Letselschade advocaat Laren
Hoe voorzichtig u ook bent, door een ander kunt u gemakkelijk betrokken raken bij een aanrijding van achteren of bedrijfsongeval. Of u bent door een hond gebeten en heeft hierbij letsel opgelopen. Bij al deze ongelukken heeft u in de meeste gevallen recht op schadevergoeding en gratis rechtsbijstand. Want ook de rechtsbijstandskosten worden betaald door de verzekeraar van de tegenpartij.
Letselschade berekenen en schadevergoeding claimen is ingewikkeld. Uw letselschade advocaat in Laren van ons kantoor helpt u hierbij. Wij stellen de aansprakelijkheidsbrief op, stellen de tegenpartij aansprakelijk en regelen direct een voorschot op uw letselschade. U hoeft dan geen kosten voor te schieten of letselschade zelf te dragen.
Contact met uw letselschade advocaat in Laren
Wilt u uw letselschade in Laren verhalen op de aansprakelijke persoon of diens verzekeraar? Neem dan contact op met u letselschade advocaat in Laren. Bel 0800 278 4626 (gratis) of laat ons weten wat u is overkomen. Een van onze letselschade experts neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.
Letselschade claimen in Laren: veel gestelde vragen
Letselschade na een verkeersongeval of arbeidsongeval roept vragen op, wie is aansprakelijk bij een aanrijding, welke letselschade bedragen worden vergoed en waarom wordt er een medisch adviseur ingeschakeld? Hieronder bespreken wij de volgende onderwerpen en vragen:
- Aansprakelijkstelling
- Wanneer kan je iemand aansprakelijk stellen?
- Aansprakelijkheid ouders, tot welke leeftijd?
Aansprakelijkstelling
Letselschade claimen na bijvoorbeeld een achterop aanrijding of hondenbeet begint met een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staan een aantal belangrijke zaken, zoals de datum en plaats van het ongeluk, een beschrijving van het ongeval en de daadwerkelijke aansprakelijkstelling. Ook wordt in de aansprakelijkheidsbrief verzocht om een letselschade vergoeding en staan de letselschade bedragen beschreven, zoals inkomensschade en het smartengeld.
Aansprakelijk stellen is niet eenvoudig, is een ander aansprakelijk voor uw letselschade, dan kunt u de aansprakelijkstelling gratis door een letselschade advocaat laten opstellen. Deze regelt alles en zorgt onder meer dat alle letselschade bedragen vergoed worden. Hierbij kunt u denken aan:
- inkomensschade
- pensioenschade
- een studievertraging
- medische kosten
- kosten voor hulp in het huishouden
- smartengeld
Wanneer kan je iemand aansprakelijk stellen?
Vaak wordt gedacht dat je alleen iemand aansprakelijk kan stellen als deze persoon een fout heeft gemaakt, dit wordt een onrechtmatige daad genoemd. In de wet staan echter ook bepalingen op grond waarvan personen altijd aansprakelijk zijn. Ook als ze niet onrechtmatig hebben gehandeld! Wij bepreken hieronder de 3 belangrijkste voorbeelden.
Een voetganger of fietser aangereden
Indien een voetganger of fietser aangereden wordt door een auto of scooter, dan is er vaak sprake van letsel en soms zelfs van blijvend letsel. U bent dan immers erg kwetsbaar. Ook de wetgever was zich dit bewust en heeft daarom artikel 185 in het leven geroepen. Op grond van dit wetsartikel kan er altijd aanspraak gemaakt worden op een letselschade vergoeding. Dus niet alleen als u ten onrechte geen voorrang kreeg, maar ook als een voetganger of fietser door rood licht rijdt!
Wel ontvangt de fietser bij een fietsongeluk met een auto of scooter “slechts” 50% van zijn of haar schade vergoed bij een verkeersfout, maar deze kan nog oplopen tot 75% of zelfs 100%. Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd een volledige schadevergoeding na een aanrijding meteen auto
Werkgeversaansprakelijkheid
Bij een bedrijfsongeval gaat het vaak om een ondeugdelijke machine, een val van een steiger of een heftruck ongeval. Wordt u door een collega aangereden op de heftruck, dan kan de werkgever hier niet veel aan doen. toch is de werkgever aansprakelijk! Dit omdat werkgevers aansprakelijk zijn voor fouten van ondergeschikten zoals het in de wet staat. Niet uw collega, maar de werkgever is aansprakelijk voor uw letselschade. Daarnaast is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid als u tijdens werktijd een verkeersongeluk overkomt.
Gebeten door hond
Bent u gebeten door een hond, dan dient de hondenbezitter u een schadevergoeding te betalen. Ook als de hondenbezitter de hond aan de lijn had en hij dus niet onrechtmatig handelt. In de wet is bepaald dat het bij een hondenbeet gaat om een risico aansprakelijkheid. Dit houdt in dat enkel en alleen omdat het zijn hond is die het bijtincident veroorzaakt, de bezitter van de hond de letselschade moet vergoeden.
Aansprakelijkheid ouders, tot welke leeftijd?
Kinderen zijn niet aansprakelijk voor schade, maar de ouders, wordt er vaak gezegd. Maar niks is minder waar! Kinderen kunnen wel degelijk aansprakelijk zijn voor een onrechtmatige daad. De regeling over aansprakelijkheid voor kinderen is geregeld in 2 artikelen, artikel 6:164 BW en artikel 6:169 BW.
Artikel 6:164 gaat over aansprakelijkheid voor schade door minderjarigen tot 14 jaar toegebracht. Bij deze groep kan de minderjarige niet zelf aansprakelijk gesteld worden, maar zijn de ouders van het kind aansprakelijk te stellen. Op grond van artikel 6:169 BW kunt u bij kinderen tot 14 jaar alleen de wettelijk vertegenwoordiger van het kind aansprakelijk stellen. Bij minderjarigen vanaf 14 zijn de minderjarigen zelf aansprakelijk naast de wettelijk vertegenwoordigers, tenzij deze laatste geen verwijt gemaakt kan worden.
Contact met uw letselschade advocaat in Laren
Wilt u uw letselschade gratis laten verhalen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat in Laren? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op de onderstaande button voor contact met een van onze letselschade advocaten. Wij nemen dan direct contact met u op.
Met kantoren in Amsterdam, Utrecht en Almere zijn wij altijd dichtbij. Een advocaat uit Utrecht, Amsterdam of Almere van ons kantoor komt gewoon bij u thuis. Wij geven u graag een kosteloos letselschade advies en het verhalen van uw letselschade gratis voor u.