Onze letselschade advocaten bieden gratis juridische hulp bij letselschade

Betrokken bij een ongeluk en letselschade opgelopen?

Gratis juridische hulp bij letselschade

Er is u een ongeluk overkomen waaraan u letselschade overgehouden hebt. In dat geval bieden onze letselschade advocaten u gratis juridische hulp bij letselschade. U wordt altijd geholpen door een deskundige letselschade advocaat met ruime ervaring. Zo weet u zeker dat u beste hulp krijgt als u schade lijdt na een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet.

Wij brengen u nooit kosten in rekening voor onze rechtsbijstand. Hoe dat mogelijk is? Wij leggen het u hieronder uit en beantwoorden direct de meest gestelde vragen bij letselschade.

Gratis juridische hulp

Bij letselschade is er recht op gratis juridische hulp. Dat klink te mooi om waar te zijn, maar is het niet. In Nederland is het recht op gratis rechtsbijstand bij aansprakelijkheid namelijk opgenomen in de wet en wel ik artikel 6:96 BW. Hierin staat namelijk dat als vermogensschade ook in aanmerking komt:

  • de redelijke kosten ter voorkoming of beperking van de schade
  • redelijke kosten ter vaststelling van schade en aansprakelijkheid
  • redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte.

Het voorgaande betekent bij letselschade claimen de kosten die hiermee gemoeid zijn vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij. Dus bijvoorbeeld de persoon die bij een kop-staart botsing bij u achterop is gereden.

Wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten, dan begint onze rechtsbijstand met een uitgebreid gesprek bij u thuis. Wij geven u een gratis letselschade advies en bespreken wat de gevolgen van het ongeval voor u persoonlijk zijn. Vervolgens gaan wij:

  • de aansprakelijkheid onderzoeken
  • een aansprakelijkstelling brief opstellen en versturen
  • voor u een voorschot op uw letselschade vorderen
  • onze medisch adviseur inschakelen
  • discussiëren en onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar
  • een maximale schadevergoeding voor u verzorgen

No cure no pay advocaat is niet nodig!

Bij letselschade is er dus altijd recht op gratis juridische hulp als een ander aansprakelijk is voor uw schade. Of als u aanspraak kunt maken op een letselschade uitkering uit een svi- verzekering.

Een ander systeem van “gratis” rechtsbijstand is no cure no pay. Hierbij betaalt u een deel van uw letselschade vergoeding aan de rechtsbijstandsverlener. Wij adviseren u nooit akkoord te gaan met no cure no pay nu u bij aansprakelijkheid bij letselschade al recht heeft op gratis juridische hulp. Waarom zou u dan een deel van uw letselschade vergoeding afdragen aan een no cure no pay advocaat?

 

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een schadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen. De meest voorkomende schadebedragen zijn:

  • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
  • pensioenschade
  • studievertraging
  • medische kosten
  • verzorgingskosten en verpleegkosten
  • ziekenhuisdaggeldvergoeding
  • huishoudelijke hulp
  • onderhoudskosten woning en tuin
  • reiskosten
  • (extra) kinderopvang
  • reparatiekosten
  • smartengeld

Meer over smartengeld en smartengeld berekenen

Contact met uw letselschade advocaat voor gratis juridische hulp

Wilt u uw letselschade gratis laten verhalen op de aansprakelijke partij? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

6 veel gestelde vragen bij letselschade

Een ongeluk met letsel roept vele vragen op. Hieronder beantwoorden onze letselschade advocaten 5 veel gestelde vragen over letselschade. Zit uw vraag er niet bij of wilt u gratis juridische hulp bij uw letselschade claim? Neem dan contact met ons op.

Vraag 1: Wat is letselschade?

Als u betrokken bent bij een ongeluk, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Maar wat is letselschade eigenlijk? Het is de vergoeding van kosten en schade die gemaakt worden omdat u bij een ongeluk gewond bent geraakt. Daarbij bestaat een letselschade vergoeding uit materiële schade en een immateriële schadevergoeding. Deze laatste letselschade bedragen worden ook wel smartengeld genoemd, een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en ander leed dat u door een ander is aangedaan.

Vraag 2: Wie is schuldig bij een aanrijding?

Indien u bent aangereden, dan is de eerste vraag die beantwoord moet worden: ” Wie is schuldig bij de aanrijding.” Aan deze partij moet immers de aansprakelijkheidsbrief gestuurd worden. Wie aansprakelijk is hangt af van het soort aanrijding dat u is overkomen. Bij een kop-staart botsing bijvoorbeeld is op grond van artikel 5 wvw het achterop rijdende voertuig aansprakelijk. Bij andere vormen van een auto botsing is dit de bestuurder die een fout heeft gemaakt, bijvoorbeeld door geen voorrang te verlenen.

Is een fietser aangereden door een auto? Dan ontvangt de fietser altijd een schadevergoeding, ook bij eigen schuld. In dit geval wordt 50% van de letselschade vergoed. Maar dit kan oplopen tot 75% of zelfs 100% van de letselschade. Dit op basis van de billijkheidscorrectie. Wordt een fietser aangereden door de schuld van de automobilist? Dan is er uiteraard recht op een volledige schadevergoeding bij letselschade.

Kinderen tot 14 jaar ontvangen bij een aanrijding altijd de gehele schade vergoed. Deze regeling voor fietsers staat beschreven in artikel 185 wvw.

Vraag 3: Hoe hoog is de schadevergoeding?

De hoogte van de schadevergoeding hangt af van een aantal factoren:

  • de aard en ernst van het letsel
  • persoonlijke situatie van het letselschade slachtoffer
  • gevolgen die de aanrijding hebben

Vraag 4: Wat is een whiplash?

Veel voorkomend letsel na een kop-staart botsing zijn whiplash klachten. Whiplash betekent letterlijk zweepslag. Hierbij gaat de zweep immers van voren naar achteren. Bij een achterop aanrijding zoals een kettingbotsing gebeurt dit ook. Bij een whiplash wordt het hoofd door de kracht van de botsing van voor naar achteren geslingerd. Door de hoge snelheid waarmee dit gebeurt ontstaat nekletsel. Deze nekklachten worden whiplash genoemd.

Meer informatie over whiplash symptomen

Vraag 5: Wat is smartengeld?

Smartengeld of een immateriële schadevergoeding is de vergoeding van letselschade welke niet op geld waardeer is, zoals pijnklachten, angstklachten en verdriet. Smartengeld berekenen is dan ook heel lastig. Daarvoor gebruiken letselschade advocaten en letselschade juristen de zogeheten smartengeldgids. Hierin staat duizenden rechtszaken waarin een bedrag aan smartengeld is uitbetaald. Deze rechtszaken dienen als vergelijkingsmateriaal voor het vaststellen van het smartengeld in een concrete situatie.

Vraag 6: Hoe wordt letselschade berekend?

Letselschade berekenen gebeurt door middel van een aantal hulpmiddelen. Zo wordt inkomensschade berekend door een vergelijking te maken tussen het inkomen voor het ongeval en het inkomen na het ongeval. Hiervoor zijn loonstroken of jaarcijfers nodig. Bij de berekening van andere letselschade bedragen wordt gebruik gemaakt van richtlijnen.

Zo is er een richtlijn huishoudelijke hulp. Op basis hiervan wordt een vergoeding voor huishoudelijke hulp bepaald. Daarnaast zijn er richtlijnen voor een kilometervergoeding en het berekenen van de hoogte van een studievertraging.

Heeft u een andere vraag of wilt u gratis juridische hulp bij het claimen van uw letselschade? Klik op onderstaande button voor hulp of bel direct 0800 278 4626 (gratis).

Donna van Klooster. letselschade advocaat

Donna van Klooster is een van de letselschade advocaten van ons kantoor.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.

    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar