Een ander let even niet op met als gevolg een aanrijding van achteren. Of u raakt gewond bij een bedrijfsongeval of door een hondenbeet. U heeft dan buiten uw schuld om te maken met letselschade. De kosten die u maakt en schade die u lijdt wilt u uiteraard verhalen. Daarnaast kunt u bij aansprakelijkheid van een derde aanspraak maken op smartengeld. Uw letselschade advocaat in Middenbeemster helpt u hier graag bij.
Contact met een letselschade advocaat in Middenbeemster
Een ongeluk roept vragen op. Wij informeren u graag. Vraag een gratis letselschade advies bij u thuis aan en beantwoorden al uw vragen over letselschade claimen. Hieronder vindt u vast een antwoord op 3 veel gestelde vragen over letselschade. Meer weten of direct een letselschade vergoeding claimen op de aansprakelijke persoon? Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij helpen u graag.
Een kettingbotsing is een aanrijding van achteren waarbij ten minste 3 voertuigen betrokken zijn. De vraag is dan bij een kettingbotsing, wie is schuldig? Is dit nu de bestuurder van de auto die achterop gereden is of het achterste voertuig? Voor de aansprakelijkheid jegens u is dit niet belangrijk. U kunt in principe beide bestuurders aanspreken. In feite is echter de achterste auto schuldig aan de aanrijding en dus aansprakelijkheid. U kunt dus het beste uw aansprakelijkheidsbrief naar de bestuurder van het achterste voertuig sturen.
Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid in het verkeer. U kunt dus direct de aansprakelijkheidsverzekeraar aanspreken. Dit is een WAM- verzekeraar. WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.
Wetgeving bijtincident hond
De hond van de buren die op uw af komt met als gevolg een hondenbeet. Of u loopt in het park en wordt gebeten door een hond. Als gevolg van het bijtincident met hond kunt u naar letsel oplopen en ook nog eens een tetanus infectie oplopen. Het is daarom verstandig om altijd langs een arts te gaan om u te laten testen op een tetanus infectie en om uw letsel te laten behandelen. Daarnaast heeft u na een bijtincident met een hond recht op een letselschadevergoeding.
Aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW. De wetgeving bij een bijtincident hond is hierin ook te vinden. Op grond van artikel 6:179 BW is de hondeneigenaar aansprakelijk voor letselschade veroorzaakt door de hondenbeet. Na een bijtincident met een hond kunt u dus een letselschade claim indienen bij de hondenbezitter. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u hierbij graat en 100% gratis bij.
Wilt u uw letselschade claimen na een bijtincident met een hond? Bel dan met uw letselschade advocaat in Middenbeemster: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!
Ongeval op het werk, wie betaalt het eigen risico?
Een ongeval op het werk is niet niks, zeker niet als u hierbij gewond raakt. Door het bedrijfsongeval maakt u allerlei kosten. Bent u in het ziekenhuis gezien ter behandeling van uw letsel? Dan is de kans groot dat u het volledige eigen risico moet betalen. De vraag is dan bij een ongeval op het werk, wie betaalt het eigen risico? En wie betaalt de overige kosten en de inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid?
In artikel 7:658 BW is opgenomen dat er een zorgplicht op de werkgever rust. Deze zorgplicht houdt in dat de werkgever moet zorgen dat u veilig uw werk kunt doen. Overkomt u een arbeidsongeval en raakt u hierbij gewond? Dan moet de werkgever aantonen dat hem geen enkel verwijt gemaakt kan worden van het bedrijfsongeluk. Uit de rechtsspraak blijkt dat dit voor de werkgever bijna onmogelijk is. Bij een bedrijfsongeval is de werkgever dus meestal gehouden uw letselschade te betalen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.
Het antwoord op de vraag wie het eigen risico betaalt na een ongeval op het werk is meestal de werkgever. Net als voor de overige schadeposten. Gelukkig zijn bijna alle werkgevers goed verzekerd tegen aansprakelijkheid voor de gevolgen van een bedrijfsongeval. Uw letselschade wordt dan vergoed door deze letselschadeverzekeraar.
Aansprakelijkheid bij gat in de weg
Aansprakelijkheid bij een gat in de weg is geregeld in artikel 6:174 BW. Op basis van dit wetsartikel is de wegbeheerder aansprakelijk voor letsel als gevolg van een gat in de weg. U kunt de aansprakelijkstellingbrief dus naar de wegbeheerder sturen. Dit is meestal de gemeente of provincie.
Bij een omhoog staande stoeptegel is de wegbeheerder in ieder geval aansprakelijk als het hoogteverschil meer dan 3 centimeter is. Dit geldt ook bij een gat in de weg. Is deze dieper dan 3 centimeter? Dan kunt u de wegbeheerder aansprakelijk stellen en een schadevergoeding vorderen.
Contact met uw letselschade advocaat in Middenbeemster
Wilt u letselschade claimen na een verkeersongeval, ongeval op het werk of na een bijtincident van een hond? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.
Donna van Klooster is letselschade advocaat in Amsterdam en omstreken.
Letselschade opgelopen?
Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.