ongeval. Het verschil is uw loonschade en deze verhalen wij op de tegenpartij of diens schadeverzekeraar.
Is er sprake van ontslag bij arbeidsongeschiktheid, dan kunnen wij ook voor u kijken of er wellicht ander werk is dat u zou kunnen doen. Bijvoorbeeld omdat het UWV aangeeft dat u wel arbeidsongeschikt bent voor het eigen werk, maar u nog wel geschikt voor ander werk bent. In dit geval kan een schadeverzekeraar aangeven dat u ander werk kunt doen en willen ze geen schadevergoeding betalen.
In deze gevallen kunnen wij voor u een arbeidsdeskundige inschakelen. Een arbeidsdeskundige kijkt samen met u wat voor werk u nog wel zou kunnen doen met uw letsel, maar ook naar werk dat u leuk vindt en past bij uw ervaring en opleiding.
Is er bij u sprake van ontslag bij arbeidsongeschiktheid en ontstaat er loonschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het berekenen van uw loonschade en het berekenen van de rest van uw schade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.
Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.
Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar +31229221892
Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.
Brugman Letselschade Advocaten
Adam Smithweg 4
1689 ZW Zwaag (Noord-Holland)
Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn
Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar
Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum
WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven
Capitool 10
7521 PL Enschede
Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem
Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht
Het Waalschip
Albert Plesmanweg 37-43
3088 GB Rotterdam
GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam