Letselschade door een gebroken vinger? Claim uw schade!
Vingers zijn kwetsbaar en alle botjes in de hand kunnen breken. De meest voorkomende oorzaken zijn een val of een harde klap tegen de hand. Een gebroken vinger kan het gevolg zijn van een verkeersongeval, een ongeval op het werk of een val door een gebrekkige weg. Is iemand hiervoor aansprakelijk, dan is er recht op een letselschade vergoeding.
In deze bijdrage leest u alles wat u moet weten over gebroken vingers en over wat te doen als u door het letsel schade lijdt! Want een gebroken vinger kan tot klachten, beperkingen en hiermee tot schade leiden! Dan is het goed om te weten dat u vaak recht hebt op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag!
De vingers en de hand zijn een zeer complex geheel van botten, spieren, kapsels, pezen, zenuwen en bloedvaten. Ter hoogte van de pols zitten in de hand de handwortelbeentjes (8 stuks), dan komen de middenhandsbeentjes (5 stuks) en daarna de vingers (de duim bestaat uit 2 botjes, de vingers elk uit 3).
Behandeling gebroken vinger
Alle botjes van een hand of vinger kunnen vrij gemakkelijk breken. En omdat een val vaak met de handen en vingers wordt opgevangen, komt een gebroken vinger veelvuldig voor! De behandeling van het vingerletsel hangt af van de plek van de breuk en hoe deze verloopt.
Gaat het om een relatief “goede” breuk, dan is een operatie van de gebroken vinger vaak niet nodig. Dit wordt een conservatieve behandeling genoemd. De vingers worden dan ingetaped of in het gips gezet. Hoe lang het gips om moet zitten hangt af van de plek van de breuk en de stand hiervan. Meestal is dit 1 tot 4 weken.
Er is een botje in de hand dat moeilijk herstel en dit is het scaphoid. Een scaphoid breuk heeft een lange behandeling met gips nodig, wel tot meer dan 10 weken.
Een operatie van de gebroken vinger is met name het geval bij een ernstige breuk. Deze indicatie wordt gesteld door een trauma chirurg. Een operatie brengt wel complicaties met zich mee zoals pijnklachten, zenuwletsel of een stijve vinger. Ook kan de vingerbreuk zich verplaatsen.
Tijdens de operatie wordt vaak gebruik gemaakt van plaatsen en schroeven om de breuk vast te zetten. Maar ook een fixatie aan de buitenkant van de vinger komt voor. Ook dit wordt bepaald door een traumachirurg.
Revalidatie bij gebroken vinger
Na de behandeling voelen vingers soms stijf aan, daarom is het advies om vingers weer zo snel mogelijk te bewegen. Revalidatie kan bestaan uit behandelingen van de fysiotherapeut of een handtherapeut. Met oefeningen kunnen de vingers dan weer soepeler gemaakt worden.
Letselschade door een gebroken vinger
Met name bij zwaar vingerletsel kunnen er blijvende beperkingen ontstaan. Als u hierdoor schade lijdt, dan wordt gesproken van letselschade. Deze schade kan bestaan uit medische kosten, inkomensschade of kosten doordat u uw huishouden niet kunt verrichten. Is de gebroken vinger het gevolg van een ongeval? Dan is er vaak recht op een schadevergoeding. Bijvoorbeeld als het letsel het gevolg is van een auto-ongeluk, als u op de fiets aangereden bent of na een bedrijfsongeval!
Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Onze letselschade advocaten en letselschade juristen helpen u echter graag. Samen met u bespreken wij wat er is gebeurd, onderzoeken wij of er iemand aansprakelijk is en berekenen en verhalen wij de letselschade!
Maakt u kosten en lijdt u schade door een gebroken vinger of handletsel? neem dan contact met onze letselschade advocaten op; wij helpen u graag!
Een gebroken vinger na een verkeersongeval
Als u een gebroken vinger oploopt bij een verkeersongeval, dan zijn er meerdere mogelijkheden om uw letselschade te claimen. Bij een kop-staart botsing of ander auto-ongeluk verhaalt u de letselschade op de letselschadeverzekeraar van de aansprakelijke partij. En bij een eenzijdig verkeersongeval kunnen inzittenden letselschade claimen bij de schade inzittendenverzekering.
Passagiers nemen een bijzondere positie in. Zij hebben geen invloed op het verkeer en worden daarom bij een auto-ongeluk beschermd. Bij een botsing of een kettingbotsing kunnen wij aanspraak maken op de ‘schuldloze derden regeling’ en ontvangen zij altijd een volledige schadevergoeding.
Op de fiets aangereden
Als een fietser aangereden wordt door een motorvoertuig, dan is er vaak sprake van ernstig letsel zoals een gebroken vinger. Dit omdat fietsers net als voetgangers kwetsbare verkeersdeelnemers zijn. De wet bepaalt daarom dat als u op de fiets aangereden wordt, u altijd recht heeft op een letselschade vergoeding! Ook bij een eigen verkeersfout. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent.
Gebroken vinger door bedrijfsongeval
Gebroken vingers maar ook geamputeerde vingers zijn vaak het gevolg van een bedrijfsongeval. Want een machines en gereedschappen zijn niet altijd even veilig. Maar ook op andere manieren kan er vingerletsel of handletsel ontstaan door een ongeval op het werk.
Op de werkgever rust de plicht om ervoor te zorgen dat u veilig uw werk kunt doen. Gebeurt er toch een ongeval, dan is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.
Is er sprake van een arbeidsongeval en is de werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van de gebroken vinger? Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Alle schade dient vergoed te worden, zoals uw inkomensschade door arbeidsongeschiktheid, medische kosten en kosten omdat u het onderhoud van uw woning niet meer kunt doen!
Brugman Letselschade Advocaten
Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeval. En wij helpen u altijd 100% kosteloos. Net als uw letselschade verhalen wij de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij!
Onze letselschade specialisten werken door heel Nederland en dus ook bij u in de buurt. Heeft u vragen of lijdt u schade en wilt u deze verhalen? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan dezelfde dag nog contact met u op!