Laat kosteloos uw letselschade door ons claimen
Heeft u aan een ongeval gehoorschade opgelopen?

Gehoorschade na een ongeval? Wij claimen uw letselschade!

Gehoorschade komt geregeld voor na een ongeval, met name na een aanrijding of bedrijfsongeval. Door de hoge impact van het ongeval kan het gehoor beschadigd raken. Gehoorschade kan van tijdelijke aard zijn, maar helaas is er meestal sprake van chronische schade. Dit kan zorgen voor veel lichamelijke en psychische klachten welke u in het dagelijks leven beperken. De schade die u hierdoor lijdt is letselschade en komt voor vergoeding door de aansprakelijke partij voor vergoeding in aanmerking.

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een auto-ongeluk, fietsongeval of ongeval op het werk. Wij helpen u graag bij het verhalen van de letselschade die u door de gehoorschade lijdt. Dit doen wij kosteloos voor u; de rechtsbijstandskosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Bel ons voor een vrijblijvend letselschade advies of het indienen van een letselschade claim bij gehoorschade: 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Wij helpen u graag!

Icon

Wat houdt gehoorschade na een ongeval in?

Gehoorschade kan allerlei oorzaken hebben. Ouderdom is een van de meest voorkomende oorzaken van gehoorschade (ouderdomsslechthorendheid). Bij een ongeval ontstaat er echter van het een op het andere moment schade aan het gehoor. Dit kan bestaan uit:

  1. Hyperacusis
  2. Tinnitus

Gehoorschade na een ongeval, hyperacusis

Hyperacusis is een overgevoeligheid voor allerlei dagelijks voorkomende geluiden. Het kan dan zelfs gaan om heel zachte geluiden, zoals het tikken met een lepeltje op een koffiekopje of het dichtdoen van een kastdeur. Deze overgevoeligheid voor geluide ontstaat omdat de oren het dynamisch bereikbaar verloren hebben. De oren kunnen zich instellen op een snelle verandering van geluiden, bij hyperacusis kan dit niet meer.

Hyperacusis kan diverse oorzaken hebben, 1 hiervan is hoofdletsel, bijvoorbeeld na een achterop aanrijding waardoor iemand met het hoofd tegen het stuur aankomt. Maar ook door de impact van de auto botsing zelf kan deze gehoorschade ontstaan.

Tinnitus door een ongeval, wat nu?

Er wordt gesproken van een tinnitus als er een piep, kloppend geluid, bromgeluid of suis hoorbaar is bij een persoon. Een tinnitus ontstaat doordat de oren of gehoorzenuw zonder reden, uit zichzelf signalen afgeven naar de hersenen. De hersenen kwalificeren dit signaal als geluid. Tinnitus komt voor als gevolg van lawaai, maar kan ook de oorzaak zijn van een ongeluk. Het kan voorkomen op het werk, er is dan sprake van een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld omdat iemand de hele dag in de herrie heeft gewerkt. Maar ook bij een auto botsing of als iemand als fietser is aangereden kan deze gehoorschade ontstaan.

Letselschade claimen bij gehoorschade

Gehoorschade na een ongeval kan allerlei klachten geven. Zo kan er sprake zijn van vermoeidheid door slaapproblemen, concentratieverlies en psychische klachten. Dit kan weer leiden tot beperkingen, zoals op het gebied van werk. De letselschade die hierdoor geleden wordt kan verhaald worden op de aansprakelijke partij.

Letselschade claimen doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere wat er is gebeurd, welke klachten u aan het ongeluk heeft overgehouden en welke schade u hierdoor lijdt. Daarnaast dient uitdrukkelijk aansprakelijk gesteld te worden en op welke rechtsgrond. Tenslotte dient de verjaring van de letselschadeclaim gestuit te worden in de aansprakelijkstelling.

Is de aansprakelijkheid erkend, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Deze bestaat uit diverse materiële schadeposten en smartengeld. Bij materiële schade kan gedacht worden aan:

  • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
  • huishoudelijke hulp
  • studievertraging
  • medische kosten
  • reiskosten

Naast de materiële schade bestaat er een smartengeldvergoeding. Deze schadepost bij letselschade komt bij gehoorschade veel voor. Het is een vergoeding voor psychische klachten zoals verdriet, angstklachten, pijnklachten, psychische klachten en gemis aan levensvreugde. Gehoorschade is een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer en kan zeker tot psychische klachten leiden. Daarom zal uw letselschade advocaat bij gehoorschade altijd naast de letselschade berekenen ook uw smartengeld berekenen.

Rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Is u een auto ongeluk overkomen, bent u op de fiets aangereden of is er een ongeval op het werk gebeurd en heeft u hieraan gehoorschade overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Een letselschade advocaat van ons kantoor neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar