Bent u in Amersfoort op zoek naar een letselschade advocaat?
Uw letselschade advocaat in Amersfoort helpt kosteloos!

Letselschade advocaat Amersfoort

U bent in Amersfoort op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Dan is het goed om te weten dat onze letselschade advocaten voor u klaarstaan met raad en daad! Want bij Brugman Letselschade advocaten adviseren wij u niet alleen, uw letselschade advocaat in Amersfoort gaat ook direct voor u aan het werk. Wij nemen alle financiële zorgen na een ongeval in Amersfoort voor u uit handen en zorgen ervoor dat uw letselschade in Amersfoort volledig gecompenseerd wordt.

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende en ervaren letselschade advocaat Amersfoort? Neemt u dan contact met met ons op. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een mail. Chatten kan ook, iedere dag van 9.00 uur tot 22.00 uur, ook in het weekend!

Icon

Letselschade advocaat in Amersfoort nodig? Wij helpen kosteloos!

Een ongeval komt altijd onverwachts, het gevolg is dat uw leven van het ene op het andere moment veranderd. U heeft pijn door het letsel en bent beperkt op het gebied van werk en uw huishouden. Deze beperkingen zorgen voor kosten en schade. Dit noemen wij letselschade. Als het ongeval buiten uw schuld is gebeurd, dan kan het zijn dat u uw letselschade in Amersfoort vergoed kan krijgen. Dit is het geval als een ander voor het ontstaan van het ongeval verantwoordelijk is.

Bij Brugman Letselschade Advocaten Amersfoort helpen wij u graag bij het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij. Uw letselschade advocaat Amersfoort van ons kantoor zorgt dat u letselschade voortvarend en volledig vergoed wordt. En dit doen wij volledig kosteloos voor u. Net als uw letselschade verhalen wij de kosten voor rechtsbijstand op de aansprakelijke partij. Zo maakt u dus geen kosten voor de rechtsbijstand van uw letselschade advocaat Amersfoort.

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Met name rechtsbijstandsverzekeraars en letselschadebureaus in Amersfoort en omstreken hebben niet de vereiste kennis. Neemt u daarom altijd een letselschade advocaat in Amersfoort in de arm. Dan weet u zeker dat u met een professionele partij te maken heeft.

Lijdt u letselschade door een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan direct contact met u op en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Letselschade vergoeding na een ongeval

Bij letselschade denkt u misschien aan medische kosten en kosten voor de hulp van verpleging en verzorging. Maar letselschade is veel omvangrijker. Zo valt naast alle kosten ook het verlies aan verdienvermogen onder letselschade. Want door een ongeval kan het goed zo zijn dat u minder werkt of misschien bent u zelfs volledig arbeidsongeschikt door het ongeval. Vaak wordt u het eerste jaar door uw werkgever doorbetaald, maar onregelmatigheidstoeslagen (ORT) valt hier vaak niet (volledig) onder. En na 1 jaar arbeidsongeschiktheid mag uw werkgever uw salaris met 30% verminderen. Het tekort dat dan ontstaan noemen wij verlies aan verdienvermogen.

Het gaat bij letselschade dus om veel meer dan alleen kosten alleen. Des te meer reden om uzelf goed te laten voorlichten. Vraagt u daarom eens een geheel vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan met uw letselschade advocaat Amersfoort. In een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij uw letselschade advocaat Amersfoort op kantoor bespreken wij het ongeval dat u is overkomen en wat hiervan de gevolgen zijn. Vervolgens geven wij u een advies dat wij ook voor u op schrift stellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en waar u recht op heeft.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Verlies van inkomen en pensioen
 2. Het eigen risico van uw zorgverzekering
 3. Eigen bijdragen voor behandelingen en medicijnen
 4. Hulp in het huishouden
 5. Mantelzorg
 6. Een studievertraging
 7. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 8. Revalidatiecentrumdaggeldvergoeding
 9. Onderhoudskosten huis en tuin
 10. Smartengeld

Icon

Verkeersongeval in Amersfoort

Amersfoort is het centrum van Nederland. Dit brengt een toenemende verkeersdruk met zich mee met als gevolg dat er geregeld verkeersongevallen zijn te betreuren. In 2015 is het aantal verkeersongevallen in Amersfoort gemeten, het ging in dat jaar om 1013 verkeersongevallen waarbij 243 personen ook letsel opliepen. Maar liefst 141 mensen werden na een ongeval in Amersfoort naar het ziekenhuis gebracht. Helaas waren er in 2015 ook 3 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Een verkeersongeval kan nare gevolgen voor u hebben. Zeker als u gewond bent geraakt kan het lang duren voordat u weer hersteld bent. En helaas weten wij uit ervaring dat een aantal mensen blijvende klachten en beperkingen hebben. Wij spreken dan van blijvende invaliditeit. Is u in Amersfoort een verkeersongeval overkomen en wilt u advies wat te doen om uw letselschade te verhalen? Neemt u dan gerust contact met uw letselschade advocaat Amersfoort van ons kantoor op. Wij praten over de gevolgen van het ongeval met u en zorgen voor een passende schadevergoeding.

Bedrijfsongeval in Amersfoort

Op het werk gebeuren veel ongevallen. Per jaar gaat het in Nederland om 200000 bedrijfsongevallen! In 2300 van deze bedrijfsongelukken gaat het om ernstig letsel. Er overlijden jaarlijks 60 mensen als gevolg van een bedrijfsongeval, dat is meer dan 1 dodelijk slachtoffer per week!

In Amersfoort zijn veel bedrijven actief. Het is het immers het centrum van Midden Nederland, de ideale vestigingsplaats voor veel ondernemingen. In Amersfoort gebeuren dan ook veel ongevallen op het werk, ook met letsel tot gevolg. De vraag is dan wie er nu aansprakelijk is voor de ontstane letselschade. Dit is in de meeste gevallen de werkgever. Deze heeft namelijk een zware zorgplicht. De werkgever dient er namelijk voor te zorgen dat hij alles in het werk stelt om ongevallen van zijn medewerkers tijdens het werk te voorkomen. Slaagt hij hierin niet? Dan dient de werkgever uw letselschade te vergoeden.

De meeste werkgevers in Nederland zijn verzekerd tegen de gevolgen van een bedrijfsongeluk. Een letselschadeclaim zal dan ook doorgaans worden doorgestuurd naar de aansprakelijkheidsverzekeraar van de werkgever. Uw letselschade advocaat Amersfoort regelt met deze verzekeraar dat u letselschade vergoed wordt. Uw werkgever merkt hier meestal niets van.

Bent u het slachtoffer van een bedrijfsongeval? Dan hoeft u alleen aan te tonen dat u een ongeval tijdens het werk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Het is dan vervolgens aan de werkgever om aan te tonen dat hij aan zijn zware zorgvuldigheidsplicht heeft voldaan. De ervaring leert dat hij hierin meestal niet slaagt. Het is dan ook bij letsel na een bedrijfsongeval verstandig om uw werkgever aansprakelijk te stellen. Uw letselschade advocaat Amersfoort helpt u hier graag bij.

Is u tijdens het werk een ongeval overkomen? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons.

Icon

Letselschade door een whiplash

Een achterop aanrijding is een van de meeste oorzaken van letsel in het verkeer, met name letsel van de nek. Wij spreken dan van een whiplash. Deze wordt veroorzaakt omdat u nek door de achterop aanrijding een voorwaartse beweging maakt gevolgd door een achterwaartse beweging. Uw nek loopt hierbij letsel op, een whiplash.

Er zijn verschillende soorten whiplash. De meeste zijn binnen 1 jaar voorbij. Maar helaas zorgt een deel van de whiplashes voor blijvende klachten en beperkingen, bijvoorbeeld in uw werk of thuis in het huishouden of bij het klussen. En u kunt veel klachten ondervinden van een whiplash, zoals naast nek- en schouderpijn concentratieproblemen, vergeetachtigheid, uitstraling naar uw armen, handen en vingers en misselijkheid. Whiplash klachten kunnen dan ook ernstig zijn met letselschade tot gevolg.

Verhalen letselschade bij whiplashklachten

In de praktijk blijkt het verhalen van letselschade na een verkeersongeval met als gevolg een whiplash niet eenvoudig. Medisch adviseurs van verzekeraars stellen zonder uitzondering dat het bij een whiplash gaat om tijdelijke klachten die binnen enkele maanden weer geweken moeten zijn. Helaas weet u letselschade advocaat Amersfoort wel beter. Wij stonden immers al honderden whiplash slachtoffers bij en weten dat een whiplash voor langdurige en zelfs chronische klachten en beperkingen kan leiden.

Bij Brugman Letselschade Advocaten Amersfoort zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade bij een whiplash. Wij zien vaak dat de kennis op het gebied van whiplash bij letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraar ontbreekt. Onze letselschade advocaat Amersfoort voert daarom kosteloos een second opinion voor u uit als uw letselschade dossier niet zo wordt behandeld als u zou willen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Is u een verkeersongeval met een whiplash overkomen? Uw letselschade advocaat Amersfoort helpt u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade na een whiplash alsnog volledig op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar verhaald wordt.

Hersenletsel na een ongeluk

Naast een whiplash zien wij helaas ook vaal slachtoffers met hersenletsel als gevolg van een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Het gaat dan vaak om ernstig en blijvend letsel welke maakt dat iemands leven volledig is veranderd. Behoefte aan verzorging, arbeidsongeschiktheid en hulp in het huishouden zijn veelvoorkomende schadeposten bij hersenletsel.

Bij hersenletsel na een verkeersongeval spreken wij van post- traumatisch hersenletsel. Bij Brugman Letselschade Advocaten bent u voor het verhalen hiervan in goede handen van Friso W. Brugman. Deze letselschade advocaat in Amersfoort helpt jaarlijks meerdere slachtoffers van mild tot ernstig hersenletsel. Samen met zijn medisch adviseur zorgt hij er voor dat mensen met post-traumatisch hersenletsel de best mogelijke begeleiding krijgen, op medisch gebied, maar ook bij het verhalen van letselschade.

Is er bij u na een verkeersongeval of bedrijfsongeval hersenletsel geconstateerd? Neemt u dan contact op met Friso W. Brugman van ons kantoor. Maak een kosteloze en vrijblijvende adviesafspraak via 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Wij helpen u graag!

Icon

Hoe claim je schadevergoeding  na een verkeersongeval in Amersfoort

Indien een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval in Amersfoort, dan dient die persoon of diens verzekeraar uw letselschade te vergoeden. Dat klinkt ook redelijk. Als voetganger of fietser heeft u echter meestal ook recht op een schadevergoeding als u (deels) door uw eigen fout bent aangereden door een auto, scooter of motor. Dit op basis van de Wegenverkeerswet 1994. In deze wet is namelijk opgenomen dat indien een gemotoriseerd voertuig een ongemotoriseerde (voetganger, fietser) aanrijdt, deze laatste, behoudens enkele uitzonderingen) altijd recht heeft een schadevergoeding ter hoogte van 50% van de letselschade.

Is uw kind jonger dan 14 jaar door een auto of brommer aangereden? Dan dient de volledige letselschade op basis van de Wegenverkeerswet 1994 vergoed te worden.

Wilt u weten waar u en/ of uw kind onder de 14 jaar recht op heeft na een verkeersongeval? Neemt u dan contact op met uw letselschade advocaat Amersfoort.

Niet alleen het letselschadeslachtoffer zelf heeft recht op een schadevergoeding na een verkeersongeval. Bent u getuige geweest van een ongeval en is er daardoor sprake van psychische klachten als gevolg van de shock waarin u verkeerd door het ongeval? Dan wordt uw volledige letselschade vergoed op basis van een onrechtmatige daad jegens u gepleegd. Dit noemen wij shockschade. En vanaf 1 januari 2019 heeft een bij wet bepaalde groep mensen recht op affectieschade. Hier leest u meer over affectieschade.

Hoe claim je schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

Is u in Amersfoort en omstreken een bedrijfsongeval overkomen? Dan is de werkgever in bijna alle gevallen verplicht uw letselschade te vergoeden. Op basis van de wet dient hij namelijk te voorkomen dat u een ongeval op het werk overkomt. Gebeurt er dan toch een ongeluk, dan is de werkgever aansprakelijk als hij niet aan zorgplicht heeft voldaan. Uit de praktijk blijkt dat een werkgever meestal niet aan deze zware verplichting voldoet. Daarom ontvangt u bij een arbeidsongeluk bijna altijd een letselschadevergoeding!

Ongeval met dier in Amersfoort

bent u aangevallen en/ of gebeten door een hond? Of bent u van een paard gevallen of kreeg u een schop van een paard en is iemand anders bezitter van het dier? Dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. De bezitter van het dier, of dit nu een hond of een paard is, dient namelijk op grond van de wet de letselschade die het dier veroorzaakt te vergoeden.

Wij maken veel ongevallen mee waar dieren bij betrokken zijn. Letsel als gevolg van een gedraging van een dier kan ernstig zijn met letselschade tot gevolg. Schakelt u daarom na een schade- incident met een dier uw letselschade advocaat Amersfoort in. Wij helpen u graag en volledig kosteloos! Neem contact met ons op, wij zijn er voor u.

Icon

Letselschade door gebrekkige weg of stoep

Bent u op straat gevallen over een losliggende of omhoog staande stoeptegel? Dan kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn. Uw letselschade advocaat Amersfoort onderzoekt dit graag voor u. Wij doen onderzoek naar de toedracht en stellen indien mogelijk de wegbeheerder aansprakelijk. Dit kan de gemeente of provincie zijn, maar ook een onderneming of bedrijf. Uw letselschade advocaat Amersfoort zoekt dit kosteloos voor u uit en onderzoekt om wij uw letselschade voor u als gevolg van een gebrekkige weg of stoep kunnen verhalen.

Bent u gevallen op de weg of stoep? Neemt contact op met uw letselschade advocaat Amersfoort. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Wij helpen u graag!

Brugman Letselschade Advocaten Amersfoort

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Wij hebben letselschade advocaten in Amersfoort, maar ook voor een letselschade advocaat in Utrecht kunt u bij ons terecht. Uw letselschade advocaat Amersfoort is altijd lid van de Orde van Advocaten en de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Bij ons weet u dus zeker dat u in goede handen bent bij het verhalen van uw letselschade.

Is u een verkeersongeval, hondenbeet of bedrijfsongeval in Amersfoort overkomen en wilt u de schade in Amersfoort verhalen? Bel 0800 278 46 26 voor kosteloos advies of het gratis verhalen van uw letselschade op de aansprakelijk partij. Bel 0800 27 4626 (gratis) of mail ons.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar