Letselschade verhalen na een bedrijfsongeval in Rijssen
Een bedrijfsongeval kan grote gevolgen hebben, tot arbeidsongeschiktheid aan toe. Door het letsel maakt u verder diverse kosten. Er zijn dan veel vragen, wie betaalt mijn salaris door als ik niet meer kan werken en hoe moet nu verder als ik mijn eigen werk niet langer kan verrichten? Voor deze en alle andere vragen na een bedrijfsongeval in Rijssen kunt u terecht bij uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij zijn altijd dichtbij en helpen u altijd 100% kosteloos bij schade door een bedrijfsongeval.
Lijdt u schade door een bedrijfsongeval in Rijssen en omgeving? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op. Wilt u een afspraak bij u thuis om de gevolgen van arbeidsongeval te bespreken? Geen probleem! Wij komen gewoon bij u thuis als u dit fijn vindt.
Wat te doen na een bedrijfsongeval in Rijssen?
Indien u een bedrijfsongeval in Rijssen en omstreken is overkomen is het belangrijk dat uw werkgever bekend is met het ongeval en met het letsel. Vaak gaat dit vanzelf omdat u naar de arts of het ziekenhuis wordt gebracht. Maar dit kan ook anders zijn, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk tijdens werktijd of als u op locatie aan het werk bent. Want ook dan kan er sprake zijn van aansprakelijkheid door het bedrijfsongeval en is uw werkgever aansprakelijk voor de schade van u als werknemer.
Is u een ongeval op het werk overkomen? Denkt u dan aan de volgende zaken:
✅ meld het bedrijfsongeval;
✅ noteer contactgegevens van getuigen;
✅ laat uw letsel door een arts vastleggen;
✅ is er blijvend letsel? meld het ongeval bij de Inspectie SZW.
Bovengenoemde zaken zijn van belang omdat de bewijslast op u rust bij een bedrijfsongeval. U dient te bewijzen dat u tijdens het werk een bedrijfsongeval is overkomen en dat u hierbij letsel heeft opgelopen.
De zorgplicht van de werkgever bij een bedrijfsongeval in Rijssen
Staat vast dat u een bedrijfsongeval in Rijssen is overkomen tijdens het werk? En is bewezen dat u bij het arbeidsongeval letsel heeft opgelopen? Dan dient de werkgever te bewijzen dat hem het ongeval niet kan worden verweten. Werkgevers dienen namelijk aan een zware zorgplicht te voldoen. Deze zorgplicht houdt in dat zij ervoor moeten zorgen dat u maximaal beschermd bent tegen een ongeval op het werk. Zo moet de werkgever zorgen voor:
✅ een veilige werkplek (een beschermende help, bril);
✅ goed onderhouden machines;
✅ schriftelijke instructies en voldoende toezicht op het werk.
Voldoet de werkgever niet aan zijn zorgplicht? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is al snel sprake zodat u meestal uw letselschade na een bedrijfsongeval vergoed krijgt. Omdat de meeste werkgevers verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, vergoed de letselschadeverzekeraar meestal uw letselschade. De werkgever stuurt uw aansprakelijkstelling met letselschade claim daarom direct door naar haar verzekeraar en deze neemt de behandeling van de letselschadeclaim op zich.
Bij letselschade verzekeraars werken ervaren letselschade juristen die uw letselschade claim behandelen. Het is daarom belangrijk dat ook u zich laat bijstaan door een letselschadespecialist. Bij Brugman Letselschade Advocaten vindt u deze letselschade experts. En wij helpen u ook nog eens volledig kosteloos bij werkgeversaansprakelijkheid. Zowel uw letselschade als de kosten voor rechtsbijstand worden betaald door de letselschade verzekering van uw werkgever!
Inkomsten uit zwart werken bij letselschade
In sommige branches komt het veel voor dat er “zwart”gewerkt wordt. Maar worden inkomsten uit zwart werken bij letselschade ook vergoed? Ja, dit is inderdaad het geval. Wel wordt de netto loonschade betaald. Dit betekent dat er wordt gedaan alsof de inkomsten “wit” verdiend zijn, dus wordt de belasting van de schadevergoeding afgetrokken.
Bedrijfsongeval uitzendkracht
Een vraag die wij geregeld krijgen is wie aansprakelijk is bij een bedrijfsongeval van een uitzendkracht. Is dit het uitzendbureau of het bedrijf waar de werkzaamheden uitgevoerd worden? Onze letselschade advocaten adviseren daarbij om beide werkgevers aan te spreken, dus zowel de formele werkgever als de materiële werkgever.
Aansprakelijk is in ieder geval het bedrijf waar het bedrijfsongeval de uitzendkracht is overkomen. Ook het uitzendbureau, de formele werkgever, is echter aansprakelijk te stellen. Zij dienen immers ook te zorgen dat een medewerker veilig zijn werk uit kan voeren.
Contact met uw letselschade advocaat in Rijssen
Lijdt u letselschade door een bedrijfsongeval in Rijssen en wilt u uw letselschade verhalen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.