Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers
Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers
Het is vandaag, 17 november 2024 de Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers. Deze dag wordt jaarlijks op de derde zondag van november gehouden. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor de veiligheid in ons verkeer, landelijk, maar ook internationaal. Daarnaast is de Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers bedoeld om stil te staan bij het leed dat slachtoffers van een fietsongeluk, auto ongeluk of scooterongeluk lijden.
Er zijn veel organisaties die aandacht besteden aan de Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers. Zo bracht autoverzekeraar Interpolis naar buiten dat zij harder gaat optreden tegen niet handsfree telefoneren in de auto. Per 1 december 2024 verzekerd zij niet langer schade die als gevolg van het niet handsfree bellen ontstaat. Uiteraard wel aan het slachtoffer, maar zij verhaald de schade vanaf 1 december 2024 op haar verzekerde.
Belang Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers
Er is een groot belang bij het in stand houden van de Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers. Iedere dag gebeuren er immers veel ongevallen. Een kop-staartbotsing, frontale aanrijding of iemand met zwaar letsel omdat hij of zij als fietser aangereden is. Dit is vaak het gevolg van een verkeersfout, maar ook van slechte wegen of onoverzichtelijke kruispunten en rotondes. Er valt dus nog veel te winnen voor een veiliger verkeer en de Internationale Dag van de Herdenking van Verkeersslachtoffers is een dag waarop dit nog eens extra onder de aandacht kan worden gebracht.
Onze letselschade advocaten worden dagelijks geconfronteerd met de ernstige gevolgen van een aanrijding of eenzijdig auto ongeluk. Het leed van een verkeersslachtoffer is vaak niet te overzien. Ieder verkeersongeval dat voorkomen kan worden is dan ook belangrijk.
Brugman Letselschade Advocaten
Ons advocatenkantoor houdt zich enkel bezig met het verhalen van letselschade voor slachtoffers van een auto ongeluk, fietsongeluk, bedrijfsongeval, hondenbeet of gebrekkig wegdek. Dit doen wij inmiddels meer dan 15 jaar!
Het kantoor is te vinden door heel Nederland en telt meerdere LSA advocaten en een NIVRE expert. Onze visie is hoogwaardige juridische diensten te verlenen aan slachtoffers. Daarom doen wij er alles aan om de kennis en kunde van onze medewerkers te vergroten. Dit doen wij onder andere door interne en externe opleidingen, intervisie en het bevorderen van lidmaatschappen van de LSA en het NIVRE.
Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!
Wat te doen na een verkeersongeval?
Er is veel onduidelijkheid bij verkeersslachtoffers over wat nu te doen na een aanrijding. Dat is ook niet zo vreemd, een aanrijding overkomt u niet dagelijks. Om succesvol letselschade te kunnen verhalen na een kettingbotsing of ongeluk op de fiets is echter wel een aantal zaken noodzakelijk:
- vul altijd een schade aanrijdingsformulier in met de tegenpartij
- vraag altijd of er mensen zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren en schrijf gegevens van deze personen op
- maak foto’s van de plek van het ongeval, bijvoorbeeld van schade aan voertuigen
- ga altijd langs een arts met klachten en beperkingen, met name bij whiplash klachten
- schakel een erkende LSA letselschade advocaat in. Dan weet u zeker dat u de beste rechtsbijstand krijgt
Op een schade aanrijdingsformulier kunt u belangrijke informatie kwijt, waaronder de gegevens van partijen. U weet dan met wie u te maken heeft en waar deze persoon verzekerd is. Dit is van belang omdat u een letselschadeclaim rechtstreeks bij de schadeverzekering in kunt dienen.
Laat u een schadeformulier ook door de tegenpartij ondertekenen? Dan staat de inhoud van het aanrijdingsformulier vast tussen partijen. De tegenpartij kan dan in een later stadium niet ontkennen dat hij of zij schuldig is bij een aanrijding.
Als fietser aangereden? Altijd recht op letselschade vergoeding
Bent u als fietser aangereden? In Nederland worden zogenaamde “kwetsbare verkeersdeelnemers” extra goed beschermd door de wet. Dit houdt in dat als u als fietser of voetganger aangereden wordt, er altijd recht is op een letselschade vergoeding. Hoe gaat dit in zijn werk?
De hoofdregel in de wet is dat iedereen zijn of haar eigen schade draagt tenzij er iemand aansprakelijk is. Dan dient uiteraard deze aansprakelijke persoon de letselschade van het verkeersslachtoffer te vergoeden. Bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren dient het achterste voertuig de schade van het voorste voertuig te vergoeden. Op deze hoofdregel is echter in artikel 185 Wegenverkeerswet een uitzondering gemaakt.
Op basis van artikel 185 wvw is bij een aanrijding tussen een fiets en auto de automobilist altijd gehouden ten minste een deel van de letselschade van de fietser te voldoen. Dus ook als de fietser zelf een verkeersfout maakt of zelfs door rood licht rijd met een aanrijding tot gevolg. Bent u dus betrokken bij een fietsongeluk waarbij u aangereden door een auto wordt, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Wel is het zo dat bij eigen schuld de schadevergoedingsplicht wordt teruggebracht tot 50% van de letselschade, tenzij toepassing van de billijkheidscorrectie mogelijk is.
Onze keurmerken
Brugman Letselschade advocaten is aangesloten bij diverse keurmerken. Het bewijs dat u bij ons te maken heeft met een betrouwbare en de deskundige belangenbehartigers!
Wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering? Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam helpt u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!
Wist u dat u ons team van letselschade advocaten ook in de avond en in het weekend kunt bereiken? Telefonisch tot 22.00 uur en 24 uur per dag via whatsapp of mail.
Mensen lezen ook:
- Fietser aangereden door scooter
- Zwakke verkeersdeelnemer (fietser), altijd schadevergoeding!
- Ongeval op weg naar werk met fiets
- Schade verhalen op aansprakelijkheidsverzekering na fietsongeluk
- Letselschade vergoeding na scooter ongeluk