Bent u door een bus aangereden of zat u in de bus bij een ongeval?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade door een busongeluk

Bent u aangereden door een bus of zat u in de bus tijdens een busongeluk? Dan kunt u letselschade claimen op de letselschade verzekering van de busonderneming. En u heeft daarbij meestal ook nog eens recht op een gratis letselschade advocaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij een aanrijding. Wij zorgen dat uw letselschade verhaald wordt op de aansprakelijke partij. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u!

Gratis rechtsbijstand bij een busongeluk

Wilt u letselschade bij een aanrijding met de bus verhalen op de aansprakelijke partij? Kies dan voor een letselschade specialist van ons kantoor. Al onze letselschade advocaten en letselschade juristen zijn ervaren en deskundig. Een aantal van onze letselschade- experts zijn daarnaast lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht voor het kosteloos verhalen van uw letselschade bij een bus ongeluk.

Aansprakelijkheid bij een bus aanrijding

De algemene regel bij een bus aanrijding is dat er alleen recht op schadevergoeding is als een ander schuld heeft aan het ongeluk. Dit is echter onjuist. In de meeste gevallen is er recht op een schadevergoeding, wat de oorzaak van het ongeluk ook is. Wij gaan er hieronder uitgebreid op in door de volgende onderwerpen te bespreken;

  • als voetganger of fietser aangereden door een bus
  • een aanrijding tussen een bus en een auto of ander motorvoertuig
  • als buspassagier betrokken bij een bus aanrijding.

Is de buschauffeur aansprakelijk voor een ongeluk, dan is niet hij maar de busmaatschappij als werkgever aansprakelijk voor uw schade.

Voor het eisen van schadevergoeding is het belangrijk dat u weet door welke bus u bent aangereden. Of in welke bus u zat tijdens het verkeersongeval. Ook dient u aan te tonen dat de buschauffeur fout is of dat u als passagier letsel heeft opgelopen. Daarom adviseren wij bij een bus aanrijding:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • noteer het nummer van de bus
  • vraag om de gegevens van de chauffeur
  • schrijft contactgegevens van getuigen op
  • maak foto’s van de bus en het ongeluk
  • ga altijd langs een arts, ook bij lichte klachten
  • schakel zo spoedig mogelijk een letselschade advocaat in

Wilt u schadevergoeding claimen na een busongeluk? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag.

Als voetganger of fietser aangereden door een bus

Voetganger en fietser in het verkeer zijn kwetsbaar. Je hebt immers niet de bescherming van een auto of bus. Wordt een fietser of voetganger aangereden, dan ontstaat er meestal ernstig letsel. Om u als voetganger of fietser tegen schade door dit letsel te beschermen, is er een wettelijke regeling. Deze beschermd u als u bijvoorbeeld bij een bus aanrijding letsel oploopt.

Deze wettelijke regeling is te vinden in artikel 185 wvw. Hierin staat dat motorvoertuigen zoals auto’s altijd aansprakelijk zijn als ze een fietser of voetganger aanrijden. Ook al is de automobilist niet schuldig aan de aanrijding! Hoe werkt deze regeling nu?

Ben je als voetganger of fietser aangereden door een fout van de buschauffeur? Dan kun je een letselschade claim indienen bij de busmaatschappij. Deze zal uw volledige schade dan vergoeden. Maakt de fietser echter zelf een fout, rijdt deze bijvoorbeeld door rood licht, dan nog kan de fietser schadevergoeding eisen. Deze wordt dan wel beperkt tot minimaal 50%.

Minimaal, want onder de volgende omstandigheden is de schadevergoedingsplicht van de busmaatschappij 100%, ook al maakt de voetganger of fietser een verkeersfout:

  • het betreft een bus aanrijding met uw kind tot 12 jaar
  • de billijkheidscorrectie wordt toegepast.

Voor toepassing van de billijkheidscorrectie klikt u hier!

Een botsing tussen een auto en bus

Bent u met de auto aangereden door de bus? Dan gelden de algemene regels van het aansprakelijkheidsrecht. De bestuurder die de fout maakt moet de letselschade van de andere partij betalen. Een bus neem wat betreft geen bijzondere plaat in het verkeer in zoals bij een tram. Maakt de buschauffeur een fout? Dan is hij op grond van een onrechtmatige daad aansprakelijk voor uw letselschade.

Heeft u zelf met de auto een aanrijding met de bus veroorzaakt? Kijk dan of u een svi verzekering heeft. U kunt dan op basis van deze verzekering toch een volledige schadevergoeding ontvangen.

Als buspassagier betrokken bij een busongeluk

Zat u in de bus als passagier toen de bus betrokken raakt bij een ongeluk en bent u hierbij gewond geraakt? Dan komt de schade als gevolg hiervan altijd voor rekening met de busmaatschappij. U bent immers een vervoersovereenkomst met de busmaatschappij overeen gekomen toen u de bus instapte. Bij schade kunt u dan gebruik maken van de vervoersovereenkomst. Op grond van de wet dient namelijk de aanbieder van de reis altijd uw schade te vergoeden.

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat na een bus aanrijding? neem dan contact met ons op. Wij helpen u altijd 100% gratis bij uw letselschade claim.

Wat te doen bij een bus aanrijding?

Dit is een vraag die wij veel krijgen. Gelukkig staat u er niet alleen voor, want een schade vergoeding eisen is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Onze letselschade advocaten staat u daarom graag bij. Wij stellen de aansprakelijke partij aansprakelijk en onderhandelen over uw schade. Indien nodig schakelen wij ook een medisch adviseur in om u op medisch gebied bij te staan.

Na een aanrijding denkt u niet direct aan schade, maar wel aan uw herstel. Daarom nemen wij graag de afwikkeling van uw letselschadezaak uit handen. Wij zorgen dat uw letselschade maximaal wordt vergoed terwijl u revalideert.

Is u een aanrijding overkomen en bent u gewond geraakt? Bel ons: 0800 278 4626 (gratis) of laat ons weten wat u is overkomen. Wij helpen u graag!

Letselschade berekenen

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Bij iedereen bestaat schade ook weer uit andere componenten. Onze letselschade advocaten berekenen tijdens een letselschade advies graag voor waar u recht op heeft. Dit kan tijdens een gesprek op kantoor of bij u thuis.

Dit zijn de meest voorkomende schadeposten die van belang zijn bij het letselschade berekenen:

  1. Schade door arbeidsongeschiktheid
  2. Eigen risico zorgverzekering
  3. Eigen bijdrage medische behandelingen en hulpmiddelen
  4. Reiskosten
  5. Reparatiekosten
  6. Kosten voor een hulp in het huishouden
  7. Mantelzorg
  8. Onderhoudskosten huis en tuin
  9. Verzorgingskosten
  10. Smartengeld.

Smartengeld

De eerste 9 hiervoor genoemde schadeposten zijn op geld waardeerbaar. Het zijn materiële letselschade bedragen. Daartegenover staat immateriële schade, ook wel smartengeld genaamd. Maar wat is smartengeld nu precies?

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn die u na een bus ongeluk lijdt, bijvoorbeeld nekpijn of pijn door een tibia plateau fractuur (bovenkant van het scheenbeen). Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor:

  1. Verdriet
  2. Angstklachten
  3. Psychische klachten zoals een PTSS
  4. Boosheid
  5. Machteloosheid
  6. Ontsierende littekens

Smartengeld berekenen gebeurt door middel van de smartengeld gids. Hierin staat heel veel ongelukken uit het verleden. In al deze letselschadeclaims is smartengeld uitgekeerd. In een concreet geval wordt in de smartengeldgids een vergelijkbare situatie gezocht. Op basis hiervan wordt de hoogte aan smartengeld in iedere letselschadezaak vastgesteld.

Wil u smartengeld na een aanrijding verhalen op de tegenpartij? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij komen direct voor u in actie.

Vraag en antwoord bij letselschade

Onze letselschade advocaten krijgen veel vragen over letselschade. Hieronder vindt u 3 veel gestelde vragen bij letselschade. Heeft u een andere vraag of wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade, klik dan op bovenstaande button voor een gratis letselschade advies.

Ik heb een aanrijding gehad, wat nu?

Dit is een van de meest gestelde vragen na een aanrijding. Logisch, want een aanrijding maak je niet dagelijks mee. heb je toch de pech dat je betrokken bent bij een aanrijding, dan is het belangrijk om altijd een schade aanrijdingsformulier in te vullen. Hierop kun je belangrijke informatie kwijt, zoals de verzekeringsgegevens van de tegenpartij, gegevens van getuigen en het letsel dat u heeft opgelopen.

Vul je een aanrijdingsformulier in en tekenen beide partijen deze, dan is de inhoud van het schade aanrijdingformulier ook een bewijsmiddel. De toedracht van het ongeluk staat dan vast. Vul een schade aanrijdingsformulier altijd in, ook als u op de fiets aangereden bent of als voetganger.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Vaak is direct duidelijk wie schuldig is bij een aanrijding. Toch is er ook wel discussie, ook bij een bus aanrijding. De hoofdregels zijn:

  • wie achterop rijdt is schuldig
  • rechts heeft altijd voorrang
  • als een bus wegrijdt bij een halte moet je deze voor laten gaan

Op deze regels zijn uitzonderingen. Twijfelt u wie schuldig is bij een aanrijding? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag

Ik ben aangereden in Rotterdam, kan ik ook in Rotterdam bij jullie terecht?

Zeker! Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 15 vestigingen. En toch heeft u altijd uw eigen vaste letselschade advocaat die u bijstaat. Zo hebben wij ook meerdere letselschade advocaten Rotterdam, maar bijvoorbeeld ook een letselschade advocaat Den Haag en in Amsterdam.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar