Knieletsel na een ongeval? Claim uw letselschade!
U heeft aan een ongeval knieletsel overgehouden. Knieletsel kan u beperkingen in het dagelijks leven, zowel op het werk als in uw privé leven. Lijdt u hierdoor schade, dan ontstaat letselschade. Deze schade is in veel gevallen te verhalen. Wat houdt knieletsel precies in, hoe kunt u dit oplopen en op welke schadevergoeding heeft u recht? Onze letselschade advocaten leggen het u in deze bijdrage uit.
Schadevergoeding vorderen bij knieletsel
In de meeste gevallen kunt u bij knieletsel aanspraak maken op een letselschade vergoeding. Uiteraard als een derde aansprakelijk is, zoals bij een aanrijding van achteren of als u als fietser aangereden bent. Een letselschadevergoeding kan ook van de werkgever gevorderd worden bij werkgeversaansprakelijkheid. Is er sprake van een eenzijdig verkeersongeval? Dan kan er een beroep worden gedaan op de schade-inzittendenverzekering. Zo kunt u bij knieletsel door een ongeval eigenlijk altijd wel met succes een letselschade claim indienen!
Wilt u schadevergoeding vorderen bij knieletsel? Onze letselschade advocaten helpen u geheel kosteloos. Neem vrijblijvend contact op voor een letselschade advies of het indienen van een letselschade claim: 0800 278 26 26. Of vul hier in wat u is overkomen en een letselschade specialist van ons kantoor neem contact met u op.
Welke soorten knieletsel zijn er?
Door een val of klap bij een botsing kan er knieletsel optreden. Knieletsel is een verzamelnaam voor allerlei soorten letsel. Veel voorkomende soorten letsel aan de knie zijn:
- kruisbandletsel
- Meniscusletsel
- Zwelling
- tibia plateau fractuur
- verrekte knie
- knie uit de kom
- Gebroken knieschijf
Beperkingen bij knieletsel
Knieletsel is kan leiden tot pijnklachten en instabiliteit van de knie. Hierdoor kunnen er beperkingen ontstaan:
- op het gebied van werk
- in het huishouden
- tijdens het klussen in en om het huis
- bij de uitoefening van sport
- in het uitoefenen van hobby’s.
Deze beperkingen kunnen leiden tot schade. Bijvoorbeeld op het gebied van werk als u veel moet staan en lopen tijden het werk. Of op het gebied van het onderhoud omdat u de ladder niet meer op kan. Deze schade wordt letselschade genoemd.
Kan ik een letselschadevergoeding claimen bij knieletsel?
Als het knieletsel het gevolg is van een ongeval, dan is de kans groot dat u letselschade claimen kunt, bijvoorbeeld omdat u:
- Bij een auto- ongeluk van achteren aangereden bent
- Als fietser aangereden bent
- Een collega met een kar tegen uw knie rijdt
- Van een steiger bent gevallen
- U valt na een aanval van een hond
- Een paard u tegen uw knie schopt.
In als deze gevallen is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van de letselschade. Bij een aanrijding is dit de persoon die u aanrijdt. Werkgevers op grond van de werkgeversaansprakelijkheid aansprakelijk voor alle ongevallen die op de werkplek gebeuren. Bent u door een hond aangevallen? Dan is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor uw letselschade. En is er sprake van een eenzijdig auto- ongeluk? Dan kan de schade verhaald worden op de svi- verzekeraar.
Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op een letselschadevergoeding? Neemt u dan contact op met een letselschade advocaat bij u in de buurt van ons kantoor. Wij onderzoeken het graag voor u!
Welke kosten en schade worden vergoed?
De kosten die u door het ongeval maakt en de schade die u hierdoor lijdt moeten meestal vergoed worden. Dit betekent dat inkomensschade vergoed wordt, maar ook het verplichte eigen risico, reiskosten, extra kosten voor kinderopvang en een vergoeding voor een hulp in het huishouden.
Naast kosten en schade gaat uw letselschade advocaat ook uw smartengeld berekenen. Want ook hier heeft u recht op als u letsel oploopt door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor de pijnklachten door knieletsel, het verdriet omdat u uw hobby niet kunt uitoefenen en voor eventuele littekens op de knie, zoals door een noodzakelijke operatie.
Wilt u uw letselschade berekenen? Onze letselschade advocaten doen dit graag voor u. Samen met u inventariseren wij alle schadeposten en maken wij een letselschadeberekening. Dit doen wij kosteloos voor u!
Voorbeelden van veel voorkomende klachten en beperkingen bij knieletsel:
- Als de meniscus scheurt door een onverwachte draaibeweging of een klap bij een aanrijding ontstaan er vaak pijnklachten. Deze zitten dan aan de binnen- of buitenzijde van de knie. Daarnaast kan er pijn ontstaan door een zwelling van het kniegewricht, of slaat de knie op slot. Zit de gescheurde meniscus klem, dan kan de knie niet meer volledig gestrekt worden.
- De kruisbanden zijn de centrale steunpunten van de knie. De kruisbanden bestaan uit de voorste kruisband en de achterste kruisband. Je vindt deze in de knie en ze verbinden kruislings het scheenbeen met het dijbeen. Bij kruisbandletsel hoot je vaak een “krak” in de knie en ontstaat er een doorzakgevoel. Er ontstaan ook een snelle zwelling van de knie. Bij kruisband letsel treed er vaak ook kraakbeenletsel, meniscusletsel en letsel van de zijbanden van de knie op.
Contact met uw letselschade advocaat
Is er bij u knieletsel opgetreden en is hierdoor schade ontstaan in uw inkomen, het huishouden of op een ander gebied en wilt u aanspraak maken op een smartengeldvergoeding? Neemt u dan contact met een letselschade advocaat van ons kantoor op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Een letselschade specialist van ons kantoor neem dan nog dezelfde dag contact met u op.
Knieletsel kan het gevolg zijn van een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of een overtreding bij voetbal. In al deze gevallen kunt u bij onze letselschade advocaten terecht. Brugman Letselschade Advocaten heeft onder andere letselschade advocaten in Amsterdam en letselschade advocaten in Utrecht en Den Haag.