Onze letselschade advocaat in Leeuwarden Eke Tinga helpt u kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Leeuwarden?

Letselschade advocaat Leeuwarden

Door een auto aangereden, een ongeval op het werk of gebeten door een hond. Als u hieraan letsel heeft overgehouden, dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen hiervan. In Leeuwarden kunt u terecht bij onze letselschade specialist Eke Tinga. Eke is geboren en getogen in Leeuwarden en spreekt uw taal. Zij zorgt dat uw letselschade vergoed wordt.

Voor onze rechtsbijstand betaalt u niks. De rechtsbijstandskosten worden namelijk betaald door de verzekeraar van de aansprakelijke persoon. Onze rechtshulp is dus volledig gratis voor u.

Op deze pagina informeren wij u over letselschade door een aantal veel gestelde vragen te beantwoorden. Zit uw vraag er niet bij, wilt u een gratis letselschade advies of direct contact met Eke Tinga? neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of vertel ons wat u is overkomen. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Hieronder vindt u een antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is letselschade?
 • Wat doet een letselschade advocaat?
 • Welke letselschade bedragen vallen onder letselschade?
 • Wat is aansprakelijkheid?
 • Wat is een bedrijfsongeval?
 • Gebeten door hond, wat nu?

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die een slachtoffer lijdt omdat hij of zij bij een ongeluk gewond is geraakt. Het bestaat uit materiële schade en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd.

Een letselschade vergoeding kwam vroeger alleen het slachtoffer van een achterop aanrijding, ongeluk op het werk of hondenbeet toe. Tegenwoordig is de groep gerechtigden uitgebreid. Zo hebben bepaalde familieleden van een slachtoffer met ernstig letsel of nabestaanden na overlijden recht op smartengeld, affectieschade genoemd. Bent u getuigen van een ongeval, dan is er onder voorwaarden recht op een vergoeding van shockschade.

Meer over affectieschade en shockschade vindt u door op de links te klikken.

Wat doet een letselschade advocaat?

In artikel 6:96 BW is opgenomen dat na een kop-staartbotsing, bij werkgeversaansprakelijkheid en bij aansprakelijkheid voor dieren er recht is op gratis juridische bijstand. Maar wat doet een letselschade advocaat eigenlijk?

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u gedurende het gehele letselschade traject. Dit houdt in dat wij u eerst een letselschade advies geven. Vervolgens onderzoeken wij de aansprakelijkheid en stellen een aansprakelijkstelling op. Hiermee wordt de aansprakelijke persoon aansprakelijk gesteld.

Samen met u inventariseren wij de schadelijke gevolgen die het ongeluk of de hondenbeet voor u heeft en stellen wij een schadestaat op. Deze sturen wij naar de verzekeraar en er wordt een voorschot op de schade voor u geregeld. Daarnaast discussiëren wij voor u met de letselschade jurist van de verzekeraar en regelen wij een maximale schadevergoeding voor u.

Welke letselschade bedragen vallen onder letselschade?

De letselschade bedragen die onder een letselschade vergoeding vallen kunnen onderverdeeld worden in materiële schade en smartengeld. Onder een letselschade vergoeding vallen onder andere de volgende letselschade bedragen

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • mantelzorg
 • overname van huishoudelijke taken
 • medische kosten
 • honden uitlaatservice
 • (extra) kinderopvang
 • reiskosten

Bij smartengeld gaat het om een vergoeding van pijnklachten, angstklachten, verdriet en ander leed dat u door het ongeluk is aangedaan. Wilt u dat wij uw letselschade berekenen of uw smartengeld berekenen? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Leeuwarden Eke Tinga. Zij helpt u graag bij het claimen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Wie is aansprakelijk?

Wie aansprakelijk is is afhankelijk van het soort ongeval dat u is overkomen. Bij een kettingbotsing bijvoorbeeld zijn de bestuurder die achterop rijdt en het achterste voertuig aansprakelijk. Bent u op de fiets aangereden door een auto, dan is de autobestuurder altijd aansprakelijk voor ten minste 50% (bij eigen schuld) tot 100% als de aanrijding tussen de fietser- auto waarbij de automobilist aansprakelijk is.

Bij een bedrijfsongeval dient de werkgever op te komen voor uw kosten en schade. Dit als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Hiervan is heel snel sprake waardoor een werkgever eigenlijk bijna altijd aansprakelijk is.

Werkgeversaansprakelijkheid is er in de volgende gevallen:

 • een arbeidsongeval
 • bij een verkeersongeval onder werktijd
 • indien er sprake is van letsel door een fout van een collega

Tenslotte is op grond van artikel 6:179 bij aansprakelijkheid voor dieren de bezitter van het dier aansprakelijk. Bij een hondenbeet dus de hondenbezitter. Er is sprake van een risico aansprakelijkheid, dit betekent dat bij een hondenbeet er altijd recht op een schadevergoeding is, ook bij een oppervlakkige hondenbeet.

Wat is een bedrijfsongeval?

Een heftruck ongeval, een val van een trap of vingerletsel door een defecte machine. In al deze gevallen is er sprake van een bedrijfsongeval. Er is met andere woorden letsel of er zijn klachten na een ongeval op het werk. Wij spreken dan van een bedrijfsongeval.

Het is altijd verstandig een u overkomen bedrijfsongeval te melden bij de werkgever. Deze is zelf verplicht om een bedrijfsongeval te melden onder de volgende omstandigheden:

Gebeten door een hond, wat nu?

Bent u gebeten door een hond? Aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW. Op grond van dit wetsartikel is de hondenbezitter aansprakelijk voor de schade die u na een hondenbeet lijdt.

Om er voor te zorgen dat u uw schadevergoeding kunt verhalen bij een hondenbeet adviseren wij u om:

 • altijd alle contactgegevens van de hondenbezitter te noteren en niet alleen een telefoonnummer
 • namen en contactgegevens van eventuele getuigen op te schrijven
 • uw letsel te laten beoordelen door een arts. U kunt namelijk na een hondenbeet tetanus oplopen en dit is gevaarlijk
 • direct na de hondenbeet een letselschade advocaat in Leeuwarden van ons kantoor in te schakelen. Wij zorgen dan dat uw letselschade vergoeding snel en maximaal betaald wordt.

Contact met uw letselschade advocaat in Leeuwarden

Lijdt u schade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of bent u gebeten door een hond? Uw letselschade advocaat in Leeuwarden Eke Tinga verhaald kosteloos uw letselschade op de aansprakelijke partij. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

 

Eke Tinga is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar