Letselschade advocaat Uitgeest
U bent betrokken geraakt bij een auto ongeluk of als fietser aangereden. Of u bent slachtoffer van een bedrijfsongeval of hondenbeet. Als u hierbij gewond bent geraakt of aan het ongeluk klachten heeft overgehouden, dan kunt een schadevergoeding claimen. Schade als gevolg van een ongeluk met letsel noemen wij letselschade. Een letselschade advocaat in Uitgeest kan u hierbij van dienst zijn. Wij gaan uw letselschade claimen en zorgen dat alle schade vergoed wordt, zowel de materiële schade als de immateriële schade.
Bent u op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Uitgeest? Brugman Letselschade Advocaten helpt u. Ook voor een letselschade advocaat in Alkmaar of een letselschade advocaat in Hoorn. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.
Wat doet een letselschade advocaat?
Letselschade claimen is niet eenvoudig. U krijgt te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar met veel ervaring en kennis. Met name kennis om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Neemt u een letselschade specialist in de arm, dan weet u zeker dat u een eerlijke schadevergoeding voor uw letsel ontvangt. U blijft dan niet met schade zitten.
Een letselschade advocaat in Uitgeest:
- onderzoekt wie aansprakelijk is voor de schade
- stelt een aansprakelijkstelling op
- regelt dat de aansprakelijkheid erkend wordt
- onderhandelt over de schade met de letselschade jurist van de verzekeraar
- onderzoekt of er toekomstige letselschade is
- regelt dat uw letselschade volledig vergoed wordt
Wat kost een letselschade advocaat?
De rechtsbijstand van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten kost u helemaal niks! Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar toch is het waar. Bij ons krijgt u gratis juridische hulp bij letselschade. Een letselschade bureau of letselschade jurist werkt soms op basis van no cure no pay. Het is zelfs mogelijk een no cure no pay advocaat in te schakelen. Bij letselschade claimen is dit niet nodig! In de wet staat namelijk dat u bij letselschade claimen recht heeft op gratis juridische hulp.
Kies dus nooit voor een jurist of letselschade bureau dat op basis van no cure no pay werkt en ga niet in zee met een no cure no pay advocaat! U heeft bij letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet altijd recht op gratis rechtsbijstand.
Wilt u kosteloze hulp van een letselschade advocaat in Uitgeest? Neem dan contact op met onze letselschade advocaat in Alkmaar. Bel 0800 278 4626 of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.
Wat te doen bij een aanrijding?
Verwondingen door een auto-ongeluk, een fietsongeluk of als voetganger aangereden. Bij een aanrijding kan heftig letsel ontstaan. Reden om uw letselschade te claimen. De vraag is echter: wat te doen bij een aanrijding. Wie is schuldig bij een aanrijding en welke materiële schade en immateriële schade komen voor vergoeding in aanmerking?
Bij een aanrijding is het ten eerste nodig een onderscheid te maken tussen een auto ongeluk en een fietsongeluk of ongeluk als voetganger. Er zijn namelijk verschillende regelingen van toepassing. Als een fietser aangereden wordt is er bijvoorbeeld altijd recht op een letselschade vergoeding aanrijding. Bij een auto-ongeluk is dit meestal het geval, ook bij een eenzijdig ongeval of eigen schuld. Bijvoorbeeld omdat u zelf een kop-staart botsing of kettingbotsing veroorzaakt hebt.
Wie is schuldig bij een aanrijding?
In het geval van een achterop aanrijding is de autobestuurder die achterop gereden is aansprakelijk. Dit staat in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Hierin staat dat je voldoende afstand moet bewaren op je voorligger. Doet je dit niet, dan ben je aansprakelijk voor de aanrijding, zo geeft dit artikel aan. Aansprakelijkheid ontbreekt slechts als de voorganger plotseling, zonder reden remt of als u afgesneden wordt.
In sommige gevallen is er niemand aansprakelijk voor de aanrijding. Dit doet zich voor bij een eenzijdig ongeval of als u een kettingbotsing of achterop aanrijding zelf veroorzaakt hebt door bij iemand achterop te rijden. Kunt u dan alsnog letselschade claimen? Ja dan kan!
Bij een eenzijdig ongeval of een eigen verkeersfout kunt u namelijk gebruik maken van een letselschade uitkering vanuit de schade inzittenden verzekering of te wel de svi- verzekering. De toedracht van de kop-staart botsing of kettingbotsing maakt niet uit voor het recht op een letselschadevergoeding op grond van de svi- verzekering.
Als fietser aangereden door auto, wat nu?
Een auto verleent u geen voorrang waardoor u als fietser aangereden door een auto wordt. De kans is dan groot dat u hieraan verwondingen en klachten overhoudt. Dan is het goed om te weten dat u te allen tijde recht op een letselschade vergoeding heeft als u als fietser aangereden wordt. Natuurlijk als u door toedoen van de automobilist als fietser aangereden door een auto wordt, maar ook bij letsel omdat u zelf geen voorrang verleende of door rood licht reed met de fiets.
Wat voor fietsers geldt is ook van toepassing als u als voetganger aangereden wordt.
Letselschade claimen na een bedrijfsongeval
Een heftruck ongeluk, een hoogwerker ongeval of een verkeersongeval tijdens werktijd. In bijna al deze gevallen is het de werkgever die aansprakelijk is voor het u overkomen bedrijfsongeval. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is op grond van artikel 6:170 BW ook sprake als u door een collega letsel oploopt, bijvoorbeeld door een heftruck ongeluk.
Er rust een zorgplicht op de werkgever. Dit houdt in dat de werkgever alles in het werk moet stellen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Zo moet hij zorgen dat machines veilig zijn, instructies gegeven zijn en dient hij toezicht op het werk te houden. Wordt niet voldaan aan de zorgplicht van de werkgever, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.
Zoekt u een letselschade specialist om u bij te staan bij een bedrijfsongeval? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Uitgeest of letselschade advocaat in Alkmaar. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Er wordt dan nog dezelfde dag contact met u opgenomen. Ook in het weekend!
Gebeten door een hond, wat nu?
Bent u gebeten door een hond? De bezitter van een dier is op grond van artikel 6:179 BW aansprakelijk voor uw letselschade. Alle schade, zowel de materiële schade als de immateriële schade. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het maakt voor een smartengeld vergoeding niet uit of het gaat om een oppervlakkige hondenbeet of ernstig letsel door de hondenbeet. Er is altijd recht op een letselschadevergoeding als u door een hond gebeten bent.
Een hondenbeet kan heel gevaarlijk zijn. U kunt bij een hondenbeet tetanus oplopen. Daarom is een tetanus prik hondenbeet heel belangrijk! ga daarom altijd langs bij de huisarts als u door een hond gebeten bent. U krijgt dan na de hondenbeet antibiotica.
Letsel dat veel voorkomt na een hondenbeet is:
- oppervlakkige hondenbeet (hondenbeet niet doorgebeten)
- zwelling na hondenbeet
- vermoeidheid na hondenbeet
- zenuwschade
- littekens (hondenbeet hand en hondenbeet gezicht)
- open wond
- verscheuring
- amputatie
- verlamming
Contact met uw letselschade advocaat in Uitgeest
Voor een gratis letselschade advies of het verhalen van letselschade na een ongeluk kunt u terecht bij onze letselschade specialisten. Wij helpen u graag en zorgen dat u maximaal schadeloos wordt gesteld na een ongeluk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.
U kunt ook bij Brugman Letselschade terecht voor een letselschade advocaat in Alkmaar en een letselschade advocaat in Hoorn!