zoekt u een ervaren letselschade advocaat in Amsterdam?
Wij verhalen kosteloos uw letselschade!

Letselschade advocaat Amsterdam

U bent betrokken geweest bij een aanrijding, een bedrijfsongeval of bent gebeten door een hond. Hieraan heeft u verwondingen of klachten overgehouden. U heeft dan waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Dan is het fijn als een letselschade advocaat in Amsterdam uw letselschade claim uit handen neemt en kosteloos uw letselschade verhaalt. Bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam helpen wij u graag.

Uw letselschade advocaat in Amsterdam van Brugman Letselschade Advocaten weet precies waar u recht op heeft na een ongeluk en verhaalt uw letselschade kosteloos op de aansprakelijke partij. Neem direct contact met ons op voor hulp bij letselschade, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Amsterdam!

Op grond van de wet is de aansprakelijke partij verplicht de kosten van rechtsbijstand te voldoen. Na een verkeersongeval, hondenbeet of bedrijfsongeval komen de advocaatkosten dus niet voor uw rekening. U kunt dus kosteloos een beroep doen op een letselschade advocaat in Amsterdam. Dit geldt ook als u een beroep doet op een schade-inzittendenverzekering. Behoefte aan juridische hulp? Vraag snel gratis een letselschade advies aan. 

Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam voor mij?

Als u bent aangereden of gewond bent geraakt op het werk, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Een letselschade advocaat kan u hierbij helpen. Door zijn of haar kennis en ervaring zorgt een letselschade advocaat in Amsterdam dat alles goed verloopt en u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Zo weet u zeker dat u zichzelf niet tekort doet en ook toekomstige schade gedekt is.

Bij een ongeluk heeft u vaak te maken met een verzekeraar. Deze zal er alles aan doen om zo weinig mogelijk schade te betalen. Daarom is het goed om een letselschade specialist in te schakelen die u helpt bij uw letselschade claim. Een letselschade advocaat weet immers precies waar u recht op heeft bij letselschade en zorgt ervoor dat uw belangen goed worden behartigd zodat u zo veel mogelijk schadevergoeding en smartengeld bij letselschade ontvangt. Zoekt u juridische bijstand door een letselschade advocaat in Amsterdam? Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag bij uw claim. Wij hebben ervaring met allerlei soorten letselschade!

Waar is mijn letselschade advocaat in Amsterdam gevestigd?

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten vindt u aan de Joop Geesinkweg 901-909, 1114 AB in Amsterdam (Amstel). Ons kantoor is eenvoudig te bereiken per auto en openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

Voor het intakegesprek kunt u gewoon thuis blijven, onze letselschade advocaten bezoeken u thuis om met u de letselschade door het ongeval in kaart te brengen. Wel zo fijn bij klachten en beperkingen door het ongeval!

Wilt u weten wie wij zijn en wie uw letselschade advocaat in Amsterdam is? Hier vindt u ons volledige team van letselschade specialisten! U kunt makkelijk en gratis contact opnemen met ons team en dan zetten we snel het proces in werking.

Wie is mijn letselschade advocaat in Amsterdam?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen in Amsterdam. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken. Daarnaast is hij specialist op het gebied van whiplash zaken en is hier op dit gebied een van de beste letselschade advocaten van Nederland geworden.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Vraag een gratis letselschade advies aan bij Hajar El Haddad, bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in!

Wat is letselschade precies?

Letselschade is de schade die u oploopt als u bij een ongeval gewond raakt, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een val over een losliggende stoeptegel. En helaas zijn er elke dag drie gewonden in het Amsterdams stadsverkeer te betreuren. Amsterdam heeft zelfs een meerjarenplan om het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Zo gebeurt er steeds vaker een fietsongeluk of scooterongeluk in Amsterdam. Werd je door een automobilist aangereden? Of door een bromfietser aangereden? Of was je het slachtoffer van een ander ongeval? Dan wil je uiteraard iemand aansprakelijk stellen. Wij helpen je graag je schadeposten bij letselschade terug te eisen.

En ook het openbaar vervoer zoals de tram in Amsterdam zorgt voor veel verkeersslachtoffers. Dan is het fijn als je weet dat je kosteloos een beroep kunt doen op een letselschade advocaat in Amsterdam.

Materiële letselschade en smartengeld

Wij kunnen letselschade onderverdelen in 2 categorieën, materiële schade en smartengeld. Onder materiële schade vallen medische kosten, reiskosten naar het ziekenhuis of de huisarts in Amsterdam en de reparatiekosten van uw auto of fiets. Bent u als gevolg van het letsel tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt, dan kan er ook sprake zijn van schade in uw inkomen.

Hieronder vindt u meer informatie over materiële schadeposten. Smartengeld is en vergoeding voor alle schadeposten die niet op geld te waarderen zijn. Voorbeelden van letselschade bedragen die onder een smartengeldvergoeding vallen zijn pijnklachten, angstklachten zoals rijangst en psychische klachten waaronder een PTSS.

Welke schade wordt vergoed?

Van veel mensen krijgen wij de vraag welke letselschade in Amsterdam voor vergoeding in aanmerking komt en hoe de hoogte van de letselschadevergoeding wordt berekend. Een algemeen antwoord op deze vragen is niet te geven. De hoogte van uw letselschade en de toepasselijke schadeposten hangt af van uw persoonlijke situatie. Heel algemeen kunnen de volgende schadeposten op uw situatie van toepassing zijn:

Verlies aan verdienvermogen
komsten uit ‘zwart’ werk

 • Medische kosten
 • Reiskosten
 • Huishoudelijke hulp
 • Verzorging en verpleging
 • Arbeidsongeschiktheid bij zelfstandig ondernemers
 • Studievertraging bij studenten en scholieren
 • Economische kwetsbaarheid als u door het letsel minder gemakkelijk aan het werk komt
 • Medische hulpmiddelen
 • Reparatiekosten
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding omdat u in een ziekenhuis of revalidatiecentrum verblijft
 • Verhuiskosten.

Behoefte aan hulp bij het verhalen van uw letselschade? Dan kunt u direct contact opnemen met een van onze advocaten. Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op.

Onze letselschade advocaten in Amsterdam

Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u altijd bijgestaan door een van onze ervaren letselschade advocaten. Zij hebben alle een universitaire opleiding gevolgd en zijn door de rechtbank beëdigd als advocaat. Daarnaast is uw letselschade advocaat in Amsterdam lid van de specialistenvereniging van letselschade advocaten, de LSA. Zo weet u zeker dat u bij uw letselschadeclaim kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand ontvangt.

Het team van Brugman Letselschade Advocaten in Amsterdam bestaat uit 10 letselschade advocaten die bijgestaan worden door 10 letselschade juristen en 6 juridisch medewerkers. Daarnaast hebben wij een eigen medische adviseur die wij in ieder dossier inschakelen en hebben wij een uitgebreid netwerk aan medische en ander specialisten. Dit om u zo goed mogelijk bij te kunnen staan.

Hier vindt u het gehele team van Brugman Letselschade Advocaten!

Belt u met ons advocatenkantoor? Dan is de kans groot dat u 1 van onze juridisch medewerkers aan de telefoon krijgt. Wij stellen er 2 aan u voor!

Lisa van Dijck, juridisch medewerker

Lida van Dijck is het eerste aanspreekpunt als u belt met ons advocatenkantoor in Amsterdam. Samen met haar collega’s helpt zij u graag verder als u met ons belt. Zij beantwoord uw vragen en verbindt u door met een letselschade advocaat.

Lisa studeert momenteel Management, Economie en Recht zodat zij u nog beter van dienst kan zijn en onze letselschade advocaten nog beter kan ondersteunen.

Heeft u letsel overgehouden aan een verkeersongeluk, een ongeval op het werk of bent u gebeten door een hond? Neem dan contact op met Lisa van Dijck en zij zorgt ervoor dat u doorverbonden wordt met de juiste letselschade expert binnen ons kantoor. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en laat ons weten wat u is overkomen en hoe wij u kunnen helpen.

Sanne Veerman

Ook Sanne Veerman is een van de juridisch medewerkers die u aan de telefoon kunt krijgen als u belt met Brugman Letselschade Advocaten. Sanne studeerde aan de universiteit en helpt een aantal van de letselschade advocaten van ons advocatenbureau in Amsterdam. Naast het te woord staan van cliënten ondersteunt hij de advocaten bij het opstellen van stukken, het behandelen van de post en het contact opnemen met diverse partijen en relaties van ons advocatenkantoor.

Sanne helpt u graag bij letselschade. Samen met u onderzoekt wij wat wij voor u kunnen betekenen en koppelt hij u aan de beste letselschade advocaat van ons kantoor voor het verhalen van uw letselschade na een ongeluk of hondenbeet.

Ons advocaten kantoor in Amsterdam

Het kantoor van Brugman Letselschade Advocaten in Amsterdam vindt u in Amsterdam Amstel aan de Joop Geesinkweg 901-999. U herkent het pand aan het Regus logo. In dit moderne pand nodigen wij u graag uit om uw verhaal aan te horen en een plan van aanpak te maken. Zo zorgen wij er samen voor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt. Er is genoeg parkeerruimte en wij nodigen u graag uit in ons mooie pand.

Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam is zowel per auto en openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Liever een afspraak bij u thuis? Dat is geen enkel probleem voor ons. Uw letselschade advocaat in Amsterdam komt ook graag bij u thuis voor een intakegesprek of vrijblijvend adviesgesprek. Samen met u bespreken wij wat u is overkomen en maken wij een plan van aanpak om uw letselschade te verhalen.

Letselschade door een aanrijding in Amsterdam

Amsterdam is druk, of het nu de binnenstad of de binnenring is. Daarnaast rijden er in Amsterdam veel fietsen. Het verkeer is dan ook gevaarlijk. Ondanks dat u goed uitkijkt is een ongeval zo gebeurd en bent u betrokken bij een aanrijding. Gelukkig wordt uw letselschade in de meeste gevallen gewoon vergoed en hoeft u zich in ieder geval over uw financiële situatie geen zorgen te maken. Letsel door een aanrijding is immers al erg genoeg.

Er dient een onderscheid gemaakt in een aantal soorten aanrijdingen. En ook voor de diverse betrokkenen kunnen verschillende regelingen gelden. We zetten ze voor u op een rijtje:

Op zoek naar een advocaten kantoor in Amsterdam dat uw letselschade zaak na een aanrijding in Amsterdam kan oppakken? Dan helpen we u graag. Onze letselschade advocaten in Amsterdam hebben jaren ervaring met personen aansprakelijk stellen. Kom gerust bij ons langs op ons kantoor in Amsterdam of neem contact met ons op voor gratis advies.

Een auto botsing, scooterongeluk of motorongeluk

In het geval van een auto botsing, een scooterongeluk of een motorongeluk zijn er een aantal verzekeringen en/ of regelingen waar een beroep op gedaan kan worden:

Bent u betrokken bij een auto botsing, zoals een kop-staartbotsing of een kettingbotsing, dan is de persoon die bij u achterop rijdt aansprakelijk. Dit kan afgeleid worden uit artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Omdat in de wet staat dat ieder motorvoertuig verplicht verzekerd moet zijn tegen aansprakelijkheid, ontvangt u bij een auto ongeluk altijd een letselschade vergoeding van deze verzekeraar.

Bij een eenzijdig verkeersongeval of als u zelf de achterop rijdende auto bent, dan kunt u meestal niemand aansprakelijk stellen, behoudens als uw voorganger onnodig op haar remt trapt en er hierdoor een achterop aanrijding ontstaat. In dit geval kunt u als bestuurder of passagier aanspraak maken op een letselschade uitkering op grond van de schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering). Op grond van deze verzekering wordt uw letselschade vergoed, ongeacht de toedracht van de aanrijding.

Passagiers hebben altijd recht op een letselschade vergoeding bij een auto botsing tussen 2 auto’s. Dit geldt ook bij een scooterongeluk of een motorongeval. Zijn er namelijk meerdere motorvoertuigen bij de aanrijding betrokken, dan kunnen passagiers aanspraak maken op een letselschade vergoeding op grond van de “schuldloze derden regeling.” Deze regeling houdt in dat de passagier bij de letselschade verzekeraar van het motorvoertuig waarmee zij meereden een letselschade claim kunnen indienen.

Als fietser aangereden in Amsterdam

De kans dat u als fietser aangereden wordt door een auto of scooter in Amsterdam is vrij groot. Meestal gaat het alleen om fietsschade of tijdelijk ongemak, maar helaas kan er ook sprake zijn van letsel. U heeft bij een ongeval tussen een auto en fietser altijd recht op een schadevergoeding. Dit geldt overigens ook als u door een scooter aangereden wordt of door een motor of vrachtwagen. U ontvangt zelfs ten minste 50% tot 100% van uw letselschade vergoeding als u als fietser aangereden in Amsterdam wordt als u zelf een verkeersfout maakt. Dit wordt de 50% regel genoemd. Kinderen tot 14 jaar kunnen zelfs een volledige letselschade claim indienen.

Als voetganger aangereden in Amsterdam

Bent u als voetganger aangereden in Amsterdam? In dit geval geldt hetzelfde als dat u als fietser aangereden bent. U ontvangt altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Bent u op het zebrapad aangereden, dan ontvangt u uiteraard een volledige schadevergoeding. In het geval u zelf een verkeersfout maakt ontvangt u ten minste 50% van de geleden letselschade vergoed. Dit kan op grond van de billijkheidscorrectie oplopen tot 100%.

Onze letselschade advocaten in Amsterdam vertellen u graag meer over uw schadevergoeding. 

Bedrijfsongeval Amsterdam

In Amsterdam vinden dagelijks bedrijfsongevallen plaats. Bijvoorbeeld in de haven, maar ook in de industrie, hotels en winkels. Al deze bedrijfsongevallen hebben gemeen dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade die door het arbeidsongeval geleden wordt. Dit is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin is namelijk een zware zorgplicht van de werkgever opgenomen welke inhoud dat er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid tenzij de werkgever kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht voldaan heeft. In de praktijk slaagt een werkgever hier niet altijd in. Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor een bedrijfsongeval? Dan helpen we u graag. 

Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in Amsterdam? Neemt u dan contact op met uw letselschade advocaat in Amsterdam van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u direct en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Wat anderen van uw letselschade advocaat in Amsterdam vinden

Uiteraard kunnen wij u vertellen u voor de beste letselschade advocaat in Amsterdam bij ons moet zijn. Wij laten dit graag aan anderen over. Hier leest u wat anderen van ons vinden:

“Ontzettend fijn geholpen met onze zaak. November 2017 een aanrijding gehad waarna eigenlijk alles tegen heeft gezeten. Nu, januari 2021 kunnen wij als gezin eindelijk weer ons leven oppakken doordat de tegenpartij een slotbetaling heeft gedaan. Dit ging niet zonder slag of stoot. Meneer Brugman en mevrouw Smit, maar ook de rest met wie we contact hebben gehad van het kantoor willen we echt uit de grond van ons hart bedanken! Fijne, persoonlijke benadering en ook eerlijk advies. Een advocaten kantoor die net even wat meer doet voor hun cliënten.”

“Een zeer bekwaam kantoor met vriendelijke medewerkers die precies weten wat ze doen, een professionele uitstraling. Mijn zaak heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd omdat de tegenpartij maar niet akkoord ging. Al die tijd heeft Advocatenkantoor Brugman het contact onderhouden en werd ik regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen. Ook kon ik altijd met mijn vragen terecht en hierop kreeg ik dan ten alle tijden een passend antwoord waar ik iets mee kon. Uiteindelijk is na 2,5 jaar dan eindelijk de zaak succesvol afgerond. Ik beveel Brugman Letselschade Advocaten ten zeerste aan, bij dit bedrijf kun jij erop vertrouwen dat ze er alles aan zullen doen om jouw zaak succesvol af te sluiten. Een erg vakbekwaam en professioneel bedrijf met vriendelijke medewerkers.” 

“Ik ben zeer tevreden over dit kantoor, na een ongeval buiten mijn schuld om (kettingbotsing) ben ik goed en snel geholpen. Duidelijke communicatie over het verloop van de behandeling en ik heb alle behandelingen vergoed gekregen zodat ik mijn revalidatie kon afronden.”

“Brugman advocaten is een zeer goed advocaten kantoor. Vanaf het begin tot het eind van de letselschade zeer goed begeleid. Snel antwoord en korte lijnen. De volgende keer als ik een advocaat nodig zou hebben voor wat dan ook ga ik zeker naar Brugman Advocaten.”

Hier leest u alle reviews over uw letselschade advocaat in Amsterdam!

Contact met uw letselschade advocaat in Amsterdam

Lijdt u schade door een verkeersongeval of bedrijfsongeval in Amsterdam? Bent u door een hond gebeten? Onze letselschade advocaten in Amsterdam helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij bellen u dan nog dezelfde dag terug. Onze letselschade advocaten in Amsterdam staan voor u klaar! 

Letselschade bureau in Amsterdam

Bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam wordt u bijgestaan door een letselschade advocaat. Voor een letselschade jurist in Amsterdam adviseren wij u Letselschade Kompas Amsterdam.

Vraag en antwoord van uw letselschade advocaat in Amsterdam

Een ongeluk meemaken roept vragen op. Wat te doen na een ongeluk, wie betaalt mijn letselschade en wat kost een letselschade advocaat in Amsterdam mij? Op deze en meer vragen geven onze letselschade advocaten in Amsterdam u hieronder een antwoord.

Wat te doen na een ongeluk in Amsterdam?

Als u betrokken bent bij een ongeluk in Amsterdam, dan wilt u uiteraard schadevergoeding eisen. Hiervoor dient u te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Soms staat dit snel vast en erkend de tegenpartij aansprakelijkheid. Maar soms is er ook discussie! Daarom adviseren onze letselschade advocaten in Amsterdam u als volgt:

 • vul bij een aanrijding altijd een schadeformulier in
 • maak foto’s van het ongeluk (voor zover mogelijk)
 • zijn er getuigen van de aanrijding of het bedrijfsongeval? Vraag om contactgegevens
 • zorg bij een hondenbeet dat u weet wie de hondenbezitter is
 • ga direct na een ongeluk naar een arts en laat het letsel beoordelen
 • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat in Amsterdam in

Wie is aansprakelijk voor mijn letselschade?

Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het letsel? Dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Maar wie is aansprakelijk voor het betalen van uw letselschade?

Bij een aanrijding is ten eerste aansprakelijk de bestuurder die een kop- staartbotsing of kettingbotsing veroorzaakt. Dit is meestal het voertuig dat bij u achterop is gereden. Daarnaast is uiteraard bij een verkeersongeluk in Amsterdam aansprakelijk de persoon die u geen voorrang geeft.

Indien u betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval, dan is in bijna alle gevallen de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Vraag uw letselschade advocaat in Amsterdam om meer informatie, wij helpen u graag!

Bent u gebeten door een hond? De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW. Hierin staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor alle schade die het dier veroorzaakt. Bij een hondenbeet is de hondenbezitter dus aansprakelijk.

Contact met onze letselschade advocaten Amsterdam

Wilt u contact met onze letselschade advocaten in Amsterdam? Bel of mail ons gerust. Wij helpen graag bij letselschade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of ongeluk op het werk, altijd 100% gratis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar