Bent u door een bus aangereden of zat u in de bus bij een ongeval?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade door een busongeluk

Bent u aangereden door een bus of zat u in de bus tijdens een busongeluk? Dan kunt u letselschade claimen op de letselschade verzekering van de busonderneming. En u heeft daarbij meestal ook nog eens recht op een gratis letselschade advocaat. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij een aanrijding. Wij zorgen dat uw letselschade verhaald wordt op de aansprakelijke partij. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u!

Gratis rechtsbijstand bij een busongeluk

Wilt u letselschade bij een aanrijding met de bus verhalen op de aansprakelijke partij? Kies dan voor een letselschade specialist van ons kantoor. Al onze letselschade advocaten en letselschade juristen zijn ervaren en deskundig. Een aantal van onze letselschade- experts zijn daarnaast lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht voor het kosteloos verhalen van uw letselschade bij een bus ongeluk.

Fietsongeluk met bus

Indien u als fietser aangereden wordt door een bus, dan heeft u altijd recht op een letselschade uitkering. Ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. U ontvangt bij een fietsongeluk altijd 50% van uw letselschade uitbetaald, behoudens overmacht van de bus. In de praktijk doet overmacht zich echter bijna niet voor.

Is bij het busongeluk de bus fout? Dan ontvangt u uiteraard uw volledige letselschade vergoed. Dit staat in artikel 185 van de de Wegenverkeerswet. Deze wet beschermd voetgangers en fietsers bij bus ongevallen. Daarom ontvangt u bij een fiets ongeluk altijd ten minste 50% van uw schade. Had u zelf schuld aan het ongeval? Dan kunt u onder omstandigheden zelfs 100% van de schade vergoed krijgen. Dit is het geval bij:

 1. een fiets ongeluk van een minderjarige tot 14 jaar. Deze groep kinderen ontvangt 100% van de letselschade vergoed.
 2. toepassing van de billijkheidscorrectie. U ontvangt dan een hogere schade als gevolg van bijvoorbeeld de ernst van het letsel

Wilt u bij een fietsongeluk uw letselschade verhalen? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

busreiziger gewond bij bus ongeluk

Als een busreiziger gewond raakt bij een busongeluk dan maakt het niet uit wie schuldig is, de buschauffeur of de auto waarmee de bus in botsing is gekomen. Een buspassagier kan namelijk altijd de busmaatschappij aansprakelijk stellen. Dit op basis van de reisovereenkomst.

Ieder motorvoertuig in Nederland, dus ook iedere bus, is verplicht een letselschade verzekering af te sluiten. Deze WAM- verzekeraar betaalt dan uw letselschade.

Let op: een letselschadeclaim op een busmaatschappij moet binnen 3 jaar worden ingediend. Daarna is de claim verjaard.

Wat te doen bij een bus aanrijding?

Dit is een vraag die wij veel krijgen. Gelukkig staat u er niet alleen voor, want een schade vergoeding eisen is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Onze letselschade advocaten staat u daarom graag bij. Wij stellen de aansprakelijke partij aansprakelijk en onderhandelen over uw schade. Indien nodig schakelen wij ook een medisch adviseur in om u op medisch gebied bij te staan.

Na een aanrijding denkt u niet direct aan schade, maar wel aan uw herstel. Daarom nemen wij graag de afwikkeling van uw letselschadezaak uit handen. Wij zorgen dat uw letselschade maximaal wordt vergoed terwijl u revalideert.

Is u een aanrijding overkomen en bent u gewond geraakt? Bel ons: 0800 278 4626 (gratis) of laat ons weten wat u is overkomen. Wij helpen u graag!

Letselschade berekenen

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Bij iedereen bestaat schade ook weer uit andere componenten. Onze letselschade advocaten berekenen tijdens een letselschade advies graag voor waar u recht op heeft. Dit kan tijdens een gesprek op kantoor of bij u thuis.

Dit zijn de meest voorkomende schadeposten die van belang zijn bij het letselschade berekenen:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Eigen risico zorgverzekering
 3. Eigen bijdrage medische behandelingen en hulpmiddelen
 4. Reiskosten
 5. Reparatiekosten
 6. Kosten voor een hulp in het huishouden
 7. Mantelzorg
 8. Onderhoudskosten huis en tuin
 9. Verzorgingskosten
 10. Smartengeld.

Smartengeld

De eerste 9 hiervoor genoemde schadeposten zijn op geld waardeerbaar. Het zijn materiële letselschade bedragen. Daartegenover staat immateriële schade, ook wel smartengeld genaamd. Maar wat is smartengeld nu precies?

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn die u na een bus ongeluk lijdt, bijvoorbeeld nekpijn of pijn door een tibia plateau fractuur (bovenkant van het scheenbeen). Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor:

 1. Verdriet
 2. Angstklachten
 3. Psychische klachten zoals een PTSS
 4. Boosheid
 5. Machteloosheid
 6. Ontsierende littekens

Smartengeld berekenen gebeurt door middel van de smartengeld gids. Hierin staat heel veel ongelukken uit het verleden. In al deze letselschadeclaims is smartengeld uitgekeerd. In een concreet geval wordt in de smartengeldgids een vergelijkbare situatie gezocht. Op basis hiervan wordt de hoogte aan smartengeld in iedere letselschadezaak vastgesteld.

Wil u smartengeld na een aanrijding verhalen op de tegenpartij? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij komen direct voor u in actie.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar