Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Heeft u een gebroken elleboog aan een ongeval overgehouden?

Letselschade claimen bij een gebroken elleboog

Een gebroken elleboog is vervelend letsel dat voor veel klachten en beperkingen kan leiden. Soms kan er zelfs sprake zijn van blijvend letsel en/ of van een risico op een verergering van klachten en beperkingen in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat u bij een gebroken elleboog waarvoor een ander aansprakelijk is, een letselschade advocaat inschakelt.

Op deze pagina worden niet alleen de oorzaken van een gebroken elleboog besproken, maar ook welke behandelingen er voor handen zijn en hoe u de schade als gevolg van dit letsel kunt verhalen op de aansprakelijke partij.

Hoe weet je of je elleboog gebroken is?

U bent voor toedoen van een ander van uw fiets gevallen op uw elleboog. Of aan een val op het werk heeft u een gebroken elleboog overgehouden. Uw elleboog voelt pijnlijk aan en is dik, maar hoe weet je of je elleboog gebroken is. Met andere woorden, wat zijn de symptomen van een gebroken elleboog?

Bij een gebroken elleboog of olecranonfractuur, is het bovenste stuk van de ellepijp gebroken. Dit is onderdeel van het ellebooggewricht en als deze gebroken is, dan dient deze zo goed mogelijk te genezen. De elleboog is namelijk belangrijk om uw arm te kunnen strekken en buigen.

Is de elleboog gebroken, dan merk je dat aan een aantal dingen:

  • pijnklachten indien er op de plek van de breuk gedrukt wordt
  • de elleboog is dik
  • bewegen van de elleboog is niet goed mogelijk en ook de arm strekken lukt niet

Heeft u een van deze symptomen? Ga dan direct na een arts voor behandeling.

Heb ik mijn elleboog gebroken of gekneusd?

Wat betreft de symptomen is er niet zo veel verschil tussen een gekneusde elleboog en een gebroken elleboog. Wel is er een verschil tussen beiden voor wat betreft de behandeling.

Bij een gekneusde elleboog is het weefsel van de elleboog verwond hetgeen zorgt voor blauwe plekken en pijnklachten. Net als een gebroken elleboog komt een gekneusde elleboog veelal van een val, zoals bij een fietsongeluk of bedrijfsongeval. Een gekneusde elleboog geneest over het algemeen na enkele weken tot enige maanden.

Of de elleboog gebroken of gekneusd is, kun je niet met het blote oog zien. Om hier zeker van te zijn is radiologisch onderzoek belangrijk. Ga daarom bij letsel aan de elleboog altijd langs een arts en laat uw elleboog beoordelen. De arts kan dan de juiste behandeling instellen.

Behandeling gebroken elleboog

Een gebroken elleboog kan op 2 manieren behandeld worden:

  • gipsbehandeling
  • operatieve behandeling

De elleboog kan op verschillende plekken gebroken zijn en in 2 of meer stukken. Om dit vast te stellen wordt op de Spoedeisende Hulp radiologisch onderzoek verricht. Dit kan een röntgenfoto zijn. maar ook een CT scan om de breuk beter in beeld te kunnen brengen.

Houdt u er rekening mee dat in het gros van de gevallen een operatie van het letsel noodzakelijk is. In sommige gevallen kan echter genoegen genomen worden met een gipsbehandeling. Dit is ter beoordeling van uw specialist.

In het geval van een gipsbehandeling zal uw arm circa 4 weken in het gips moeten blijven en al daarna vaak fysiotherapie nodig zijn omdat de arm stijf aanvoelt. Vindt er een operatie plaats? Deze vindt meestal binnen 2 weken na het ongeval plaats. Daarbij worden de botten door middel van een metalen plaatje en schroeven aan elkaar vast gezet. Dit wordt ook wel osteosynthesemateriaal genoemd.

Autorijden met gebroken elleboog?

Een vraag die onze letselschade advocaten en medisch adviseur vaak krijgen, is of je kunt autorijden met een gebroken elleboog. Op grond van de wet is het echter niet toegestaan om met gips auto te rijden. Is het letsel dus met gips behandeld, dan mag u niet autorijden.

Dit geldt ook na een operatie, na een operatieve behandeling mag u namelijk gedurende de eerste 6 weken niet rijden. Dit omdat u met uw arm niet tijdig in kunt grijpen. Autorijden met een een gebroken elleboog is dus niet toegestaan op grond van de wet!

Slapen met gebroken elleboog

Bij een gebroken elleboog is het belangrijk dat u uw arm laat hangen in een sling of mitella. Het is niet toegestaan een kussen of andere ondersteuning onder de elleboog te leggen, ook niet tijdens het slapen. Slapen gebeurt bij een elleboogbreuk rechtop of halfzittend. Geadviseerd wordt om in de nacht rechtop te slapen en een kussen in uw rug te leggen.

Wie is aansprakelijk voor mijn letselschade?

Een elleboogbreuk is vervelend letsel en kan zelfs voor blijvend letsel zorgen. Ook kan er artrose ontstaan met een verergering van klachten en beperkingen tot gevolg. Hierdoor kunt u schade lijden en deze schade noemen wij letselschade.

Aansprakelijk voor letselschade is de persoon die schuldig is aan een aanrijding, zoals bij een kettingbotsing. In het geval van een bedrijfsongeval is dit in de meeste gevallen de werkgever. Deze heeft namelijk een zorgplicht en in de praktijk blijkt deze snel niet nagekomen. U kunt dan de werkgever aansprakelijk stellen.

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar