Wij adviseren u en verhalen gratis uw letselschade!
Wanneer moet je aangifte doen bij een aanrijding?

Aangifte doen na een aanrijding

U bent aangereden, dan kunt u letselschade claimen op de aansprakelijke partij of de svi- verzekering. Vaak vult u dan ter plaatse met de tegenpartij een aanrijdingsformulier in. Maar soms is dit niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat u met de ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht of bij doorrijden na een aanrijding. Dan is het nodig om een aangifte aanrijding te doen.

Bij een aanrijding kunt u altijd gratis hulp van een letselschade advocaat inschakelen. Onze letselschade advocaten helpen u graag. Vul via onderstaande button in wat u is overkomen en wij komen direct voor u in actie. Liever direct een ervaren en deskundige letselschade advocaat aan de telefoon? Dat kan! Bel gratis 0800 278 4626 en u komt direct in contact met een letselschade advocaat.

Wanneer dien ik een aangifte aanrijding te doen?

Gelukkig werkt de persoon die schuldig aan de aanrijding is vaak mee bij het invullen van een schade aanrijdingsformulier. Helaas is dit niet altijd zo. Om dan toch een letselschade claim in te kunnen dienen, is aangifte van de aanrijding nodig:

 • in het geval van doorrijden na een aanrijding
 • als de tegenpartij onverzekerd blijkt te zijn
 • de auto waardoor u bent aangereden blijkt gestolen te zijn
 • de tegenpartij weigert een aanrijdingsformulier in te vullen

Waarom aangifte doen van aanrijding?

Bij doorrijden na een aanrijding, een onverzekerd of gestolen voertuig is het belangrijk om aangifte te doen. Dit is namelijk een voorwaarde om een letselschade claim in te kunnen dienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Op grond van de voorwaarden van het Waarborgfonds kunt u namelijk aanspraak maken op een schadevergoeding bij doorrijden, onverzekerd zijn en diefstal van een motorvoertuig

Doet u aangifte van de aanrijding, dan zal de politie een onderzoek instellen. Hiervan wordt een proces-verbaal opgemaakt. Deze heeft u nodig om een letselschade claim bij het Waarborgfonds Motorverkeer in te dienen. Let daarbij op dat u binnen 14 dagen aangifte van de aanrijding moet doen!

Aangifte doorrijden na aanrijding

Het komt helaas steeds meer voor, doorrijden na een aanrijding. Is bij het doorrijden na een aanrijding het kenteken bekend? Dan is aangifte bij doorrijden na een aanrijding belangrijk omdat de politie in dit geval onderzoek kan doen. De tegenpartij kan dan alsnog achterhaald worden.

Helaas is in de meeste gevallen de persoon die na een doorrijdt niet bekend. Dan is het goed om ter plaatse de politie te bellen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een buurtonderzoek instellen om de doorgereden bestuurder te achterhalen. U kunt dan later aangifte van de aanrijding doen.

Wat te doen na een aanrijding?

Aangifte bij een aanrijding is niet altijd nodig. Het biedt ook geen garantie dat u uw letselschade vergoed krijgt. Daar is meer voor nodig! Want belangrijk is ook de vraag “wie is schuldig bij een aanrijding?” Om te bewijzen dat niet u maar de tegenpartij aansprakelijk is, adviseren wij u het volgende:

 • vul altijd een schadeformulier in (tenzij er sprake is van doorrijden na een aanrijding
 • bent u niet in de auto maar als fietser aangereden? Vul ook dan een schade-aanrijdingsformulier in!
 • vraag eventuele getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto’s van de ongevalslocatie
 • schakel zo nodig ter plaatse de politie in

Aanrijding aangifte fiets

Aangifte na een aanrijding is niet alleen van belang bij een auto botsing. Ook bij een fietsongeluk is een aanrijding belangrijk. Bijvoorbeeld bij doorrijden na de aanrijding of omdat de tegenpartij niet verzekerd blijkt of er onenigheid is over de toedracht en schuldvraag van de aanrijding. Hetzelfde geld als u als voetganger aangereden bent!

Gratis letselschade claimen na een aanrijding

Wilt u aangifte na een aanrijding doen of gratis hulp bij uw letselschade claim? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd kosteloos. Wij stellen de aansprakelijkstelling op, gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen en claimen op grond van een schadestaat een voorschot op uw letselschade en een maximale slotbetaling letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul via onderstaande button ons contactformulier in. Een van onze letselschade advocaten belt u dan direct terug om u te helpen.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

  Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar