Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Bent u in de auto aangereden door een ambulance?

Letselschade door een ongeluk tussen ambulance en auto

Ambulances hebben onder omstandigheden voorrang op al het overige verkeer. Maar daarbij dienen ze wel regels in acht te nemen. Maar wat nu als u betrokken bent bij een ongeluk tussen ambulance met een auto? Wie is er dan aansprakelijk voor de letselschade die geleden wordt?

Op deze pagina leest u wanneer ander verkeer een ambulance voor moet laten gaat. Bent u aangereden door een ambulance? Dan leest u hier ook wat u kunt doen om uw letselschade door de aanrijding op de aansprakelijke partij te verhalen.

Wilt u ook schadevergoeding eisen na een ongeluk tussen een ambulance en een auto? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Ongeluk ambulance met auto, wanneer heeft een ambulance voorrang?

Voor de vraag wie schuldig is aan een ongeluk tussen een ambulance met een auto, is het belangrijk te weten wanneer een ambulance voorrang heeft.

Een ambulance voert blauw licht en kan een sirene luiden. Maar wanneer moet je nu voorrang verlenen aan een ambulance:

  • bij enkel blauw licht, moet je geen voorrang verlenen, maar is dit wel wenselijk
  • in het geval van blauw licht en een sirene moet je het ambulancevoertuig voorrang verlenen

Alhoewel je voorrang moet verlenen, wil dit niet zeggen dat er bij een ongeluk van een ambulance met een auto nooit sprake is van aansprakelijkheid. Een ambulance moet namelijk wel voorzichtig zijn. Zo dienen wij bij een stoplicht snelheid af te nemen en rustig langs rijdende voertuigen te rijden als dit mogelijk is.

Ongeluk ambulance met auto, wie is aansprakelijk?

De vraag wie schuldig en aansprakelijk is bij een ongeluk van een ambulance met een auto, is niet eenduidig te beantwoorden. Voert de ambulance geen licht en geen sirene, dan is het een “gewoon” voertuig en gehouden aan de normale verkeersregels die gelden tussen motorvoertuigen. De gewone voorrangsregels zijn dan van toepassing. Wordt u in een dergelijke situatie aangereden door een ambulance, dan zijn aansprakelijk voor uw letselschade

  • de bestuurder van de ambulance
  • de werkgever van de ambulance
  • een WAM- verzekeraar, dit is de autoverzekeraar

Voerde de ambulance wel een zwaailicht en een sirene, dan gelden er bijzondere verkeersregels. U dient een ambulance voorrang te geven. Alleen als het ongeluk ambulance met auto te wijten is aan gevaarlijk gedrag van de de ambulancebestuurder kunt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding.

Letselschade claim indienen bij de svi- verzekering

Bent u betrokken bij een ongeluk ambulance met auto en had de ambulance voorrang? Dan kunt u onder omstandigheden toch aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Veel mensen sluiten namelijk een svi- verzekering af. Dit is een vrijwillige verzekering op basis waarvan uw letselschade vergoed wordt. Om voor een vergoeding van letselschade in aanmerking te komen, maakt de toedracht van het ongeluk niet uit. Dus ook bij een eigen verkeersfout hebben de bestuurder van het voertuig en de inzittenden recht op een letselschadevergoeding.

Wilt u letselschade claimen bij een ongeluk ambulance met auto? Onze letselschade advocaten staan voor u klaar. Wij regelen alles voor u. Van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief tot het regelen van een zo hoog mogelijke slotbetaling van uw letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Wat kun je claimen bij letselschade?

Bent u aangereden en kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen hiervoor? Of kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding vanuit de svi- verzekering? Dan rest de vraag wat je kunt claimen bij letselschade. Want aan een ongeluk kun je verwondingen en klachten overhouden die voor schade kunnen zorgen. Deze schade wordt letselschade genoemd. Maar wat kun je claimen bij letselschade?

Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Deze laatste schadepost wordt ook wel smartengeld genoemd. Bij materiële schade gaat het om alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. U kunt daarbij denken aan:

  • loonschade als u in loondienst en arbeidsongeschikt bent
  • inkomensschade bij zelfstandig ondernemers
  • medische kosten zoals het verplicht eigen risico
  • kosten gemaakt voor hulp in het huishouden
  • kosten tijden een ziekenhuisopname gemaakt
  • onderhoudskosten van uw huis en tuin
  • pensioenschade
  • studievertraging

Wat is smartengeld?

Naast materiële schadeposten bestaat er ook recht op smartengeld. Recht op een smartengeldvergoeding is er indien u letsel of klachten aan een ongeluk heeft overgehouden. Het bestaat uit een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten, verdriet, psychische klachten en ontsierende littekens.

Letselschade berekenen

Onze letselschade advocaten kunnen gratis uw letselschade berekenen. Samen met u bepalen wij de gevolgen die het ongeluk voor u hebben en stellen wij een schadestaat op. Laat u ons uw letselschade berekenen? Dan kunnen wij ook voor u een letselschade claim indienen bij de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij of bij de schade inzittendenverzekering.

Wij gaan niet alleen de materiële letselschade berekenen, maar maken ook een smartengeld berekening voor u op basis van de Smartengeldgids.

Gratis letselschade claimen

Wilt u ook gratis letselschade claimen op de tegenpartij of svi- verzekering? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade experts neemt dan contact met u op.

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar