Ongeluk provinciale weg
Een ongeluk op een provinciale weg komt relatief vaak voor. Op 31 mei 2022 vond er bijvoorbeeld een ongeluk op de provinciale weg N201 bij Vinkeveen plaats. Het ging volgens de politie om een “zeer ernstig ongeluk” waarbij ten minste 3 gewonde zijn gevallen. 2 van de slachtoffers werden met zwaar letsel naar het UMC gebracht.
Bij het ongeluk op de provinciale weg N201 was in eerst instantie sprake van een kop-staart botsing. Hierdoor schoot het eerste voortuig op een tegenligger waardoor er een frontale botsing ontstond.
Ongeluk provinciale wegen
Op een provinciale weg gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van alle Nederlandse wegen is een Provinciale weg. Het gaat in totaal om circa 8000 km. Toch valt een op de vijf verkeersdoden te betreuren door een ongeluk op een provinciale weg. Reden waarom de ANWB in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland de regering verzocht om geld vrij te maken voor het veiliger maken van Provinciale wegen.
Waarom gebeuren er zoveel ongelukken op provinciale wegen?
De meeste Provinciale wegen zijn zogenaamde 80 km wegen. Op een provinciale weg mag soms ook wel 100 km worden gereden. Het gaat vaak om een tweebaans weg welke vaak ook nog eens diverse bochten bevat en niet of slecht verlicht is.
Een ongeluk op een provinciale weg gebeurt vaak door inhalen of omdat een voorganger (plotseling) ergens voor moet stoppen. Omdat bestuurders steeds vaker afgeleid zijn of een inhaalmanoeuvre niet goed inschatten, gaat het mis. Temeer nu bochten onoverzichtelijk zijn. Met name achterop aanrijdingen en frontale botsingen komen op deze wegen vaak voor.
Ondanks de roep van diverse partijen om de wegen veiliger te maken, vinden er toch nog veel verkeersongelukken plaats. Het ongeluk op de N201 is hiervan een typerend voorbeeld. Vooral het feit dat het gaat om een tweebaans weg maakt het gevaarlijk.
Wat te doen bij een aanrijding?
Bij een ongeluk op een provinciale weg wilt u uiteraard schadevergoeding eisen. Zeker als u bij de aanrijding gewond bent geraakt. U maakt dan immers allerlei kosten en bent wellicht zelf arbeidsongeschikt. Er is dan sprake van letselschade.
Soms is de vraag wie schuldig is bij een aanrijding snel beantwoord. Onze letselschade advocaten maken echter vaak mee dat er discussie is over de schuldvraag. Daarom is het belangrijk om na een aanrijding een aantal stappen te doorlopen;
- vul altijd een schadeformulier in
- vul het schade-aanrijdingsformulier ter plaatse in
- zorg dat beide partijen het aanrijdingsformulier ondertekenen
- vraag getuigen om een verklaring
- maak foto’s van de ongeval locatie
- bel bij onraad altijd de politie
- schakel tijdig een letselschade advocaat in
Schadevergoeding eisen na een auto ongeluk
Bent u aangereden en is de tegenpartij schuldig? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat er is gebeurd, wie volgens u schuldig is aan de aanrijding en het letsel dat u door de aanrijding lijdt. Ook stuit u de verjaring en zet u de rechtsgrond in de aansprakelijkstelling.
Is de aansprakelijkheid erkend? Dan kunnen wij voor u de letselschade berekenen. Maar uiteraard regelen wij ook de aansprakelijkheidstelling voor u. Vervolgens stellen wij een schadestaat op en gaan wij uw letselschade berekenen. De volgende letselschade bedragen komen daarbij aan bod:
- inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
- medische kosten
- reiskosten
- een studievertraging
- kosten voor huishoudelijke hulp
- mantelzorg
- smartengeld
Lees meer over een smartengeldvergoeding en over smartengeld berekenen
Brugman Letselschade Advocaten
Wilt u gratis hulp bij uw schadeclaim na een ongeluk op de provinciale weg? Wij helpen u graag. Onze letselschade advocaten regelen alles voor u, van de aansprakelijkstelling tot aan het onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van uw schadevergoeding.
Onze letselschade specialisten werken door heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat den Haag of waar dan ook in Nederland, u kunt altijd een beroep op ons doen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.