Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Letselschadevergoeding na een aanrijding claimen?

Letselschadevergoeding aanrijding claimen

Er is u een aanrijding overkomen en hieraan heeft u verwondingen of klachten overgehouden. Logisch dat u dan een letselschadevergoeding na deze aanrijding wilt claimen. Maar letselschade claimen is sneller gezegd dan gedaan. Gelukkig hoeft u dit echter niet zelf te doen. U kunt op grond van de wet gratis een ‘belangenbehartiger letselschade’ inschakelen. Dit kan een letselschade advocaat of letselschade bureau zijn.

Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u letselschadevergoeding na een aanrijding verhaald door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet u zeker dat uw schadevergoeding na een aanrijding snel, maar ook vooral zo volledig mogelijk verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Lijdt u ook schade na een auto ongeluk of fietsongeluk? Of bent u als voetganger aangereden? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen graag bij u langs voor een letselschade advies en het claimen van uw letselschadevergoeding na een aanrijding. Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Hoe kan ik een letselschadevergoeding aanrijding krijgen?

“Wat te doen bij een aanrijding?” “Een aanrijding van achteren, wie is schuldig?” Deze maar met name de vraag of iemand een letselschadevergoeding na en aanrijding kan krijgen wordt veel aan onze letselschade advocaten gesteld. Er is namelijk veel onduidelijkheid over rechten na een aanrijding. Wist u bijvoorbeeld dat u bij een auto ongeluk bijna altijd recht op een schadevergoeding heeft, ook bij eigens schuld of een eenzijdig auto ongeluk? En dat als iemand als fietser aangereden wordt, er altijd recht is op een letselschadevergoeding na een aanrijding met een auto?

Wat voor aanrijding u is overkomen, in veel gevallen is er de mogelijkheid om een schadevergoeding te eisen. Wij leggen het u hieronder graag uit. Wilt u weten of u in uw geval recht heeft op een letselschade vergoeding? Neem dan vrijblijvend contact met onze letselschade advocaten op, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Letselschade claimen na een auto botsing

Iemand die even niet bezig is met op de wet letten en hierdoor bij u achterop rijdt. Of een kettingbotsing door het te laat zien van een file. U kunt zomaar door toedoen van een andere autobestuurder gewond raken en schade lijden. Is de ander schuldig aan de aanrijding, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. U krijgt dan uw schadevergoeding door de autoverzekeraar vergoed. Dit hoeft u niet zelf te regelen, maar verzorgt uw letselschade advocaat van ons kantoor.

Maar wat nu al u zelf de macht over het stuur verliest, u inzittende bent van de veroorzaker van een aanrijding of u zelf een aanrijding veroorzaakt om welke reden dan ook. Vaak wordt er gedacht dat u de schade dan zelf draagt. Dit is echter niet het geval!

In Nederland geldt een verplichte autoverzekering, de WAM verzekering genoemd. Deze dekt echter alleen de schade van de niet schuldige partij. Veel automobilisten hebben echter naar de verplichte verzekering tegen aansprakelijkheid ook een schade-inzittendenverzekering afgesloten. Op deze vrijwillige letselschade verzekering kun je een beroep doen in het geval van:

 • een eenzijdig auto ongeluk
 • bij het zelf veroorzaken van een ongeluk
 • als u als passagier in een auto zit

In al deze gevallen is er dus toch recht op een letselschadevergoeding, wat de toedracht van de aanrijding ook is. Alle letselschade wordt in dit geval betaald door de svi- verzekering, de materiële letselschade bedragen en het smartengeld. Maar ook de kosten van rechtsbijstand komen voor vergoeding in aanmerking.

Schuldloze derde regeling

Was u als passagier betrokken bij een aanrijding en wilt u een letselschadevergoeding aanrijding verhalen? Dit is altijd mogelijk! De vraag wie schuldig is aan de aanrijding is hierbij niet van belang. Het enkele feit dat u als passagier in de auto zat maakt dat u een letselschade vergoeding claimen kunt. Uiteraard helpen wij u hier graag bij.

Het feit dat u altijd recht heeft op een schadevergoeding komt voort uit de Schuldloze derde regeling, ook wel “Bedrijfsregeling 7” van het Verbond van Verzekeraars genoemd. Hierin staat dat passagiers van een auto bij de letselschade verzekering van de auto waarin zij zaten een schadeclaim kunnen indienen. De verzekeraars van beide bij het ongeluk betrokken bestuurders moeten dan onderling uitmaken wie schuldig is bij de aanrijding.

Bent u betrokken bij een auto ongeluk en wilt u een letselschadevergoeding na een aanrijding claimen? Onze letselschade experts helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 2784626 of  klik op de button en 1 van onze ervaren letselschade advocaten neemt nog dezelfde dag contact met u op.

Als voetganger of fietser aangereden, wat nu?

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Uw letselschade wordt dan altijd (voor een deel) betaalt. Als voetganger of fietser wordt u namelijk beschermd door artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Hierin wordt namelijk een regeling opgenomen voor zogenaamde “zwakke verkeersdeelnemer.” Dit zijn niet gemotoriseerde verkeersdeelnemers die niet de bescherming hebben zoals een auto of vrachtwagen deze biedt.

Op grond van artikel 185 wvw is er dus ook recht op een letselschadevergoeding na een aanrijding als een voetganger of fietser een verkeersfout maakt. Bijvoorbeeld omdat er geen voorrang wordt verleend of bij door rood licht rijden. In deze gevallen wordt in de basis 50% van de letselschade betaald. Maar is er sprake van ernstig letsel of zijn de gevolgen van de aanrijding groot, dan kan deze letselschadevergoeding bij een aanrijding oplopen tot 100%!

Is uw kind aangereden door een auto? Dan komt uw kind een volledige schadevergoeding toe, wat er ook is gebeurd. Onze letselschade advocaat bij u in de buurt adviseert u hier graag bij en helpt u gratis bij het verhalen van de letselschade van u of uw kind.

Bent u aangereden? Wij helpen u. Wij zorgen er voor dat u een voorschot op uw letselschade vergoeding ontvangt en volledig schadeloos gesteld wordt. Bel voor gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat bij u in de buurt gratis 0800 278 4626 of klik op de button en wij gaan direct voor u aan de slag. Wij stellen de aansprakelijkheidsbrief op, gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en verhalen de materiële schade en het smartengeld op de letselschade verzekeraar.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar