Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Op zoek naar een letselschade advocaat in Zaanstad?

Letselschade advocaat Zaanstad

Een aanrijding of ongeval op het werk kan grote gevolgen met zich meebrengen, persoonlijk, maar ook financieel. Dan is het goed om te weten dat u bij het verhalen van letselschade gebruik kunt maken van de gratis juridische hulp van een letselschade advocaat in Zaanstad van ons kantoor. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen? Klik op de link en u leest er alles over.

Op deze pagina vertelt onze letselschade advocaat in Zaanstad over aansprakelijkheid en schadevergoeding als gevolg van een:

Lijdt u letselschade en wilt u deze kosteloos laten verhalen door een letselschade specialist in Zaanstad? Onze letselschade advocaten staat u gratis bij. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in welk ongeluk u is overkomen. Uw letselschade advocaat in Zaanstad neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Aansprakelijkheid bij een aanrijding, hoe zit dat?

U bent aangereden door een auto of ander voertuig, het kan dan gaan om een auto botsing of fietsongeluk. De kans dat u dan recht heeft op een schadevergoeding is erg groot. Is een ander schuldig aan het ongeval? Dan zal diens verzekeraar deze letselschade vergoeding betalen. Bij een aanrijding door een auto kunt u daarbij altijd rechtstreeks de verzekeraar aansprakelijk stellen!

Indien een fietser aangereden wordt door een auto, dan is de auto altijd schadeplichtig. Dit volgt uit artikel 185 wvw. In dit wetsartikel staat namelijk dat de bestuurder van een motorvoertuig de letselschade van de ongemotoriseerde (fietser of voetganger) moet vergoeden. Omdat alle motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn, biedt de tegenpartij altijd verhaal.

Bent u als fietser aangereden omdat u door rood licht reed of  geen voorrang verleende? Op basis van artikel 185 wvw heeft u zelfs dan recht op een schadevergoeding! Onze letselschade advocaat in Zaanstad informeert u hier graag over.

Een aanrijding? Vul een schadeformulier in

Bij een aanrijding is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Hierin kunt u namelijk opgeven wat er is gebeurd, wie volgens u schuldig is en of u letsel aan het ongeval heeft overgehouden. Ook heeft u na het invullen van het schadeformulier direct de contactgegevens van de autoverzekering van de persoon die u heeft aangereden, bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing.

Vaak wordt een schadeformulier ingevuld na een auto ongeluk, maar vult u deze ook in bij een fietsongeluk! Een schade-aanrijdingsformulier is namelijk ook een uitstekend bewijsmiddel van de toedracht van het fietsongeluk!

Letselschade door bedrijfsongeval in Zaanstad

Op rust een zorgplicht op werkgevers. Dit houdt in dat voorkomen moet worden dat medewerkers letsel oplopen door een bedrijfsongeval. Overkomt u toch een ongeluk op het werk, dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk. Werkgeversaansprakelijkheid wordt dit genoemd. Hiervan is sprake als de zorgplicht van de werkgever geschonden is.

Of de werkgever aansprakelijk is hangt af van de omstandigheden van het geval. Hij moet zorgen dat:

 • u veilig uw werk kunt doen
 • instructies schriftelijk zijn gegeven
 • er toezicht is op het werk

Kunt u bewijzen dat u tijdens het werk letsel hebt opgelopen en is de zorgplicht geschonden? Dan is de werkgever aansprakelijk. U heeft dan recht op een schadevergoeding. Dit is ook het geval als u letselschade oploopt door een fout van een collega. Ook dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Gebeten door een hond in Zaanstad, wat nu?

Een hondenbeet kan voor een oppervlakkige wond tot ernstig letsel leiden. Hoe dan ook, een hondenbeet is een traumatische ervaring en daarom heeft u altijd recht op smartengeld. Daarnaast kan er sprake zijn van letsel. De schade die hieruit voortvloeit komt voor vergoeding door de hondenbezitter in aanmerking. Schade door een hondenbeet valt onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, de AVP. Uw letselschade vergoeding wordt dan ook vaak betaald door de verzekeraar.

Contact met uw letselschade advocaat in Zaanstad

Lijdt u schade als gevolg van een ongeluk en wilt u een schadevergoeding claimen? Neem dan contact met uw letselschade advocaat in Zaanstad op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan welk ongeluk u is overkomen. Een letselschade specialist van ons kantoor neemt dan contact met u op.

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

 

Bij Brugman Letselschade Advocaten kunt u onder andere terecht voor een letselschade advocaat in Zaandam en een letselschade advocaat in Oostzaan dan wel een letselschade advocaat Zaandijk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar