Vindt hier 10 tips over wat te doen bij letselschade!
Zoekt u tips over het verhalen van letselschade?

Tien letselschade tips voor het verhalen van letselschade!

Een auto ongeluk, fietsongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet. Als u als gevolg hiervan letsel oploopt, dan kunt u mogelijk iemand aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade. Maar letselschade claimen is niet zo eenvoudig als het misschien klinkt. Want hoe doe je dat, aansprakelijk stellen en letselschade verhalen? En welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking? Dan is het fijn als je wat letselschade tips krijgt!

Op deze pagina geeft letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman 10 letselschade tips voor het indienen van een letselschade claim. De belangrijkste (bonus)tip is wellicht wel dat als een ander aansprakelijk gehouden kan worden voor de door u geleden schade, u recht heeft op gratis hulp van een letselschade advocaat! Onder de schadevergoeding valt namelijk ook de kosten van een belangenbehartiger!

Lijdt u schade als gevolg van een aanrijding, ongeluk op het werk of bent u gebeten door een hond? Onze letselschade advocaten helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade. Bel voor een gratis letselschade advies of het direct indienen van een letselschade claim gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade specialisten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op!

10 letselschade tips na een ongeluk!

Vul altijd een schadeformulier in na een aanrijding!

Bent u aangereden in de auto of als fietser aangereden? Vul dan altijd een schadeformulier in. Op een schade- aanrijdingsformulier kunt u namelijk belangrijke informatie kwijt welke u kan helpen bij het verhalen van letselschade. Zo kunt u invullen wie schuldig is aan een aanrijding, maar kunt u de toedracht van de aanrijding ook tekenen. Daarnaast kan het letsel ingevuld worden alsook de materiële schade.

Laat een schade- aanrijdingsformulier altijd door alle partijen onderteken!

Tekent u het schadeformulier en laat u het schade- aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen? De inhoud van het aanrijdingsformulier is dan bindend tussen partijen. Op deze manier heeft u een perfect bewijsmiddel in handen. Dit kan een grote rol spelen als er achteraf discussie ontstaat over de toedracht van het ongeluk. Let daarom goed op deze letselschade tip!

Vul het schadeformulier ook in bij een fietsongeluk!

Vaak wordt gedacht dat een schadeformulier alleen ingevuld hoeft te worden bij een auto ongeluk. Niks is minder waar! Bent u bijvoorbeeld als fietser aangereden door een auto, vul dan een aanrijdingsformulier in. Want ook dan heeft u een belangrijk bewijsmiddel in handen als beide partijen het schadeformulier ondertekenen. Een waardevolle letselschade tip!

Als fietser aangereden, dien altijd een claim in!

Nog een waardevolle letselschade tip. Veel mensen denken dat je alleen recht schadevergoeding na een ongeluk hebt als een ander een fout maakt. Een fout wordt overigens juridisch een onrechtmatige daad genoemd.

Bent u echter als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan is er als verkeersslachtoffer altijd recht op een letselschadevergoeding. Artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet) geeft namelijk fietser en voetgangers het recht op een letselschade te claimen na een ongeluk waarbij een motorrijtuig betrokken is. Dit geldt dus ook als iemand anders schuldig is aan het ontstaan van het ongeluk.

De regeling van artikel 185 wvw is als volgt:

  • Wordt u aangereden door een auto en is de autobestuurder aansprakelijk? Alle letselschade wordt vergoed, zowel de materiële schade als het smartengeld
  • Heeft u zelf schuld aan het fietsongeluk omdat u door rood licht reed of geen voorrang verleende? Dan ontvangt u een letselschade uitkering ten hoogte van minimaal 50% van uw letselschade
  • Is uw kind aangereden door een scooter, auto of ander motorvoertuig? De volledige schade wordt vergoed, wat de toedracht ook is!

Vraag getuigen om een getuigenverklaring!

Soms ontstaat er discussie over de toedracht van een ongeval. Of u wilt de tegenpartij aansprakelijk stellen maar deze ontkent dat hem een verwijt gemaakt kan worden. U kunt dan met lege handen komen te staan en dient zelf uw schade te dragen. Een belangrijke letselschade tip is daarom om altijd te kijken of te vragen of iemand het ongeluk gezien heeft.

Zijn er getuigen van de aanrijding, het ongeval op het werk of de aanval van de hond? Vraag om de contactgegevens van de getuige zodat u altijd om een getuigenverklaring kunt vragen!

Tot zover 5 waardevolle letselschade tips! Heeft u vragen of wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade specialisten neemt nog dezelfde dag contact met u op.

Hieronder vindt u nog 5 interessante letselschade tips, onder andere over wat te doen na een bedrijfsongeval of als u gebeten door een hond bent!

Werkgever hebben een zorgplicht en zijn bijna altijd aansprakelijk!

Een val van een steiger, letsel door een gebrekkige machine of een fout van een collega. Jaarlijks gebeuren er duizenden bedrijfsongevallen met letselschade tot gevolg. De vraag is dan natuurlijk of u schadevergoeding eisen kunt en wie dan aansprakelijk voor letselschade is.

De aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin is de zorgplicht van werkgevers opgenomen. Deze zorgplicht van een werkgever houdt in dat deze alles in het werk moet stellen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Gaat er toch iets fout tijdens het werk, dan dient de werkgever te bewijzen dat haar niks te verwijten valt.

Uit de rechtspraak of jurisprudentie blijkt dat een werkgever bijna altijd een verwijt gemaakt kan worden en er dus dikwijls sprake is van aansprakelijkheid van een werkgever. Het loont daarom om bij een ongeluk op het werk een aansprakelijkheidsbrief te versturen. Omdat bijna alle werkgevers verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn, wordt uw letselschadevergoeding door deze verzekeraar betaald.

Een belangrijke letselschade tip is derhalve om bij een arbeidsongeval altijd een schadeclaim in te dienen.

Een ongeluk door een fout van een collega? De werkgever is aansprakelijk!

Bent u met een heftruck aangereden door een collega of heeft deze anderszins een fout begaan waardoor u gewond bent geraakt?  Ook dan is de werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade. Dit is in de wet bepaald. Als letselschade tip geven wij u daarom mee om in deze gevallen de werkgever te vragen haar aansprakelijkheidsverzekering in te schakelen.

Werkgever is ook aansprakelijk voor letselschade door een verkeersongeluk!

Onder werkgeversaansprakelijkheid valt ook letselschade geleden door een verkeersongeluk Als voorwaarden gelden wel dat het ongeluk u onder werktijd is overkomen en dat u als fietser aangereden bent of in de auto. De regeling geldt niet voor voetgangers en ook niet voor woon-werkverkeer. Doe u voordeel met deze letselschade tip!

Gebeten door een hond? De hondenbezitter is altijd aansprakelijk!

Artikel 6:179 BW gaat over aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door dieren. Bijvoorbeeld als gevolg van een paardentrap of hondenbeet. In dit wetsartikel staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier toebrengt aan zaken en aan personen. Wordt u dus gebeten door een hond, dan dient de hondenbezitter uw letselschade en eventuele zaakschade te vergoeden.

Omdat artikel 6: 179 BW een risico aansprakelijkheid inhoudt, is er altijd recht op een letselschadevergoeding, behoudens enkele uitzonderingen. De letselschade tip is hier dan ook om altijd schadevergoeding te eisen bij een hondenbeet!

Dien uw letselschade claim tijdig in!

Misschien wel de belangrijkste letselschade tip: dien uw letselschade claim tijdig in. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Voor een bedrijfsongeval of hondenbeet geldt een verjaringstermijn van 5 jaar en voor een aanrijding 3 jaar ten opzichte van de WAM- verzekering en 5 jaar ten opzichte van de bestuurder en de bezitter van het motorvoertuig.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Onze letselschade advocaten helpen gratis bij letselschade. Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Daarom werken onze letselschade experts altijd 100% gratis voor u.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons advocatenkantoor op. Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. Maar onze letselschade advocaten komen ook gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of een intakegesprek.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande link en wij nemen direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Wat is een bedrijfsongeval?

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar