Letselschade advocaat Oosthuizen
Voor het verhalen van letselschade in Oosthuizen sta je sterk met een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Een letselschade specialist die weet wat er nodig is om alle letselschade te verhalen. Iemand op wie je kunt bouwen en die je kunt vertrouwen. Zo’n letselschade advocaat vind je in Oosthuizen bij Brugman Letselschade Advocaten.
Na een verkeersongeval of hondenbeet zijn er verwondingen en/of klachten. Alhoewel dit al erg genoeg is, lijdt u ook nog eens schade door het overkomen ongeluk. Dan is het fijn als u het letselschade claimen kunt overlaten aan een professional, een letselschade advocaat in Oosthuizen met ruime ervaring op het gebied van letselschade.
Contact met uw letselschade advocaat in Oosthuizen
Op deze pagina treft u een aantal veel voorkomende vragen over letselschade met daarbij het antwoord van onze letselschade specialisten. Zit uw vraag er niet bij of wilt u gratis juridische hulp bij letselschade claimen? Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag bij letselschade.
Hieronder vindt u een antwoord op de volgende 3 vragen:
-
wat te doen bij een auto ongeluk?
- wat te doen bij bedrijfsongeval?
- een hondenbeet, wat te doen?
Wat te doen bij een auto ongeluk?
Wie betrokken raak bij een auto ongeluk, krijgt te maken van kosten en schade, dit wordt letselschade genoemd. Een schadevergoeding bij letselschade claimen is niet zo gemakkelijk. U moet weten wie u aansprakelijk moet stellen, er dient een aansprakelijkstelling opgesteld te worden en u krijgt te maken met een letselschade jurist van de verzekeraar.
Gelukkig is in de wet opgenomen dat u zich bij een auto ongeluk gratis kunt laten bijstaan door een letselschade advocaat. Deze stelt voor u de aansprakelijkheidsbrief op, voert de onderhandelingen met de letselschade jurist van de WAM- verzekeraar en regelt een voorschot op uw letselschade.
Wat te doen bij een aanrijding?
Om ervoor te zorgen dat u uw letselschade kunt verhalen na een auto- ongeluk is het volgende van belang:
- vul altijd een schadeformulier in. Op een schade-aanrijdingsformulier kunt u de toedracht van het ongeval kwijt en uw letsel aangeven. Een ondertekend schadeformulier in een wettig bewijsmiddel.
- schrijf gegevens van getuigen op. Bij een kettingbotsing of ander auto ongeluk ontstaan soms discussie over wie schuldig is aan de aanrijding. Getuigen kunnen uw verhaal bevestigen en zijn voor de wet een bewijsmiddel.
- maak foto’s van de bij de auto botsing betrokken voertuigen en van het kenteken van de tegenpartij
- ga met uw letsel naar een arts en vraag om de klachten, verwondingen en het letsel te noteren
- wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade advocaat
Wilt u uw letselschade claimen laten door een letselschade advocaat in Oosthuizen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of gebruik het contactformulier. Een letselschade expert van ons kantoor neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.
Wat te doen bij bedrijfsongeval?
Bij een bedrijfsongeval is het belangrijk deze te melden. Dit kan bij de werkgever, maar onder omstandigheden is een bedrijfsongeval melden ook verplicht:
- bij blijvend letsel na een ongeval op het wek
- ziekenhuisopname na een arbeidsongeval
- in het geval van een dodelijk bedrijfsongeval
Op grond van de wet dient u, als u een bedrijfsongeval is overkomen, te bewijzen dat u tijdens het werk een ongeluk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Vaak is aan deze bewijslast snel voldaan, namelijk als u naar het ziekenhuis of de huisarts wordt gebracht door de werkgever, een collega of de ambulance. Staat vast dat u gewond bent geraakt tijdens het werk, dan is de werkgever aan zet.
Er rust een zorgplicht op een werkgever. Deze houdt in dat de werkgever moet bewijzen dat hem geen enkel verwijt gemaakt kan worden van het arbeidsongeval. Uit de rechtspraak blijkt dat de werkgever hier bijna nooit in slaagt. Als u dus een ongeval op het werk is overkomen, dan heeft u meestal recht op een letselschade vergoeding. Dit is ook het geval als u zelf onvoorzichtig bent geweest.
Alleen bij aan opzet grenzende roekeloosheid kunt u geen aanspraak maken op een letselschade vergoeding. Deze situatie doet zich echter heel weinig voor.
Een hondenbeet, wat te doen?
Een hondenbeet kan voor ernstig letsel zorgen. Een bijtwond kan weefsel, spieren en zelfs zenuwen beschadigen met alle schadelijke gevolgen van dien. Maar ook een oppervlakkige hondenbeet kan tot letselschade leiden, denk maar aan uw eigen risico. Alle letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking. Het gaat dan om de materiële schade maar ook om het smartengeld, ook wel immateriële schade genaamd.
Het risico bij een bijtincident met een hond is dat u door de hondenbeet een tetanusinfectie op kan lopen. Daarom is het verstandig om een arts te raadplegen voor een tetanus injectie. Voor het claimen van uw letselschade is het verder belangrijk dat u de gegevens van de hondenbezitter weet. Bezitters van dieren zijn namelijk aansprakelijk voor schade toegebracht door het dier. De hondenbezitter dient dan ook uw aansprakelijkstelling te ontvangen.
Aansprakelijkheid voor dieren valt overigens on de AVP verzekering die de meeste mensen in Nederland wel hebben.
Wat kost een letselschade advocaat ?
Is er iemand aansprakelijk voor het u overkomen ongeluk of kunt u aanspraak maken op een letselschade uitkering vanuit een svi verzekering? Dan kost een letselschade advocaat u niks. Wij verhalen kosteloos uw letselschade en verhalen zelf de rechtsbijstandskosten op de verzekeraar van de aansprakelijke persoon.
Wilt u gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Oosthuizen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of laat ons weten wat u is overkomen. Wij helpen u graag bij het claimen van uw letselschade.