Onze specialisten verhalen kosteloos uw letselschade

Hebt u na een ongeval in Groningen een letselschade advocaat nodig?

Letselschade advocaat Groningen

Als u in Groningen betrokken bent bij een ongeval en u lijdt hierdoor schade, dan wilt u bij het verhalen van een schadevergoeding de hoogst mogelijke rechtsbijstand krijgen. U bent dan op zoek naar een letselschade advocaat in Groningen. Maar advocaten zijn duur, zo is vaak de gedachte. Bij Brugman Letselschade Advocaten is dit anders. Wij bieden 100% gratis juridische hulp bij letselschade

Op deze pagina leest u veel informatie over het claimen van letselschade na een aanrijding of ongeval op het werk. Onze letselschade advocaten in Groningen staan voor u klaar om u volledig te ontzorgen in deze vervelende periode van letsel. Benieuwd naar hoe we dat doen? Op deze pagina beantwoorden onder andere de volgende vragen:

 • Wat te doen bij letselschade?
 • Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?
 • Wat doet een letselschade advocaat in Groningen voor mij?
 • Wat valt onder letselschade?
 • Hoe lang duurt uitbetaling van letselschade?
 • Wie is schuldig bij een aanrijding?
 • Wat is een bedrijfsongeval?
 • Wat te doen na een hondenbeet?

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Groningen?

Aan de Paterswoldseweg 806 vindt u onze afspraak locatie in Groningen. Het ligt naast het Martini ziekenhuis en is zowel per auto als het openbaar uitstekend te bereiken. Hier helpt uw letselschade advocaat in Groningen u bij het verhalen van uw letselschade. Na een ongeval is het echter vaak fijner als wij op bezoek komen bij u. Dit praat voor u fijner en wij kunnen dan in alle rust samen met u bespreken welke invloed het ongeluk op uw leven heeft. Want een ongeval gaat je niet in de koude kleren zitten.

Ons team van letselschade advocaten en letselschade juristen gaat na het intakegesprek direct voor u aan de slag. Er wordt een voorschot geregeld, wij gaan uw letselschade berekenen en onderhandelen met de letselschade verzekeraar over uw schade. 

Wat te doen bij letselschade 

Als u verwondingen of klachten aan een aanrijding of ongeval op het werk hebt overgehouden, dan is er sprake van letsel. De schade die u door dit letsel lijdt wordt letselschade genoemd. Het is logisch dat u uw letselschade wilt verhalen op de persoon die u van achteren heeft aangereden of op de werkgever. Dit is in de meeste gevallen ook mogelijk. Wel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Benieuwd naar welke zaken dit zijn? Lees onderstaand dan de overige antwoorden op veelgestelde vragen en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Onze letselschade advocaten in Groningen staan voor u klaar en geven gratis advies bij letselschade.

Wat te doen bij een aanrijding?

Voor het verkrijgen van een vergoeding van letselschade dient u te bewijzen dat de ander schuld heeft. Dit doet u door altijd een schadeformulier in te vullen. Hierop kunt u belangrijke informatie kwijt, zoals de toedracht van het ongeval en het letsel dat u bij de aanrijding hebt opgelopen. Laat het schade-aanrijdingsformulier altijd door de tegenpartij ondertekenen, de schuld van de tegenpartij staat dan vast!

Is er discussie over de vraag wie schuldig is bij de aanrijding? Vraag dan eventuele getuigen om een verklaring of contactgegevens. Wist u dat ook uw passagiers getuigen mogen zijn? Ook familie en vrienden mogen een getuigenverklaring afleggen!

Wist u overigens dat u ook bij een aanrijding onder werktijd altijd recht heeft op een vergoeding van uw letselschade ne de immateriële schade? Hiervoor kunt u bij een eenzijdig ongeluk bijvoorbeeld ook de werkgever aansprakelijk stellen.

Als fietser aangereden in Groningen

Bent u als fietser aangereden in Groningen? Dan bestaat er een grote kans dat u letsel oploopt en een letselschade advocaat in Groningen nodig heeft. Fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar in het verkeer en worden daarom extra goed beschermd. Dit houdt in dat u bij een fietsongeluk altijd recht heeft op een letselschadevergoeding. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent in Groningen. Voorbeelden van letselschade bedragen in het geval van een fietsongeluk bijvoorbeeld de kosten van de kapotte fiets, de kapotte laptop die in uw tas zat toen u viel. Maar ook de kosten die komen kijken bij de fysieke schade die u heeft opgelopen. Tenslotte worden ook alle juridische kosten altijd door te verzekeraar van de tegenpartij vergoed!

Bent u betrokken geraakt bij een fiets ongeluk en wilt u een schadevergoeding na het verkeersongeval verhalen? Bel dan met uw letselschade advocaat in Groningen (0800 278 4626) of vul ons contactformulier in en een van onze letselschade advocaten in Groningen zal direct contact opnemen met u!

Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

In het geval van een bedrijfsongeval staat vaak direct vast wat er is gebeurd, bijvoorbeeld als u naar het ziekenhuis bent gebracht. In alle andere gevallen is het belangrijk om het bedrijfsongeval te melden bij uw leidinggevende en om collega’s te vragen een getuigenverklaring af te leggen.

Staat vast dat u een ongeval met letsel tijdens het werk is overkomen? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid, u heeft dan, behoudens uitzonderingen, recht op een schadevergoeding.

Wilt u schadevergoeding eisen na een bedrijfsongeval? Wij zijn gespecialiseerd in letselschade verhalen na een ongeluk op het werk. Neem contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag.

Wat te doen na een hondenbeet?

Een hondenbeet kan heel gevaarlijk zijn, zelfs een oppervlakkige hondenbeet kan namelijk tot een tetanusinfectie leiden. Daarom is het ten eerste van belang om direct nadat u gebeten door een hond bent een arts te bezoeken.

Voor uw letselschade claim is het verstandig om de contactgegevens van de hondenbezitter te noteren en niet alleen het telefoonnummer! Ook bij een hondenbeet is het verder belangrijk om getuigenverklaringen te verkrijgen zodat u kunt bewijzen dat u door een hond gebeten bent en wie de hondenbezitter is. 

Staat de aansprakelijkheid vast? Dan kan uw letselschade advocaat in Groningen uw schadevergoeding berekenen. Onder deze link vindt u welke letselschade bedragen u allemaal kunt vorderen. Wilt u dat wij gratis helpen bij letselschade in Groningen na een hondenbeet? Wij helpen u graag en bieden altijd gratis juridisch advies. Ook uw letselschade claimen doen wij kosteloos voor u!

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Letselschade claimen is niet eenvoudig. De tegenpartij moet aansprakelijk gesteld worden en u krijgt te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Soms neemt deze letselschadejurist na een aanrijding zelf contact met u op om de schadevergoeding af te kopen. Of om een verklaring van u af te nemen U kunt zichzelf dan tekort doen en de verklaring kan tegen u werken.

Daarom adviseren wij u nooit zelf met een verzekeraar te onderhandelen of uw letselschadevergoeding te regelen. Neemt u een letselschade advocaat in Groningen van ons kantoor in de arm, dan zorgen wij dat uw belangen behartigd worden en u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Ons advies is dan ook om kort na het ongeluk een letselschade advocaat in de arm te nemen. Bij ons krijgt u altijd gratis hulp van een letselschade advocaat in Groningen!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

  Na een ongeval krijgt u vaak te maken met een letselschade jurist van de verzekeraar. Deze hebben geruime kennis van het recht. Het is daarom altijd verstandig om een letselschade advocaat in Groningen in te schakelen om uw belangen te behartigen. Zo voorkomt u dat u een te lage letselschade vergoeding ontvangt!

  Uw letselschade advocaat in Groningen doet het volgende voor u:

  1. Aansprakelijk stellen van de aansprakelijke partij
  2. Direct een voorschot op de totale schade vorderen
  3. Een medisch adviseur inschakelen
  4. Uw letselschade berekenen
  5. Onderhandelen met de letselschade verzekeraar
  6. Een maximale letselschade vergoeding vorderen.

  Wilt u zo snel mogelijk contact met een letselschade advocaat in Groningen? Wij helpen u graag en gaan direct voor u aan de slag bij letselschade als gevolg van een ongeval. Wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en werken in de hele omgeving van Groningen. U kunt dus altijd bij ons terecht bij het verhalen van schade op de aansprakelijke tegenpartij.

  Wilt u dat wij contact opnemen? Vul ons contactformulier in en u komt direct in contact met uw letselschade advocaat in Groningen.

  Wat valt onder letselschade?

  Dit is een veel gehoorde vraag die eigenlijk heel eenvoudig beantwoord kan worden. Alle kosten die u maakt en alle schade die u lijdt als gevolg van het verkeersongeval of bedrijfsongeval wordt vergoed door de aansprakelijke partij. Denkt u hierbij aan:

  • verlies aan verdienvermogen omdat u niet meer kunt werken;
  • medische kosten zoals uw eigen risico en eigen bijdragen;
  • reiskosten;
  • kosten voor huishoudelijke hulp;
  • kosten voor hulp bij het onderhoud van uw woning of tuin;
  • schade door een studievertraging of economische kwetsbaarheid;
  • de kosten die u in het ziekenhuis of revalidatiecentrum heeft gemaakt;
  • smartengeld.

  Lees hier meer over smartengeld

  Hoe lang duurt uitbetaling van letselschade?

  Na een ongeluk of hondenbeet wilt u uiteraard graag dat de schadevergoeding door uw letselschade zo snel mogelijk wordt uitbetaald. Onze letselschade advocaten in Groningen krijgen dan ook geregeld de vraag: “Hoe lang duurt de uitbetaling van mijn letselschade?”

  Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, hoe lang uitbetaling van letselschade duurt hangt af van een aantal factoren. Zo duurt uitbetaling van letselschade langer bij ernstig letsel omdat de schade dan langer doorloopt. Hetzelfde geldt als er veel discussie met de tegenpartij is, dit wordt nogal eens gezien bij whiplash klachten. Gaat het om licht letsel en volledig herstel binnen enkele maanden? Dan zal er snel een regeling van letselschade mogelijk zijn.

  Dat uitbetaling van de letselschade lang duurt betekent niet dat u met uw schade blijft zitten. Uw letselschade advocaat in Groningen vraagt wel een of meerdere voorschotten op uw letselschade aan.

  Wie is schuldig bij een aanrijding?

  Wie schuldig is bij een aanrijding hangt af van het ongeval. Bij een achterop aanrijding zoals een kettingbotsing is het achteroprijdende voertuig schuldig aan de auto botsing. Dit staat in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Dit is alleen anders als u afgesneden wordt door het voorste voertuig of als deze bestuurder zonder reden plotseling remt.

  Als fietser aangereden door een auto

  Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan is de autobestuurder aansprakelijk, ongeacht wat de reden van de aanrijding is. Dus ook als een fietser geen voorrang verleent is de automobilist aansprakelijk voor de letselschade. Dit staat in artikel 185 wvw welke de fietsers en voetgangers beschermt tegen schade bij een aanrijding door een auto. Dus ook als u als voetganger aangereden wordt heeft u altijd recht op een letselschade vergoeding.

  Wilt u weten of u recht hebt op een schadevergoeding na een aanrijding? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Groningen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Letselschade claimen

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Wat is een bedrijfsongeval?

  Van een bedrijfsongeval is sprake als een medewerker onder werktijd een ongeval overkomt waarbij deze gewond raakt of zelf komt te overlijden. Een bedrijfsongeval in Groningen kan tot blijvend letsel leiden en zelfs arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben.

  Een werkgever is meestal aansprakelijk voor schade door een bedrijfsongeval. Er rust namelijk een bijzondere zorgplicht op een werkgever. Dit houdt in dat hij alles in het werk moet stellen om een arbeidsongeval te voorkomen. Uit de rechtspraak blijkt dat aan deze zorgplicht meestal niet voldaan wordt. Wij vinden deze zorgplicht in artikel 7:658 BW. 
  Werkgevers moeten soms een bedrijfsongeval melden. Dit is het geval indien:
  • u blijvend letsel aan het bedrijfsongeval overhoudt
  • er een ziekenhuisopname is geweest
  • bij een dodelijk bedrijfsongeval

  Een bedrijfsongeval melden moet bij de Arbeidsinspectie. Heeft er bij u een bedrijfsongeval in Groningen plaatsgevonden en heeft u recht op een schadevergoeding voor het bedrijfsongeval? Schakel dan de letselschade advocaten van Brugman uit Groningen in en laat ons u volledig kosteloos helpen.

  Werkgeversaansprakelijkheid

  Is een werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van een bedrijfsongeval, dan spreken wij van werkgeversaansprakelijkheid. Er is daarnaast sprake van werkgeversaansprakelijkheid in de volgende gevallen:

  • een verkeersongeval onder werktijd
  • letselschade veroorzaakt door een medewerker. Bijvoorbeeld als u bij een heftruck ongeluk wordt aangereden.

  Wat te doen na een hondenbeet?

  Bent u gebeten door een hond? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding van letselschade. In artikel 6:179 BW is namelijk de aansprakelijkheid voor dieren opgenomen. Bij een hondenbeet of een val van een paard is de bezitter van het dier aansprakelijk voor de schade.

  Er is altijd recht op een schadevergoeding als u door een hond gebeten wordt, ook als u aan het spelen was met de hond, dient dus altijd een schadeclaim in bij een hondenbeet.

  Waarom Brugman Advocaten bij letselschade in Groningen?

  Heeft u letselschade opgelopen ten gevolge van een ongeval in Groningen? Dan staan de advocaten van Brugman Letselschade voor u klaar. Wij helpen u bij het berekenen en het verhalen van uw letselschadevergoeding en dat doen wij geheel gratis. Vele mensen zijn u voorgegaan en wij zijn trots op de vele prettige ervaringen van onze cliënten

  “Brugman Letselschade Advocaten heeft mij bijgestaan tijdens een letselschadeprocedure. Deze zaak is zeer vlot en voorspoedig verlopen.

  Zeer tevreden met het behaalde resultaat en wil ze dan ook graag aanbevelen.”

  • David Blaauw

  Heeft het ongeval plaatsgevonden buiten Groningen? Geen zorgen want Brugman Letselschade Advocaten heeft filialen door heel Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor letselschade opgelopen in Eindhoven en Den Bosch

  Bij letselschade in Groningen kunt u ook kiezen voor letselschade juristen in Groningen of een letselschadebureau. Deze werken echter vaak op basis van no cure no pay, missen de benodigde kennis en zij kunnen niet voor u naar de rechter als dit nodig is. Kies daarom nooit voor een letselschade jurist of letselschade bureau, maar altijd voor onze ervaren en deskundige letselschade advocaten. Het is immers altijd gratis!

  Contact met uw letselschade advocaat in Groningen

  Wilt u letselschade claimen na een ongeluk? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Groningen. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Klik op de button voor contact of bel direct 0800 278 4626 (gratis).

  mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

  Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

   

  Anderen lezen ook:

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar