Uw letselschade na een bedrijfsongeval verhalen op de aansprakelijke partij?
Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade 100% kosteloos!

Een bedrijfsongeval, wat zijn de rechten en plichten van het slachtoffer?

Jaarlijks gebeuren er duizenden bedrijfsongevallen waarbij werknemers in loondienst, ZZP’ers en uitzendkrachten het slachtoffer van zijn. De vraag is nu, wat zijn uw rechten en plichten als slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Bent u gewond geraakt bij een bedrijfsongeval en lijdt u hierdoor letselschade? Heeft u vragen over uw letselschadezaak of wilt u uw schade verhalen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of bel: 0800 278 4626 (gratis).

Icon

Ongeval tijdens werk

Van een arbeidsongeval of bedrijfsongeval wordt gesproken als u tijdens uw werk gewond bent geraakt. Dit kan tijdens het werk zelf, maar ook tijdens de pauze of in het verkeer zijn. Bijvoorbeeld als u onderweg bent naar een cliënt of iets voor uw werkgever aflevert.

Voorbeelden van een bedrijfsongeval zijn:

  • Een val van een steiger
  • Letsel door een machine
  • Een aanrijding door een heftruck
  • U valt door een gladde vloer.

Icon

Bedrijfsongeval, rechten en verplichtingen

Het is goed om te weten dat u bij een bedrijfsongeval rechten en verplichtingen heeft. Dit geldt ook voor de werkgever. Deze heeft een zorgplicht. Dit houdt in dat hij moet zorgen voor een veilige werkplek, moet uitleggen hoe u het werk moet doen en ook toezicht moet houden.
Voldoet de werkgever niet aan zijn zorgplicht? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. U heeft dan recht op een schadevergoeding. Alle schade die u lijdt moet daarbij vergoed worden. Denk hierbij aan:

  1. Inkomensschade
  2. Pensioenschade
  3. Uw eigen risico
  4. Kosten van de fysiotherapeut
  5. Reiskosten

Rechten en verplichtingen bij een bedrijfsongeval

Het enige dat u hoeft aan te tonen is dat u tijdens werk een bedrijfsongeval is overkomen en dat u hierbij gewond bent geraakt. Bent u naar het ziekenhuis gebracht, dan staat dit direct vast. In alle andere gevallen bewijst u het bedrijfsongeval bijvoorbeeld door getuigenverklaringen. Meestal is het geen probleem om het arbeidsongeval te bewijzen.

Bij een bedrijfsongeval heeft u recht op een schadevergoeding, tenzij er sprake is van eigen schuld of als de werkgever bewijst dat hem geen enkel verwijt gemaakt kan worden. Dit betekent dat de werkgever eigenlijk altijd aansprakelijk is. De werkgever is dan verplicht uw letselschade te vergoeden.

Icon

Werkgever aansprakelijk stellen

De werkgever aansprakelijk stellen gebeurt met een aansprakelijkstelling. Hierin geeft u aan wat er is gebeurd en welk letsel u lijdt. Daarnaast worden de schadeposten benoemd. Belangrijk is verder dat u de verjaringstermijn stuit. Doet u dit niet tijdig? Dan is er geen recht op schadevergoeding.

Wij helpen met het aansprakelijk stellen van uw werkgever. Ook verhalen wij de schade voor u. Zo kunt u zich richten op uw herstel.

Risico aansprakelijkheid werkgever

Door de zorgplicht van uw werkgever wordt wel gesproken van een risico aansprakelijkheid van de werkgever. Dit betekent dat het risico op ongevallen bij uw werkgever ligt. Gebeurd er een bedrijfsongeval, dan is hij aansprakelijk. Feitelijk is dit niet correct, maar omdat in de praktijk de werkgever een schadevergoeding moet betalen, wordt er vaak gesproken over een risico aansprakelijkheid.

Icon

Schade bij opdrachtnemers (zzp’er)

Bij werkgeversaansprakelijkheid wordt vaak gedacht aan medewerkers in loondienst. Werkgevers zijn echter ook aansprakelijk voor anderen die in opdracht werk uitvoeren. Dit kunnen uitzendkrachten of zzp’ers zijn. Deze hebben dezelfde rechten. De aansprakelijkheid van de werkgever voor werknemers geldt voor iedereen die voor de werkgever werkt.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt uw schade door een bedrijfsongeval verhalen? Of wilt u uw letselschade berekenen? Neemt u dan contact met uw letselschade advocaat op d.m.v. onderstaande button. Wij helpen u direct!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar