Letselschade verhalen na een verkeersongeluk
Het wordt steeds drukker op de weg, het aantal auto’s maar ook elektrische fietsen en scooters neemt steeds verder toe. Ondanks maatregelen en verbreden van wegen, gaat het dagelijks voor veel mis. Het gevolg is een ongeluk met letsel tot gevolg.
Is u een verkeersongeluk overkomen, dan is er vaak recht op een letselschade vergoeding Uw letselschade advocaat uit Schalkhaar helpt u hierbij. Maar wat kunt u zelf doen als u als fietser aangereden door een auto bent? En hoe zit het bij een scooterongeluk of auto ongeluk onder werktijd? Kunt u hier de werkgever voor aansprakelijk stellen?
In de wet zijn veel regelingen die gaan over schuld bij een aanrijding, Zo stelt artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens dat het achterste voertuig schuldig is bij een ketting botsing of kop staart botsing. Artikel 5 Wegenverkeerswet stelt dat de persoon die zich gevaarlijk op de weg gedraagt, aansprakelijk is. Denkt u hierbij aan geen voorrang verlenen, te hard rijden of bumperkleven.
Wat kan ik doen na een aanrijding?
Bent u aangereden, uiteraard helpt u letselschade advocaat in Schalkhaar u graag en kosteloos. Maar u kunt zelf ook een aantal belangrijke dingen doen na een fietsongeluk, scooter ongeluk of als u betrokken bent bij een auto botsing:
- vul het schadeformulier in. Doe dit bij een auto ongeluk, maar ook bij een fietsongeluk of scooterongeluk.
- laat het schade aanrijdingsformulier ondertekenen door de tegenpartij. De inhoud van het schadeformulier staat dan vast tussen partijen
- maak zoveel mogelijk foto’s van de ongeval locatie
- houdt kosten en schadeposten goed bij. Uw letselschade advocaat in Schalkhaar kan deze dan op de schadestaat toevoegen
- ga met klachten en verwondingen altijd langs en arts en vertel wat er aan de hand is. Dit is met name van belang bij whiplash klachten
- wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade advocaat in Schalkhaar. Hoe eerder wij in beeld komen, hoe beter wij u kunnen helpen bij het verhalen van letselschade.
Fietsongeluk? Altijd recht op schadevergoeding!
In het geval van een auto ongeluk, scooter ongeluk of vrachtwagen ongeval is de aansprakelijke persoon de bestuurder die de fout heeft gemaakt. Dit wordt ook wel een onrechtmatige daar genoemd. Bij een fietsongeluk is dit anders. Want fietser en voetgangers worden begrepen als kwetsbare of zwakke verkeersdeelnemers. Wat betekent dit nu voor de aansprakelijkheid?
Omdat u als fietser of voetganger extra kwetsbaar bent in het verkeer, wordt u door de wetgever extra goed beschermd. Deze bescherming houdt in dat u altijd recht op schadevergoeding heeft. Dit ondanks de toedracht van de aanrijding. Wordt u als fietser aangereden door een auto die geen voorrang verleent, dan is het vanzelfsprekend dat u recht op schadevergoeding heeft. Maar dit recht is er dus ook als u zelf een verkeersfout maakt.
De regeling van artikel 185 wvw luidt als volgt:
- U wordt aangereden door de schuld van een ander > u ontvangt 100% van uw letselschade vergoed
- De aanrijding is (deels) uw eigen schuld > ten minste 50% van de schade wordt vergoed
- Is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan ontvangt uw kind een volledige schadevergoeding
Soms kan, ondanks eigen schuld aan een aanrijding, toch meer dan 50% van de schade voor vergoeding in aanmerking komen. Dit is het geval bij toepassing van de billijkheidscorrectie. Deze wordt toegepast bij ernstig letsel of als u als fietser of voetganger geen aanspraak kan maken op een schadevergoeding vanuit een andere verzekering dan die van de tegenpartij.
Wilt u ook schadevergoeding claimen op de tegenpartij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade
Letselschade door een bedrijfsongeval
Een heftruck ongeluk waardoor iemand gewond raakt, een defecte machine de letsel toebrengt of een val over een gladde vloer. Een bedrijfsongeval kan zomaar gebeuren en de gevolgen kunnen enorm zijn. Want wat als u door een ongeluk op het werk niet meer kunt werken of hoge kosten maakt? Wie is er voor de door u opgelopen letselschade dan aansprakelijk te stellen?
Op een werkgever rust een zorgplicht, dit staat in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. De zorgplicht van de werkgever houdt in dat de werkgever er alles aan moet doen om een ongeluk te voorkomen. Dit houdt onder andere in dat de werkgever ervoor moet zorgen dat machines in orde zijn en de vloer niet glad is.
Wordt er niet gehandeld conform de zorgplicht van de werkgever, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Dit wordt ook wel werkgeversaansprakelijkheid genoemd.
Werkgeversaansprakelijkheid
Werkgeversaansprakelijkheid is er niet alleen bij het niet voldoen aan de zorgplicht. Uw werkgever is namelijk ook gehouden u te verzekeren tegen een aanrijding onder werktijd. Deze regeling houdt in dat ook bij een eenzijdig auto ongeluk of als u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt, de kosten door de letselschade verzekering vergoed worden.
Lijdt u letselschade door toedoen van een fout van een collega? Ook dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.
Letselschade door een hondenbeet
Een hondenbeet kan tot vervelend letsel leiden. Hierdoor kunt u ook schade lijden. Dan is het goed om te weten dat de bezitter van de hond aansprakelijk is voor uw letselschade. Dit staat in de wet en wel in artikel 6:179 BW.
Contact met uw letselschade advocaat
Wilt u weten wat een ervaren en deskundige letselschade advocaat van ons letselschadebureau voor u kan betekenen na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of ander schade-evenement? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een letselschade advies of vragen over letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.
DIRECT CONTACT BUITEN KANTOORUREN? Wij zijn iedere dag (ook in het weekend) tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar en via whatsapp!
Mensen lezen ook:
- Letselschade advocaat Deventer
- Aanrijding Deventer
- Bedrijfsongeval Deventer
- Overlijdensschade
- Wisselen van letselschade advocaat
Brugman Letselschade Advocaten
Wilt u net als inmiddels meer dan 5000 letselschadeslachtoffers kosteloos juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.
Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.
Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.
Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!