Letselschade advocaat ’t Zand
Lijdt u letselschade door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of bent u door een hond gebeten? Dan kunt u voor uw letselschadeclaim terecht bij een letselschadebureau of letselschade advocaat in ’t Zand voor het verhalen van uw schade. Onze deskundige en ervaren letselschade advocaten in ‘t Zand helpen u graag. Onze rechtsbijstand is volledig kosteloos. Uw wordt bij het verhalen van uw letselschade door een ongeval altijd bijgestaan door een erkende letselschade advocaat. Dat is bij een regulier letselschade bureau niet het geval. Bij Brugman Letselschade Advocaten heeft u dan ook met een betrouwbare letselschadespecialist te maken.
Waar is mijn letselschade advocaat in ’t Zand gevestigd?
Uw letselschade advocaat in ’t Zand is gevestigd in Wognum en Hoorn. Een van onze letselschade advocaten in Hoorn komt echter gewoon bij u thuis voor een letsel advies. Wij nemen dan samen met u rustig door wat u is overkomen en wat de gevolgen van de aanrijding of ongeval op het werk zijn. Ook inventariseert u samen met uw letselschade advocaat in ’t Zand de letselschade bedragen. Wij zorgen dan dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt en u een voorschot op de letselschade uitkering ontvangt.
Ik ben aangereden, wat kan ik doen?
Een aanrijding is een ingrijpende gebeurtenis, temeer als u bij aanrijding letsel oploopt. U kunt hieraan vervelende klachten en beperkingen overhouden. Zo zien wij bij een achterop aanrijding vaak whiplash klachten. Whiplashsymptomen zijn onder andere:
- nekklachten
- stijve schouders
- concentratieproblemen
- hoofdpijn
- cognitieve klachten
Ander letsel dat vaak bij een ongeval voorkomt zijn botbreuken, een tibia plateau fractuur en hersenletsel. Of letselschade door een gebroken vinger omdat uw hand op het stuur klapt. Dit letsel leidt niet alleen tot pijnklachten en beperkingen, het resulteert ook in schade. Bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent geraakt door een ongeval. Daarnaast maakt u allerlei kosten zoals het verplichte eigen risico, kosten voor huishoudelijke hulp en kosten voor extra kinderopvang.
Aansprakelijk stellen bij een aanrijding, hoe doe ik dat?
Bij een aanrijding kan gedacht worden aan een auto botsing zoals een kop-staart botsing of achterop aanrijding. Het kan echter ook gaan om een fietsongeluk of iemand die als voetganger aangereden is. Heeft een derde de aanrijding veroorzaakt, dan dient u in alle gevallen deze persoon aansprakelijk te stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat wanneer de aanrijding is gebeurd, de persoon die u aansprakelijk stelt en de schade die u door de aanrijding lijdt. Ook stuit u met de aansprakelijkstelling de verjaring.
Letselschadeclaim bij auto ongeluk
Wilt u een letselschadeclaim indienen na een auto ongeluk, dan is het goed om te weten dat er meerdere mogelijkheden zijn om letselschade te claimen:
- via de WAM verzekeraar
- op grond van de schuldloze derde regeling
- schade inzittendenverzekering
Is er bij de aanrijding een schuldige partij aan te wijzen, bijvoorbeeld omdat er iemand bij achterop gereden is bij een kop-staart botsing of bij roekeloos rijden, dan kunt u rechtstreeks bij de WAM- verzekeraar een letselschade uitkering aanvragen. Motorrijtuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid, daarom kunt u de letselschade vergoeding rechtstreeks bij de letselschade verzekeraar claimen.
De schuldloze derde regeling is in het leven geroepen voor personen die als passagier slachtoffer zijn geworden van een aanrijding tussen 2 of meer personen, zoals bij een achterop aanrijding of kettingbotsing. De passagier hoeft dan niet uit te zoeken wie de aanrijding veroorzaakt heeft, maar kan altijd de verzekeraar van het voertuig waarin zij meereden aanspreken voor letselschade.
Eenzijdig ongeval
Bent u niet betrokken bij een aanrijding tussen meerdere voertuigen, maar bent u geslipt en hierbij letsel opgelopen? Of bent u zelf aansprakelijk gesteld voor een achterop aanrijding? Ook dan is er recht op een vergoeding van letselschade en wel op grond van de schade-inzittendenverzekering, de svi verzekering. Bij een motorongeval of scooterongeluk wordt dit de schade opzittende verzekering genoemd. De toedracht maakt voor een claim om deze verzekering niet uit voor het ontvangen van een letselschade vergoeding. Vraag uw letselschade advocaat in ’t Zand of uw letselschade advocaat in Alkmaar van Brugman Letselschade Advocaten om een gratis letsel advies. Wij helpen u graag!
Letselschade door een bedrijfsongeval
Letsel door een machine, een ongeval op de bouwplaats of een verkeersongeval tijdens werk. Voorbeelden van een bedrijfsongeval met letsel. Is u een ongeval op het werk overkomen, dan wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding. Want door het opgelopen letsel kunt u niet of minder werken en maakt u kosten. Dit wordt letselschade genoemd. De werkgever is op grond van artikel 7:658 BW (Burgerlijk Wetboek) aansprakelijk voor de schade die u lijdt indien:
- machines en gereedschap niet in orde was
- er onvoldoende toezicht op de werkzaamheden was
- onvoldoende instructies zijn gegeven
Voldoet de werkgever niet aan deze zorgplicht jegens zijn medewerkers, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. De werkgever de letselschade door het bedrijfsongeval dan vergoeden.
Gelukkig zijn werkgevers goed verzekerd tegen aansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen. De aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever betaalt daarom de schade vergoeding.
Bent u zelfstandig ondernemer en werkt u voor een opdrachtgever, zoals in de bouw? Ook dan kunt u bij een bedrijfsongeval zoals een bouwongeluk de opdrachtgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade.
Letselschade tijdens vakantiebaan
Letselschade door een bedrijfsongeval kan ook tijdens een vakantiebaan plaatsvinden. In dat geval gelden ook de regels voor aansprakelijkheid van een werkgever. De werkgever waar u werkt is aansprakelijk voor de letselschade en niet bijvoorbeeld het uitzendbureau waarvoor u werkt. Overigens kunt u deze wel aansprakelijk stellen. Want ook het uitzendbureau moet ervoor zorgen dat u veilig uw werk kunt doen.
Letselschade door een hondenbeet
U bent door een hond gebeten, dan is het ten eerste belangrijk op een tetanusprik te halen bij de huisarts. Gaat het om een oppervlakkige hondenbeet, dan valt het meestal mee met het letsel. Wel is er bij een hondenbeet altijd recht op een smartengeld vergoeding. Voor het smarteneld berekenen na een hondenbeet kunt u bij uw letselschade advocaat in ’t Zand terecht.
Soms is er echter sprake van ernstig letsel als u gebeten door een hond bent. U heeft dan niet alleen recht op smartengeld, uw volledige schade zal vergoed moeten worden. De bezitter van de hond is hiervoor aansprakelijk. De hondenbezitter zal hiervoor zijn aansprakelijkheidsverzekering inschakelen.
Artikel 6:174 BW: gebrekkige weg
De wegbeheerder heeft tot taak ervoor te zorgen dat wegen en stoepen in orde zijn. Zit er een gat in de weg of is er een losliggende stoeptegel en veroorzaakt deze schade? Dan is de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk. Deze zal u schadeloos moeten stellen.
Aansprakelijkheid van de wegbeheerder is opgenomen in artikel 6:174 BW. Uw letselschade advocaat in Hoorn of uw letselschade advocaat in Alkmaar informeert u graag!
Gratis hulp bij letselschade
Zoekt u een letselschade kantoor voor gratis hulp bij letselschade? Dan bent u bij ons advocatenkantoor aan het juiste adres. Met letselschade advocaten in Hoorn en letselschade advocaten in Alkmaar zijn wij altijd in de buurt. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.
Bent u niet tevreden over uw letselschade advocaat? Maak dan gebruik van de interne klachtenregeling of neem contact met ons op voor een second opinion of overname van uw letselschadezaak.