Onze letselschade advocaten adviseren u kosteloos!
Wat is de kans op een auto ongeluk?

Hoe groot is de kans op een auto ongeluk?

Een kettingbotsing, frontale auto botsing of een aanrijding in de flank doordat u geen voorrang krijgt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat is niet anders bij een auto ongeluk. Maar wat is de kans op een auto ongeluk? En als je aangereden wordt, wie is er dan schuldig en aansprakelijk voor de letselschade die je lijdt? U leest hier in deze bijdrage.

Bent u aangereden en lijdt u hierdoor schade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade claimen als gevolg van een auto ongeluk. Bel voor gratis hulp bij letselschade gratis 0800 2784626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Hoe groot is de kans op auto ongeluk in 2022

We nemen bijna iedere dag wel deel aan het verkeer. Lopend naar de supermarkt, op de fiets naar school of met de auto naar het werk. En omdat wij met steeds meer mensen zijn in Nederland, nemen dus ook ieder jaar weer mensen deel aan het verkeer. Meestal gaat dit goed, maar er is ook zeker kans op een auto ongeluk of fietsongeluk. Het afgelopen jaar was het veel meer raak dan in de vorige jaren. De kans op een auto ongeluk in 2022 is dan ook zeker toegenomen.

Er zijn geen exacte cijfers over de kans op een auto ongeluk. Maar er zijn wel diverse cijfers over het aantal verkeersongeluk. Misschien is dit ook een betere vraag: “wat is de kans op een verkeersongeluk“. Want niet alleen auto’s , ook fietsers en voetgangers hebben een grote kans op een aanrijding. Bijvoorbeeld als een fietser aangereden door een auto wordt. Over het aantal verkeersongelukken zijn wel cijfers bekend, welke we hieronder zullen bespreken.

Het aantal auto ongelukken met dodelijke afloop over de periode van 1999 tot 2019 is gedaald van 587 naar 237. Dit is meer dan een halvering! Oorzaak is onder andere dat auto’s steeds veiliger zijn geworden. Het aantal mensen dat gewond raakt als gevolg van een aanrijding bedraagt jaarlijks maar liefst 430.000. Meer dan een derde hiervan beland op de spoedeisende hulp, 130 mensen komen hier met allerlei letsels, van whiplash letsel tot hersenletsel, beenbreuken en ander ernstig letsel.

Wij zijn in Nederland inmiddels met 17,4 miljoen Nederlanders. De kans op een ongeluk met letsel tot gevolg is dan 2,5%! Dat is 1 op de 40 mensen die te maken krijgt met een ongeluk. Uiteraard zijn er pechvogels die vaker een ongeluk krijgen in een jaar, maar de kans op een auto ongeluk of beter een verkeersongeluk is dus 2,5%.

Wie hebben de meeste kans op een auto ongeluk?

Er is ook onderzoek gedaan naar wie kans op een auto ongeluk hebben. Zo blijkt uit onderzoek dat automobilisten tussen de 18 en 24 jaar de grootste kans op een auto ongeluk hebben. Het gaat dan met name om een dodelijk auto ongeluk. De kans op een dodelijk verkeersongeluk is in deze groep maar liefst 5x zo hoog als bij oudere automobilisten in de leeftijd van 30 tot en met 59 jaar! Bij jonge mannen is de kans op auto ongeluk zelfs 10 x zo groot! Reden hiervoor is met name middelengebruik zoals drugs.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Conclusie is dat we allemaal kans op een auto ongeluk hebben van zo’n 2.5% Maar wat nu  als u betrokken bij een auto ongeluk bent? En welke letselschade kunt u claimen na een aanrijding? Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Van belang om te weten bij een auto ongeluk is dat u alleen schadevergoeding eisen kunt als de tegenpartij schuldig aan een aanrijding is. Alleen als er een svi- verzekering is kan er ook bij een eenzijdig ongeluk of een eigen verkeersfout recht zijn op een schadevergoeding. Maar u dient wel te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het auto ongeluk. Daarom is het van belang dat u:

 • bij een auto ongeval altijd een schadeformulier invult
 • ervoor zorgt dat de tegenpartij het schadeformulier ook ondertekend
 • foto’s maakt van het de ongevalssituatie en eventueel van uw letsel
 • getuigen vraagt om een getuigenverklaring
 • bij onraad de politie belt
 • zo snel mogelijk hulp van een letselschade advocaat inroept

Letselschade advocaat inschakelen bij auto ongeluk

Bent u gewond geraakt bij een auto ongeluk of heeft u klachten aan een aanrijding overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor hulp.

Letselschade berekenen na een auto ongeluk

Helaas is de kans op een auto ongeluk dus vrij groot. Maar ook de kans op een fietsongeluk is aanzienlijk, net als de kans dat iemand als voetganger aangereden wort. Is de aansprakelijkheid erkend, dan kunt u overgaan tot de letselschade berekenen. Dit is een ingewikkeld en tijdrovend proces. Gelukkig hoeft u dit echter niet zelf te doen. U kunt namelijk na een ongeluk gratis aanspraak maken op hulp van een letselschade advocaat.

De enige voorwaarde voor gratis hulp bij letselschade is dat u voor uw letselschade de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt. Op grond van de wet is er dan recht hulp van een gratis letselschade advocaat. Maar ook in het geval u aanspraak kunt maken op een letselschade uitkering vanuit de svi- verzekering is er vaak recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat.

Wilt u uw letselschade berekenen? Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Wij berekenen uw letselschade en verhalen deze op de verzekeraar van de tegenpartij.

Letselschadevergoeding bij letselschade

Onderdeel van een letselschadevergoeding zijn alle kosten die u maakt en schade die u lijdt als gevolg van een auto ongeluk. Hierbij gaat het onder andere om de volgende letselschade bedragen:

Wilt u uw letselschade berekenen laten door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar