Lijdt u letselschade in Leiden door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet?
Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade 100% kosteloos

Een letselschade advocaat in Leiden nodig? Wij helpen u 100% kosteloos!

 

Er is u een een ongeval overkomen nu zoekt u een letselschade advocaat in Leiden om uw letselschade te verhalen. Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij hierin gespecialiseerd. Al meer dan 12,5 jaar verhalen wij in Leiden en omstreken letselschade als gevolg van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze advocaten werken in Leiden en komen graag bij u thuis voor het geven van een letselschade advies. Samen met u bespreken wij de gevolgen die het ongeval voor u heeft, bijvoorbeeld op het gebied van werk of uw gezin. Wij zorgen dat alle schade netjes op de letselschade verzekering of SVI- verzekering verhaalt wordt, 100% kosteloos!

Wilt u een gratis letselschade advies of uw letselschade claimen? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. wij helpen u graag!

Letselschade door verkeersongeval

De A44 en de N204 zijn misschien wel de meest bekende wegen rondom Leiden. Op deze wegen, maar ook op de provinciale wegen en in de bebouwde kom is het druk. Helaas met de nodige auto ongelukken en fietsongelukken tot gevolg. Maar wat te doen bij een tibia plateau fractuur nadat u op de fiets aangereden bent? Of nekklachten na een kettingbotsing? Wij leggen u graag de mogelijkheden uit.

Bij een verkeersongeval is het van belang te weten dat er recht is op een letselschade vergoeding als:

 1. Een ander het ongeval heeft veroorzaakt
 2. U bij een auto ongeluk passagier bent, ongeacht te schuldvraag
 3. Er een schade inzittendenverzekering is
 4. U als fietser bent aangereden door een motorvoertuig.

U heeft dus vaker recht op een schadevergoeding dan u wellicht dacht. Uw letselschade advocaat in Leiden adviseert u graag! Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Aanrijding van achteren

Dit is veruit het meest voorkomende auto ongeluk. Iemand let niet op de file of het rode licht met als gevolg een achterop aanrijding. Bij een dergelijk ongeval is er iemand aansprakelijk en heeft u recht op een letselschade vergoeding.

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen, afgekort de WAM. Dit betekent dat uw letselschade claim direct bij de letselschade verzekeraar ingediend kan worden. Uw letselschade advocaat in Leiden regelt dit voor.

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Neem dan contact met ons op, wij zorgen dat u schade verhaald wordt, zowel de materiële schade als het smartengeld.

Ik was als passagier betrokken bij een ongeval, heb ik recht op schadevergoeding?

Het antwoord op deze vraag is bijna altijd “ja”. Als passagier kunt u immers niks doen aan het ongeval, u zat immers niet achter het stuur. Zijn er meerdere motorvoertuigen bij het ongeval betrokken, bijvoorbeeld bij een kop staart botsing of frontale aanrijding? Dan is er recht op een schadevergoeding op grond van de Schuldloze derde regeling.

Op basis van deze regeling kunt u uw letselschade claimen bij de verzekeraar van het voertuig waarin u als passagier meereed.

Is er sprake van een eenzijdig ongeval? Dan is er als passagier recht op een letselschade vergoeding als de bestuurder een fout heeft gemaakt of indien er een schade inzittenden verzekering is afgesloten.

Wilt u weten of u als passagier uw schade en smartengeld na een ongeluk kunt verhalen? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Icon

De schade inzittendenverzekering

Een schade inzittendenverzekering, afgekort een SVI- verzekering is een belangrijke verzekering. Op basis hiervan kunnen namelijk zowel de bestuurder als de passagiers een letselschade vergoed krijgen. Aansprakelijkheid is niet nodig. Met name bij een eenzijdig ongeval of een verkeersfout van de bestuurder kan de SVI- verzekering uitkomst bieden!

Als fietser of voetganger aangereden? Altijd recht op een schadevergoeding!

Artikel 185 lid 1 van de Wegenverkeerswet luidt:

Indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is bij een verkeersongeval waardoor schade wordt toegebracht aan, niet door dat motorrijtuig vervoerde, personen of zaken, is de eigenaar van het motorrijtuig of – indien er een houder van het motorrijtuig is – de houder verplicht om die schade te vergoeden, tenzij aannemelijk is dat het ongeval is te wijten aan overmacht, daaronder begrepen het geval dat het is veroorzaakt door iemand, voor wie onderscheidenlijk de eigenaar of de houder niet aansprakelijk is.

Op grond van artikel 185 van de Wegenverkeerswet hebben fietsers en voetgangers altijd recht op een letselschade vergoeding als voldaan is aan de volgende voorwaarden:

 1. Het gaat om een botsing tussen een motorrijtuig en een fietser of voetganger.
 2. De auto, scooter of vrachtwagen reed op de openbare weg.

Wordt iemand als fietser aangereden? Dan wordt 50% van de letselschade vergoed als de fietser schuld had aan het ongeval. Is het motorvoertuig schuldig aan de auto botsing of scooteraanrijding? Dan is er uiteraard recht op een volledige compensatie van de schade.

Bent u in Leiden als fietser aangereden en lijdt u schade? Uw letselschade advocaat in Leiden claimt 100% kosteloos uw letselschade. Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis letselschade advies. Wij helpen u graag.

Icon

Letselschade door een bedrijfsongeval in Leiden

Op werkgevers en opdrachtgevers rust een zware zorgplicht voor medewerkers en zzp’ers. Zo dient een werkgever er voor te zorgen dat:

 • Machines en gereedschap in orde is.
 • Er voldoende (schriftelijke) instructies zijn gegeven.
 • De werkplek veilig is (geen gladde vloer).
 • Toezicht wordt gehouden.

De zware zorgplicht betekent in de praktijk dat werkgevers aansprakelijk zijn voor een bedrijfsongeval. Dit geldt niet alleen voor medewerkers in loondienst, maar ook voor uitzendkrachten en zzp’ers.

Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval? Wij verhalen uw letselschade in Leiden op de letselschade verzekering van de werkgever.

Gebeten door hond in Leiden

Bent u gebeten door een hond in Leiden en bent u hierbij gewond geraakt? De bezitter van de hond is in dit geval aansprakelijk. U heeft naast vergoeding van de schade ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijnklachten, angstklachten en littekens door de hondenbeet.

U moet bewijzen dat u door een hond gebeten bent. Probeer daarom bij een hondenbeet altijd getuigen te vinden en schrijf naam en contactgegeven op. Dit voorkomt discussie!

Contact met uw letselschade advocaat in Leiden

Lijdt u schade door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet? Neem contact met uw letselschade advocaat op. Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

 

U vindt ons onze letselschade advocaten in Leiden, maar kunt voor het verhalen van letselschade terecht bij een van onze letselschade advocaten in Zoetermeer of een letselschade advocaat in Den Haag.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar