Een heftruck ongeval meegemaakt?
Wij verhalen uw letselschade!

Betrokken bij heftruck ongeluk, wat nu?

U bent het slachtoffer van een heftruck ongeluk en bent hierbij gewond geraakt. Dan wilt u uw letselschade vergoed hebben. De vraag is dan naar wie de aansprakelijkstelling gestuurd moet worden. En wie betaalt uiteindelijk de hoogte van uw letselschade vergoeding? Neem voor een kosteloos letselschade advies contact met ons op, wij helpen u graag.

Bent u aangereden door een heftruck en wilt u een letselschade vergoeding? Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos op de aansprakelijke partij. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Heftruck ongeluk op het werk

Indien het heftruck ongeluk op het werk plaatsvond, dan is uw werkgever aansprakelijk. Ook na een een fout van een collega. Bent u dus tijdens het werk aangereden door een heftruck, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor het bedrijfsongeval of onder omstandigheden een auto ongeluk. De meeste werkgevers zijn verzekerd en de letselschade claim wordt dan ook met de verzekeraar afgedaan.

Bij een heftruck ongeval op het werk moet u bewijzen:

  1. Dat u tijdens het werk een bedrijfsongeluk is overkomen
  2. Met als gevolg letsel

Staat dit voorgaande vast? Dan is de werkgever aan de beurt. Deze moet aantonen dat hem geen enkel verwijt gemaakt kan worden van het bedrijfsongeval. In de praktijk slaagt een werkgever hiermeestal niet in. Hij moet immers onder andere bewijzen dat:

  1. U voldoende (schriftelijke) instructies heeft gekregen, evenals de heftruck chauffeur.
  2. Er afdoende toezicht was  tijdens het bedrijfsongeval.
  3. Een collega geen fout heeft gemaakt
  4. Er geen sprake is van een ongeluk met de heftruck zonder certificaat
  5. De heftruck in orde was.

Ongeluk met heftruck en de WAM- verzekeraar

Wanneer er met een heftruck op de openbare weg gereden wordt, dan wordt deze gezien als een motorrijtuig. Motorrijtuigen zijn verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen  (WAM- verzekering).  Een eigen terrein van de werkgever welke ook toegankelijk is voor ander verkeer wordt gelijk gesteld aan een openbare weg. Dus zelfs als u door een heftruck wordt aangereden op een parkeerplaats van de werkgever is er sprake van een motorvoertuig.

Bij een ongeval op de openbare weg is werkgevers aansprakelijkheid geen voorwaarde voor een letselschade vergoeding. U kunt in dergelijke gevallen een letselschade claim indienen bij de WAM- verzekeraar!

IconSchadeclaim op materiaalverzekering na heftruck ongeluk

Stel, het heftruck ongeluk gebeurt niet op de openbare weg, maar in een loods of er is sprake van een heftruck ongeval magazijn, wie is er dan aansprakelijk voor uw letselschade? Ook in dit geval is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u door de aanrijding lijdt. Dit kan zowel materiële schade zijn als smartengeld.

Een werkgever kan zich tegen aanrijdingen met een heftruck verzekeren door een materiaalverzekering af te sluiten. Met deze verzekering wordt letselschade van medewerkers vergoed.

Na een heftruck ongeval kunt u uw letselschade dus verhalen door:

  1. De werkgever aansprakelijk te stellen
  2. Een beroep te doen op de WAM- verzekeraar
  3. De materiaalverzekering in te schakelen.

Een aansprakelijkstelling opstellen en letselschade verhalen is niet eenvoudig. Schakelt u daarom een letselschade advocaat in. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. Wij regelen alles en zorgen ervoor dat u financieel volledig gecompenseerd wordt.

Bel 0800 278 4626 (gratis) voor hulp bij het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Letsel na een ongeluk met heftruck

De meest voorkomende letsels van een ongeluk met heftruck zijn:

✔ een gebroken of verbrijzelde enkel of voet

✔ Nekklachten / whiplash symptomen

✔ Hersenletsel

✔ Een tibia tableau fractuur

✔ Dwarslaesie

IconGratis letselschade advies na een bedrijfsongeval

Bij Brugman Letselschade advocaten helpen wij graag met het verhalen van letselschade. Onze letselschade advocaten beantwoorden uw vragen en adviseren u wat te doen na een bedrijfsongeval. En als u dat wilt verhalen wij 100% kosteloos uw letselschade.

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor letsel, maar weet u niet hoe dit moet of dat een aansprakelijkstelling wel zin heeft? Ook dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op ons op, wij helpen u graag en werken door heel Nederland. En met 8 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) voor een letselschade advies of het verhalen van uw letselschade.

Inspectie SZW

De Inspectie SZW houdt zich bezig met het onderzoeken van ongevallen op het werk. De arbeidsinspecteur SZW komt naar de plek van het ongeval en vraagt getuigen een verklaring af te leggen. Ook de leidinggevende van het slachtoffer van het ongeval en het letselschadeslachtoffer zelf worden gehoord.

Van zijn onderzoek maakt de arbeidsinspecteur een rapport op. De wordt naar de werkgever, maar ook naar het letselschadeslachtoffer gestuurd. Heeft de werkgever de

Wilt u van het bedrijfsongeval bij de arbeidsinspecteur melding maken van een u overkomen ongeval? Dit mogelijk! Hiervoor kunt u met de arbeidsinspectie contact opnemen. U kunt dit ook aan een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten overlaten. Wij bestuderen namelijk altijd om er een wettelijk voorschrift is om de arbeidsinspecteur in te schakelen. Dit is het geval indien?

– U aan het schade- incident blijven letsel overhoudt
– Indien u in het ziekenhuis bent opgenomen na het ongeval.

Fietser aangereden door heftruck

Heftrucks mogen ook op de openbare weg rijden. Bent u hierbij als fietser aangereden? Of als voetganger aangereden? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook als u als fietser of voetganger zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Dit op basis van artikel 185 van de Wegenverkeerswet.
In de Wegenverkeerswet is opgenomen dat u bij een fietsongeluk wordt gezien als een “zwakke verkeersdeelnemer”. Dit in tegenstelling tot een auto, scooter of vrachtwagen die bij een ongeval veel minder kwetsbaar zijn.

Bent u dus aangereden op de fiets of als voetganger? Dan wordt uw letselschade voor ten minste 50% vergoed. Bij kinderen tot 14 kaar is dit zelfs 100%. Dit alles behalve overmacht. Een dergelijk verweer wordt echter de rechtbank meestal afgewezen.

IconContact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding en waar u dan precies recht op heeft? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en zijn met 8 afspraaklocaties altijd dichtbij. Bel 0800 278 4626 (gratis) voor hulp bij letselschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar