Lijdt u letselschade door crush letsel na een ongeval?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade door crush letsel? Wij helpen u kosteloos!

Wij spreken van crush letsel als iemand als gevolg van een beknelling of beklemming dermate gewond raakt dat er letsel optreedt. Crush letsel doet zich met name voor bij verkeersongevallen en bedrijfsongevallen waarbij iemand bekneld raakt in de auto of een machine. Het kan helaas tot ernstig en vaak ook blijvend letsel leiden. De schade die hierdoor geleden wordt noemt men letselschade.

In deze bijdrage leest u alles over het letselschade bij crush letsel. Heeft u nog vragen of wilt u uw letselschade kosteloos laten verhalen door een letselschade advocaat? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Icon

Letselschade door crush letsel

Als iemand klem komt te zitten bij een auto ongeluk of een arbeidsongeval, dan wordt er grote druk op het lichaam van deze persoon te staan. Het gevolg kan mild zijn, bijvoorbeeld bloeduitstortingen, maar meestal gaat het om zwaar lichamelijk letsel zoals breuken, verbrijzelde ledenmaten of zelfs amputatie. Dit betekent meestal dat iemand veel beperkingen in het dagelijks leven ondervindt door het crush letsel en hierdoor schade lijdt. Schade als gevolg van een ongeval wordt letselschade genoemd.

Letselschade bestaat 2 delen:

  1. Materiële schade
  2. Immateriële schade, smartengeld

Onder materiële schadeposten valt alle schade wat op geld te waarderen is. Zo kun je inkomensschade door arbeidsongeschiktheid uitrekenen, evenals medische kosten en reiskosten. Bij immateriële schade, beter bekend als smartengeld, is dit anders. Het is een vergoeding voor de pijnklachten door het crush letsel, maar ook voor opgelopen angstklachten (PTSS), psychische klachten, boosheid en depressieve klachten. Deze komen helaas regelmatig voor als iemand een ongeluk gehad heeft.

Icon

Crush letsel na een verkeersongeval

Een kettingbotsing, scooterongeluk of een fietsongeluk, het zijn voorbeelden van verkeersongevallen waaraan blijvend letsel overhouden kan worden. Ook crush letsel komt hierbij geregeld voor, evenals bijvoorbeeld whiplashklachten.

Voor de vraag of er recht is op een schade vergoeding dient een onderscheid gemaakt te worden tussen een auto ongeluk en een fietsongeluk. Beide worden hieronder besproken. Vragen? Bel ons, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Crush letsel bij auto ongeluk

Bij een verkeersongeval is het van belang of er iemand aansprakelijk gehouden kan worden voor de gevolgen van het auto ongeluk. Is dit het geval? Dan dient de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij een schadevergoeding uit te keren. Maar wat nu als er geen aansprakelijk partij is? Ook dan kan er recht zijn op een letselschade vergoeding.

Is er sprake van een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld door gladheid? Dan kan een bestuurder van een auto letselschade claimen bij de schade-inzittendenverzekering. Passagiers kunnen dit ook, maar deze kunnen ook de verzekeraar van de bestuurder aanspreken. Passagiers hebben eigenlijk (bijna) altijd recht op een letselschade vergoeding.

Soms is niet duidelijk wie van de bij een auto ongeluk betrokken partijen nu schuldig is aan het ongeval. Bij een kettingbotsing is het bijvoorbeeld de vraag wie nu aangesproken moet worden. Is duidelijk dat u geen schuld heeft aan het ongeval? Dan kan er een beroep gedaan worden op de schuldloze derden regeling. Op basis hiervan mag een “schuldloze” kiezen wie van de eventueel aansprakelijke partijen hij aanspreekt.

Lijdt u schade door een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Onze letselschade specialisten werken door heel Nederland en met 8 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt!

Crush letsel na fietsongeluk

Als u als fietser aangereden bent, dan is het de vraag of u aangereden bent door een motorrijtuig of een fietser. In het eerste geval heeft de aangereden fietser altijd recht op een schadevergoeding, ook bij eigen schuld. Dit is opgenomen in de wet en wel in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op basis van die wet geldt het volgende:

  • Aanrijding fietser is schuld motorvoertuig? 100% schadevergoeding.
  • Aanrijding fietser auto, fietser is schuldig, ten minste 50% van de schade van de fietser wordt vergoed.
  • Aanrijding met fietsend kind? 100% van de letselschade wordt vergoed.

Als fietser kun je dus altijd een schadeclaim indienen als er een aanrijding is met een motorvoertuig.

Icon

Crush letsel bij bedrijfsongeval

Crush letsel komt geregeld voor bij bedrijfsongevallen, bijvoorbeeld door beknellingen in machines, in de bouw en bij een heftruckongeval. Op grond van de werkgeversaansprakelijkheid dient de werkgever de letselschade van het slachtoffer te vergoeden. De meeste werkgevers zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid door een bedrijfsongeval. De verzekeraar betaalt dan de schadevergoeding.

Op werkgevers rust een zware zorgplicht. Bij een beknelling met crush letsel is de werkgever dan ook in bijna alle gevallen aansprakelijk voor de schade.

Kosteloos letselschade verhalen

Bij een aansprakelijke partij of in het geval van een claim op een schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering) heeft de benadeelde recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Letselschade juristen werken bij een letselschade bureau. Iedereen mag een letselschadebureau starten. U weet dus nooit of u met een betrouwbare en deskundige partij in zee gaat.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade advocaten. Zij zijn lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten en de Nederlandse Orde van Advocaten. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een deskundige en betrouwbare letselschade specialist.

Wilt u uw letselschade na crush letsel verhalen op de aansprakelijke partij? Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. wij helpen u graag!

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar