Onze letselschade specialisten verhalen uw schade.
Lijdt u schade in Ouderkerk aan de Amstel?

Letselschade advocaat Ouderkerk aan de Amstel

Een ongeluk op het werk of een aanrijding op de fiets. U kunt zomaar te maken krijgen met letsel door een ongeluk. Lijdt u hierbij schade, dan spreken wij over letselschade. Uw letselschade advocaat in Ouderkerk aan de Amstel helpt u bij het claimen van deze letselschade. Wij doen dit kosteloos voor u.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan komen wij eerst bij u langs voor een letselschade advies. Wij bespreken samen wat er gebeurd is en welke schadelijk gevolgen dit voor u heeft gehad. Vervolgens gaan wij aan het werk. Er wordt een aansprakelijkstelling opgesteld en de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld.

Wilt u uw letselschade kosteloos laten verhalen door een letselschade advocaat in Ouderkerk aan de Amstel? Bel dan met onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Hieronder vindt u informatie over letselschade. De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Fietser aangereden
  • aangereden door auto
  • bedrijfsongeval
  • schadevergoeding letselschade

Fietser aangereden

U bent als fietser aangereden. Daarbij is het van belang te weten door wie u bent aangereden? Bent u als fietser door een auto aangereden? Of gaat het om een aanrijding tussen fietsers? Dit verschil is belangrijk omdat fietsers beschermd worden tegen letsel veroorzaakt door een auto of ander motorvoertuig. Deze bescherming is te vinden in artikel 185 wvw.

Bent u als fietser aangereden door een auto, dan ontvangt u altijd een schadevergoeding. Als de autobestuurder aansprakelijk is, maar ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Bent u als fietser aangereden door de fout van het motorvoertuig? Dan krijgt u natuurlijk alle geleden en te lijden schade vergoed.

Dit is anders als u zelf een fout maakt, zoals een voorrangsfout. Maar dan ontvangt u wel 50% van de letselschade vergoed en dit kan oplopen tot 100% bij ernstig letsel. Dit op grond van de zogeheten billijkheidscorrectie.

Aangereden door auto

Een kop-staart botsing of kettingbotsing, als u bent aangereden door een auto dan is de kans groot dat u hieraan klachten overhoudt. U maakt dan kosten voor medische behandelingen of het eigen risico. Maar als u echt pech heeft, dan raakt u ook nog eens tijdelijk of voor lange tijd arbeidsongeschikt. En wat als u uw huishouden niet kunt verrichten door het letsel?

Bij een aanrijding door een auto is er altijd recht op schadevergoeding. U hoeft niet bang te zijn dan de tegenpartij niet verzekerd is. In Nederland geld namelijk een verzekeringsplicht voor alle motorvoertuigen en dus ook auto’s. Deze verzekering wordt een WAM- verzekering genoemd. In de WAM (Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) is namelijk de verzekeringsplicht opgenomen.

Het voordeel bij een aanrijding door een auto is dat u rechtstreeks letselschade claimen kunt op de autoverzekeraar. De aansprakelijkheidsbrief kan hier direct naar verzonden worden. De bestuurder hoeft niet aangesproken te worden. Het is ook deze letselschade verzekeraar die de schade, zowel de materiële schade als het smartengeld, aan u uitkeert.

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Ouderkerk aan de Amstel. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Bedrijfsongeval

Een val over een gladde vloer, een verouderde machine of een fout van een collega, een bedrijfsongeval komt helaas maar al te vaak voor. Niet zelden met ernstig letsel tot gevolg. Geamputeerde ledematen, hersenletsel en botbreuken zijn hier slechts enkele voorbeelden van. De vraag is echter wie u aansprakelijk kunt stellen bij een bedrijfsongeval.

De aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen is geregeld in de wet en wel in artikel 7:658 BW. In dit wetsartikel is de zorgplicht van de werkgever opgenomen. Deze houdt in dat een werkgever zijn uiterste best moet doen u te beschermen tegen letsel. Deze zorgplicht van de werkgever gaat ver. Zo ver zelfs dat je gerust kunt stellen dat een werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor de gevolgen van een bedrijfsongeval.

Als u na een bedrijfsongeval schadevergoeding wilt claimen, dan hoeft u maar 2 dingen aan te tonen:

  • er is u tijdens het werk een bedrijfsongeval overkomen
  • aan dit arbeidsongeval heeft u letsel overgehouden

Staat dit vast? Dan zal de werkgever moeten aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Lukt dan niet, dan is er werkgeversaansprakelijkheid. Dit betekent dat al uw letselschade voor vergoeding in aanmerking komt.

Schadevergoeding letselschade

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade. Hierbij zijn diverse schadebedragen van toepassing. Een kleine greep:

  • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
  • studievertraging
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • reiskosten
  • onderhoudskosten
  • verzorgingskosten
  • smartengeld

Wilt u weten welke letselschade bedragen in uw situatie vergoed worden? Laat dan uw letselschade berekenen door onze letselschade advocaten.

Letselschade, vraag & antwoord

In deze rubriek beantwoorden wij een aantal veel voorkomende vragen over letselschade. Neem gerust contact met onze letselschade experts op voor uw vraag of het claimen van letselschade.

Bedrijfsongeval hoe te handelen?

U wilt weten hoe te handelen nadat u een bedrijfsongeval is overkomen. Het belangrijkste is dat u bewijst dat u a. tijdens werktijd een bedrijfsongeval is overkomen en b. dat u aantoont dat u hierdoor schade lijdt. Dit wordt ook wel de bewijslast bij een arbeidsongeval genoemd.

Vaak zal direct vaststaan dat u schade aan een bedrijfsongeval onder werktijd heeft opgelopen. Bijvoorbeeld omdat een collega of de ambulance u naar het ziekenhuis heeft gebracht. Is dit niet het geval, dan adviseren wij u zo spoedig mogelijk het bedrijfsongeval te melden. Dit kan bij uw leidinggevend of de werkgever zelf. Vraag daarbij om een schadeformulier als deze er is. Veel werkgevers hebben deze om naar de letselschadeverzekeraar te sturen.

Hieronder vindt u nog 5 tips bij een bedrijfsongeval:

  • maak foto’s van de ongeval locatie
  • zijn er getuigen, vraag om een getuigenverklaring
  • ga direct naar een arts en laat uw letsel schriftelijk vastleggen
  • neem nooit genoegen met alleen een uitkering uit een ongevallenverzekering!
  • vraag een letselschade advocaat om advies

Bedrijfsongeval wie betaalt de kosten?

De kosten van het bedrijfsongeval worden betaald door de werkgever. De enige voorwaarde is dat er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is vaak sprake. Uit de rechtspraak blijkt dat werkgevers in de regel aansprakelijk zijn voor schade opgelopen tijdens het werk. Dit is niet alleen het geval bij een arbeidsongeval, maar er is ook werkgeversaansprakelijkheid in de volgende gevallen:

  • u bent gewond geraakt door toedoen van een collega
  • bij een verkeersongeluk onder werktijd. Woon- werkverkeer telt niet mee

Staat vast dat de werkgever aansprakelijk geacht kan worden? Dan dienen zij alle kosten, maar ook uw inkomensschade en pensioenschade te vergoeding. Daarnaast is er recht op een vergoeding van immateriële schade.

Contact met uw letselschade advocaat Ouderkerk aan de Amstel

Wilt u uw letselschade claimen op de letselschade verzekeraar van de tegenpartij of de svi- verzekeraar? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade advocaat in Amsterdam helpt u graag. Wij zijn gevestigd in Amsterdam- Amstel. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar