Onze letselschade advocaten helpen u graag en volledig kosteloos!
Lijdt u letselschade door blijvend letsel na een ongeval?

Letselschade claimen bij blijvend letsel na een ongeval

U kunt aan een ongeval letsel overhouden. Vaak is er sprake van blijvend letsel. Bekende voorbeelden zijn chronische whiplashklachten, hersenletsel, breuken, een beenlengteverschil, amputatie en een dwarslaesie. Blijvend letsel na een ongeval betekent dat er uw leven lang sprake is van letselschade, zoals op het gebied van inkomen, uw huishouden en onderhoud van uw huis en tuin. Bij blijvend letsel zijn er immers blijvende beperkingen.

Letselschade bij blijvend letsel na een verkeersongeval of bedrijfsongeval komt in veel gevallen voor vergoeding in aanmerking. Een letselschade advocaat kan u hierbij van dienst zijn. Zeker bij blijvend letsel is de hulp van een letselschade specialist aan te bevelen.

Wat is blijvend letsel en schadevergoeding bij blijvend letsel?

Op het gebied van letselschade is er sprake van blijvend letsel als de klachten en beperkingen na een ongeval chronisch zijn. Dat wil zeggen, als het letsel niet meer (volledig) zal genezen. Als gevolg van het blijvend letsel zijn er blijvende klachten en blijvende beperkingen op diverse gebieden. Denkt u hierbij aan blijvende beperkingen op het gebied van werk, het huishouden en onderhoud.

Bij ongelukken met tijdelijk letsel wordt de letselschade tot een vaststaand moment betaald. Dit is vaak het moment van genezing. Bij blijvend letsel na een bedrijfsongeval of verkeersongeval loopt de schade levenslang door. Er is dan dus sprake van toekomstige letselschade. U heeft dan recht op een levenslange letselschade vergoeding. Deze schade wordt echter in 1 keer uitbetaald!

De schadevergoeding bij blijvend letsel bestaat uit diverse schadeposten. Enkele voorbeelden van schadeposten die uw leven lang doorlopen zijn:

  • Inkomensschade door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.
  • Mantelzorg door een doorlopende zorgbehoefte.
  • Verzorgingskosten (thuiszorg).
  • Hulp in het huishouden.
  • Onderhoudskosten voor uw huis en tuin.

Uiteraard zijn er nog veel meer schadeposten die deel uitmaken van een letselschadevergoeding. Hier leest u op welke schadeposten u allemaal recht kunt hebben bij blijvend letsel na een ongeval.

Blijvend letsel na een ongeval, wie betaalt mijn schade?

Blijvend letsel na een ongeval kan het gevolg van zijn van:

  • Een auto-ongeluk
  • Een fietsongeval
  • Nadat u als voetganger aangereden bent
  • Door een bedrijfsongeval
  • Als gevolg van een hondenbeet
  • Omdat u gevallen bent op de stoep of weg.

Bij bovenstaande oorzaken zijn er verschillende aansprakelijke personen. Houdt u bijvoorbeeld nekklachten over aan een auto-ongeluk, dan is de verzekeraar van de auto aansprakelijk naast de bestuurder. In het geval van letsel door een arbeidsongeval is het de werkgever die u kunt aanspreken en bij een hondenbeet is dit de hondenbezitter. Wilt u letselschade claimen na een val op de stoep of weg? Dan spreekt u de wegbeheerder aan.

Een letselschade advocaat kan u helpen bij het zoeken en aanspreken van de aansprakelijke partij. Zeker omdat aansprakelijk stellen niet eenvoudig is, kan het raadzaam zijn hierbij hulp te zoeken. U weet dan zeker dat u een maximale letselschade vergoeding ontvangt.

Blijvend letsel na een verkeersongeval, en nu?

Bij blijvend letsel na een verkeersongeval kunt u de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk stellen. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid bij letsel en uw letselschade claim kunt u ook direct bij de verzekeraar indienen. Hiermee wordt dan direct de aansprakelijkheid gestuit voor de toekomst. Dit is bij blijvend letsel belangrijk omdat een deel van de schade in de toekomst ligt!

In het geval van een verkeersongeval wordt veelal gedacht aan een auto botsing. Maar ook een aanrijding op de fiets valt hier uiteraard onder. Bij een aanrijding als fietser is er een heel bijzondere regeling van kracht. Deze regeling geldt ook in het geval als u als voetganger aangereden wordt. Een letselschade vergoeding wordt dan betaald ongeacht de toedracht van de aanrijding. Dus ook als de bestuurder van de auto of scooter geen fout maakt ontvangt u bij blijvend letsel een schadevergoeding! Hoe hoog de schadevergoeding bij een fietsongeval is hangt af van de omstandigheden van het geval. Laat u hiervoor adviseren door een van onze letselschade advocaten.

Icon

Wat te doen bij blijvend letsel na een bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval is er meestal sprake van blijvend letsel. Dit komt omdat het merendeel van de ongevallen op het werk komt door een kapotte machine, een heftruckongeval of een val van een steiger. Daarbij gaat het vaak om letsel als hersenletsel, een gecompliceerde breuk of zelfs een dwarslaesie of amputatie.

Ook de schade door een arbeidsongeval is vaak aanzienlijk door de arbeidsongeschiktheid die veelal het geval is. Deze schadepost wordt vaak tot de pensioenleeftijd geleden en kan dus flink oplopen! Letselschade bij de werkgever opgelopen komt voor vergoeding in aanmerking als er een zorgplicht geschonden is. Hiervan spreekt mij bijvoorbeeld als een machine stuk is of de vloer glad is. Maar ook een fout van een collage komt voor rekening van de werkgever. Bijvoorbeeld omdat u door een heftruck aangereden wordt tijdens het werk.

Brugman Letselschade Advocaten helpt bij letselschade

Brugman Letselschade is een full-service advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Dit betekent dat wij niet alleen letselschade verhalen, maar u bij nog veel meer zaken helpen die het gevolg zijn van een ongeval. Dit is wat wij voor u doen:

  • Het claimen van uw letselschade
  • Adviseren op medisch gebied zodat u de beste behandeling krijgt
  • Wij helpen als er problemen ontstaan met de werkgever
  • Bezwaar en beroep aantekenen tegen beslissingen van het UWV.
  • Nog veel meer!

Heeft u te maken met blijvend letsel na een ongeval en wilt u een schadevergoeding claimen? Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar