Bent u aangereden door een opgevoerde scooter en lijdt u schade?
Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw schade!

Aangereden door een opgevoerde scooter, wat nu?

 

U bent aangereden door een opgevoerde scooter. Uw schade zal dan “gewoon” vergoed worden door de WAM- verzekeraar van het scooter. Dit ondanks dat het verboden is om met een opgevoerde scooter te rijden. In de wet is geregeld dat de schade van het letselschade slachtoffer dan op de gebruikelijke wijze vergoed moet worden. Wel kan de verzekeraar eventueel de letselschade uitkering op haar beurt bij de bestuurder van de scooter verhalen. De aangereden fietser of voetganger krijgt echter de volledige schadevergoeding uitgekeerd.

Bent u op zoek naar een letselschade jurist of letselschade advocaat voor het verhalen van uw letselschade na een aanrijding? Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u bijgestaan door een ervaren en erkende letselschade advocaat. Wij geven u graag een letselschade advies en dienen kosteloos een letselschade claim voor u in bij de verzekeraar van de opgevoerde scooter. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegeven in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Ik ben aangereden door een opgevoerde scooter, waar heb ik recht op?

Als u bent aangereden door een opgevoerde scooter, dan dient de verzekeraar van de scooter een letselschade uitkering te doen. Alle motorvoertuigen zijn namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid voor letselschade na een aanrijding. Wordt u dus bijvoorbeeld als fietser aangereden, dan zal de verzekeraar u een schadevergoeding betalen. Deze bestaat uit alle kosten die gemaakt worden en uit schade door arbeidsongeschiktheid. Daarnaast maak u aanspraak op smartengeld.

Een opgevoerde scooter rijdt vaak aanzienlijk harder dan een niet opgevoerde scooter. Het letsel van de aangereden voetganger of fietser is dan ook meestal ernstiger bij een scooter die is opgevoerd. Voor het recht op schadevergoeding en de hoogte van de schadevergoeding maakt dit niet uit. De schadevergoeding moet in volle omvang betaald worden.

Schadeposten bij aanrijding met opgevoerde scooter

Er zijn tientallen schadeposten bij letselschade. Dit zijn de meest voorkomende letselschadeposten:

  1. Schade door minder inkomen
  2. Kosten voor medische behandelingen
  3. Hulp in het huishouden
  4. Het wettelijk eigen risico en eigen bijdragen
  5. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
  6. Onderhoudskosten
  7. Een studievertraging
  8. Reiskosten
  9. Reparatiekosten fiets
  10. Smartengeld

Icon

Hoe wordt smartengeld berekend?

De eerst 9 schadeposten worden materiële schadeposten genoemd. Daarnaast is er een smartengeldvergoeding waar recht op is na een aanrijding. Deze vergoeding ziet op de pijnklachten die door een aanrijding met een opgevoerde scooter geleden worden, maar ook op psychische klachten zoals angstklachten in het verkeer of een PTSS. Ook ontsierende littekens vallen onder het smartengeld.

Vaak krijgen wij de vraag: “Hoe wordt smartengeld berekend?” Het antwoord is dat smartengeld berekenen niet mogelijk is. Want hoe berekenen je een vergoeding voor pijnklachten of psychische klachten? In sommige landen doet men toch een poging door een puntensysteem. In Nederland wordt smartengeld berekend op basis van de Smartengeld gids. Hierin staan honderden gerechtelijke uitspraken over toegekend smartengeld. De smartengeldbedragen in de smartengeldgids variëren van enkele honderden Euro’s voor licht letsel tot meer dan honderdduizend Euro voor zwaar letsel.

Is iemand bijvoorbeeld aangereden door een opgevoerde scooter, dan wordt er in de smartengeldgids gezocht naar een soortgelijk ongeluk met hetzelfde letsel. Op basis daarvan zal een letselschade advocaat het smartengeld na een ongeval berekenen waar recht op is.

Kosteloos letselschade verhalen na een aanrijding

Brugman Letselschade Advocaten is specialist in het verhalen van letselschade na een aanrijding. Of het nu gaat om een auto-ongeval, een ongeval met een scooter of een aanrijding fiets auto, wij helpen u graag! Onze rechtsbijstand is ook altijd volledig kosteloos voor u, want de verzekeraar van de aansprakelijke persoon is verplicht de advocaatkosten te vergoeden. U maakt dus nooit kosten voor een letselschade advies of het indienen van een letselschade claim door een letselschade advocaat.

 

In heel Nederland kunt u een beroep op een letselschade advocaat van ons kantoor doen. De afspraaklocaties vindt u door heel Nederland. Of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Utrecht, een letselschade advocaat in Rotterdam of elders in Nederland, u kunt altijd bij ons terecht! En wij komen voor een intakegesprek gewoon bij u thuis!

Bel voor de hulp van een letselschade advocaat in de buurt 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar