Heeft u een hersenschudding aan een ongeval overgehouden?
Onze letselschade specialisten verhalen uw letselschade

Een hersenschudding na een ongeval, wat nu?

U kent het vast wel, u kijkt even niet uit en stoot uw hoofd. Meestal is er niks aan de hand of houdt u er hooguit een schram of bult aan over. Maar met name bij verkeersongevallen en bedrijfsongevallen gaat het vaak om ernstig hoofdletsel. Bijvoorbeeld omdat u bij een kop staart botsing hard met uw hoofd tegen het stuur aankomt of op uw hoofd valt tijdens het werk. Er is dan sprake van een hersenschudding of zelfs hersenkneuzing.

In deze bijdrage leest u alles over een hersenschudding en hersenkneuzing. Is het letsel het gevolg van een ongeluk? Dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Informatie over de mogelijkheden vindt u ook op deze pagina.

Direct uw letselschade verhalen? Klik hier en vul het formulier in of bel ons. Wij helpen kosteloos!

Icon

Verschil hersenschudding en hersenkneuzing

Bij een hersenschudding is er meestal sprake van klachten die een aantal maanden, maar soms ook blijvende klachten geven. In de medische literatuur wordt er gesproken van licht traumatisch hersenletsel. De klachten zorgen voor de nodige beperkingen, bijvoorbeeld op het gebied van werk of de thuissituatie.

Gelukkig gaat een hersenschudding in de meeste gevallen na een aantal maanden over, maar de klachten en beperkingen kunnen wel tot schade lijden.

Bij ernstig traumatisch hersenletsel spreken wij van een hersenkneuzing. De klachten en beperkingen zijn aanzienlijk groter dan in het geval van een hersenschudding en het kan erg lang duren voordat de klachten geweken zijn. Ook restklachten komen voor en dan is er sprake van blijvend letsel.

Hersenschudding, symptomen

Een hersenschudding herkent u aan de volgende symptomen:

  • Tijdelijke bewusteloosheid
  • hoofdpijnklachten
  • Misselijkheid en braken
  • Duizeligheid
  • Vermoeidheid
  • Geheugenproblemen
  • Oorsuizen

Heeft u na een ongeval een of meerdere symptomen? Neemt u dan direct contact op met een arts.

Icon

5 tips bij een hersenschudding

Heeft u een hersenschudding? Dit zijn 5 tips bij een hersenschudding:

  1. Ga drukte uit de weg en doe rustig aan. Dagen achter elkaar in bed liggen is echter niet goed
  2. Maak de komende tijd minder gebruik van beeldschermen zoals een televisie of computer
  3. Consumeer geen alcoholische dragen en gebruik geen drugs
  4. Slapen is goed, maar niet overdag!
  5. Beweeg, maar geen teamsporten, voorkom dat u nogmaals uw hoofd stoot. Ga bijvoorbeeld wandelen.

Behandeling van een hersenschudding

Rust houden is belangrijk bij een hersenschudding. Dit betekent echter niet dat u de hele dat in bed moet blijven, sterker nog, het langzaam opbouwen van uw activiteiten is belangrijk. Wissel lichte inspanning en ontspanning af en bouw de inspanning langzaak op.

Letselschade door een hersenschudding

Aan een hersenschudding gaat altijd een trauma vooraf. Als het gaat om een auto ongeluk of fietsongeluk, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding als een ander aansprakelijk gesteld kan worden. Bijvoorbeeld in het verkeer omdat u op de fiets wordt aangereden of iemand u in de auto aanrijdt. Werkgevers zijn in de meeste gevallen ook aansprakelijk voor letsel dat u tijdens het werk oploopt.

Bij letselschadde maken wij een onderscheid tussen materiële schadeposten en immateriële schade. Materiële schade is schade omdat u voor korte of langere tijd niet kunt werken. Ook medische kosten, reiskosten en kosten voor mantelzorg komen voor vergoeding in aanmerking.

Immateriële schade berekenen is niet mogelijk. Deze schadepost wordt vastgesteld door te kijken naar vergelijkbare situaties uit het verleden. Deze vinden wij in de Smartengeld gids. Hierin staat honderden uitspraken van de Nederlands rechter waarin immateriële schade (smartengeld) aan een letselschade slachtoffer is toegekend.

Icon

Kosteloze rechtsbijstand bij Letselschade

Er wordt vaak gedacht dat letselschade advocaten duur zijn. Daarom wordt vaak voor een letselschade jurist of letselschade bureau gekozen. Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij echter volledig kosteloos voor u. Want als iemand aansprakelijk is, dan moeten de advocaatkosten door deze partij betaald worden. In de regel gebeurt dit door de WA- verzekering van deze persoon.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij dus altijd 100% kosteloos voor u. Geen kleine lettertjes of no cure no pay waarbij u een percentage van uw schade moet afstaan, gewoon kosteloos!

Bent u na een hersenschudding of hersenkneuzing op zoek naar een letselschade advocaat voor het verhalen van uw schade? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht! Wij helpen u graag.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar