Wij verhalen uw letselschade
Heeft u uw enkel verzwikt?

Uw enkel verzwikt? Mogelijk is er recht op schadevergoeding!

Het kan iedereen gebeuren, uw heeft uw enkel verzwikt. Dit is een vervelend letsel dat ook nog best lang kan duren en beperkingen geeft. En als u een enkel verzwikt, dan kunt u ook schade lopen. Deze schade wordt letselschade genoemd.

Op deze pagina geven wij u een aantal tips over wat te doen bij een verzwikte enkel. Heeft u uw enkel verzwikt bij een ongeluk, bijvoorbeeld een val over een losliggende stoeptegel of een verkeersongeluk? Dan kunt u een schadevergoeding eisen. Ook hierover leest u informatie op deze pagina.

Wat is een verzwikte enkel?

U loopt op straat als ineens uw voet dubbelklapt, dit kan naar binnen of naar buiten zijn. U merkt dat uw enkel pijn doet en ziet ook dat deze dik wordt. Dit dikker worden van de enkele gebeurd omdat er sprake is van letsel aan de enkelbanden. Door het dubbelklappen rekken deze enkelbanden namelijk uit of ze scheuren zelfs in. In het ergste geval zijn de enkelbanden zelfs helemaal doorgescheurd en zijn kleine bloedvaatjes beschadigd. Dit wordt een verzwikte enkel genoemd.

Welke klachten heb je bij een verzwikte enkel?

Als je enkel verzwikt, dan geeft dit een aantal klachten. Maar welke klachten horen nu bij een verzwikte enkel? We sommen hieronder de belangrijkste klachten op die erbij horen als je een enkel verzwikt:

  • Een plotseling opkomende scherpe pijn. Deze pijn duurt vaak een paar minuten en zwakt dan wat af zodat u weer heel voorzichtig kunt lopen.
  • Deze pijn ervaart u meestal aan de buitenzijde van de enkel. Andere plekken zijn echter wel mogelijk.
  • Indien u uw enkel verzwikt, zal deze in de regel snel dik worden. Dit houdt vaak een aantal dagen aan.
  • Er ontstaat een blauwe plek op de enkel.
  • De verzwikte enkel voelt instabiel.
  • Kunt u na vier dagen nog niet zonder hulp op de voet lopen? Ga dan naar een arts, uw heeft dan wellicht een gebroken voet!

Oorzaken verzwikte enkel

Een verzwikte enkel kent een aantal oorzaken. Bekende oorzaken zijn evenwichtsproblemen, eerder letsel aan de enkel en sport. Maar ook als u gewoon wandelt kunt u uw enkel verzwikken. Maar wat nu als dit komt door een losliggende stoeptegel of een gat in de wet waardoor u struikelt. Heeft u hierbij uw enkel verzwikt, dan is het mogelijk om schadevergoeding te eisen. De wegbeheerder is namelijk aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een slecht wegdek. Maar eerst een aantal tips over wat te doen bij een verzwikte enkel.

5 tips voor al u uw enkel verzwikt

  • geef de enkel rust en loop niet op de voet als dit teveel pijn doet
  • koel de verzwikte enkel. Wikkel ijs in een doek zodat de huid niet bevriest
  • doe een stevig verband om de enkel die verzwikt is
  • leg de verzwikte enkel ophoog, bijvoorbeeld op een kussen

Aansprakelijkheid wegbeheerder

Heeft u uw enkel verzwikt doordat u over een losliggende of omhoog staande stoeptegel viel of door een gat in de weg? Dan is de wegbeheerder aansprakelijk voor uw letselschade. De wegbeheerder dient er namelijk voor te zorgen dat de weg of stoep aan alle veiligheidsvereisten voldoet.

Voldoet de stoep, straat of weg niet aan de daaraan te stellen eisen, dan is er sprake van een zogeheten gebrekkige opstal. Letselschade vorderen als gevolg van een gebrekkige opstal is geregeld in artikel 6:174 BW (Burgerlijk Wetboek). Daarnaast kan er in deze gevallen zijn van een onrechtmatige daad. Dit is geregeld in artikel 6:162 BW.

Schadevergoeding eisen bij gebrekkig wegdek

Schadevergoeding eisen doet u door middel van het opstellen en versturen van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat onder andere wie aansprakelijk is voor de schade en op welke letselschadevergoeding u recht heeft. Maar is de gemeente of provincie aansprakelijk voor uw letselschade, dan kunt u u letselschade claimen laten door een letselschade advocaat, volledig kosteloos!

Een letselschade advocaat helpt u tijdens het gehele letselschade traject. Dat houdt meer in dan alleen het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Dit is wat uw belangenbehartiger bij letselschade allemaal voor u kan betekenen:

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook kosteloze rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade als gevolg van een verzwikte enkel? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade met onze letselschade advocaten 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en een van onze letselschade specialisten neemt direct contact met u op.

Letselschade advocaat Aniek Waiboer van Brugman Letselschade Advocaten

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar