Aangezichtsletsel door een ongeluk? Wij helpen u kosteloos!
Wij spreken van aangezichtsletsel bij kneuzingen, botbreuken en verwonding van de huid in het aangezicht. Dit is het gebied vanaf vlak voor de haarlijn tot en met de nek. Ook de oren worden gerekend tot het aangezicht. Veel voorkomend aangezichtsletsel is oogletsel (gebroken oogkas, blindheid), een gebroken neus, gebroken kaak, zwellingen in het gezicht, oor letsel en ontsierende littekens.
Aangezichtsletsel kan resulteren in diverse beperkingen. Ontstaat hierdoor schade, bijvoorbeeld in uw inkomen of medische kosten, dan is het onder omstandigheden mogelijk een letselschadevergoeding te claimen. Wij leggen u in deze bijdrage uit wanneer er recht is op een letselschadevergoeding en welke schadeposten hier deel van uitmaken.
Letselschade verhalen bij aangezichtsletsel
Lijdt u letselschade door aangezichtsletsel? Laat u dan kosteloos informeren over de mogelijkheden door onze letselschade advocaten. Samen met u bestuderen wij of het zinvol is een letselschadeclaim in te dienen. Vervolgens gaan wij uw letselschade berekenen en verhalen op de aansprakelijke persoon. Neem contact met een letselschade advocaat op: 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.
Hoe ontstaat aangezichtsletsel?
Aangezichtsletsel kan vele oorzaken hebben. Bij een aantal van deze oorzaken kan het zinvol zijn een letselschade claim in te dienen:
- Aangezichtsletsel door een auto botsing zoals een kop-staart botsing.
- Als het letsel het gevolg is van een bedrijfsongeval (val van een steiger).
- Bij een hondenbeet.
- Indien u als fietser aangereden wordt en op uw gezicht valt.
- Bij een val op het gezicht door een losliggende stoeptegel.
- Brandwond door hete koffie of thee.
- Van van een hoogte.
- Bij een auto-ongeval omdat u tegen het stuur aankomt met uw gezicht.
- Een vuistslag bij een mishandeling.
Of er succesvol een schadeclaim ingediend kan worden hangt met name af of er een aansprakelijke persoon is. Bij een aanrijding is dit meestal geen probleem. Ieder motorvoertuig in Nederland is immers verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Is het aangezichtsletsel ontstaan op het werk? Dan is er veelal sprake van werkgeversaansprakelijkheid en kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden.
In Nederland komt ook veel aangezichtsletsel voor als gevolg van een hondenbeet of een val over een losliggende stoeptegel. In deze gevallen kunnen respectievelijk de hondenbezitter en de wegbeheerder aansprakelijk gesteld worden.
Aangezichtsletsel van het voorhoofd en de huid
Bij deze vorm van aangezichtsletsel gaat het veelal om littekens, brandwonden of zwellingen. Letsel aan het voorhoofd en de huid van het gezicht is vaak het gevolg van het stoten van het hoofd bij bijvoorbeeld een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar ook littekens door een hondenbeet komen veelvuldig voor. De wond die op het voorhoofd ontstaat bloed vaak. Dit is het gevolg van het feit dat de bloedvoorziening in de hoofdhuis heel goed is.
Vaak is men bij aangezichtsletsel van het voorhoofd er niet op bedacht dat er ook hersenletsel of een schedelbreuk kan optreden Het is belangrijk om bij (een verdenking van) hersenletsel of een schedelbreuk direct naar een arts te gaan voor verder onderzoek. Hersenletsel is namelijk zwaar letsel en een snelle behandeling is belangrijk.
Oogletsel
Oogletsel doet zich met name voor bij bedrijfsongevallen en verkeersongevallen. Bijvoorbeeld omdat er tijdens het werk iets in het oog komt. Of omdat u als fietser aangereden bent en op het oog gevallen bent. Oogletsel kan bestaan uit visusklachten (beperkt zicht, geen kleuren zien of blindheid), botbreuken en bloeduitstortingen. Door oogletsel kan er letselschade optreden. Het kan dan gaan om inkomensschade, medische kosten en kosten voor aanpassingen en hulpmiddelen.
Is er sprake van oogletsel, dan is een snelle behandeling noodzakelijk. Daarnaast is het goed om bedacht te zijn op ander letsel, zoals een schedelbasisfractuur of hersenletsel.
Aangezichtsletsel van de neus
Aangezichtsletsel van de neus kan bestaan uit:
- Een gebroken neus (botbreuk)
- Scheefstand van de neus
- Bloedneus
- Wegvallen reuk en smaak
Ook bij neusletsel dient u er op bedacht te zijn dat er naast neusletsel sprake is van hersenletsel of een schedelbasisfractuur.
Tandletsel en kaakletsel
Tandletsel en kaakletsel ontstaat vaak door val op het gezicht, bijvoorbeeld door een val op straat of bij een fietsongeval. Of omdat u als voetganger aangereden wordt en op het gezicht valt. Maar ook bij een bedrijfsongeval komt tandletsel en kaakletsel voor. De kosten voor het herstellen van tandletsel zijn vaak hoog en niet eenmalig. Zo dient een kroon of een prothese meerdere malen vervangen te worden. Er is dan ook sprake van toekomstige letselschade. Het is goed om hier bij de schade afwikkeling rekening mee te houden.
Welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking?
Aangezichtsletsel kan voor kosten en schade zorgen. Hierbij kan gedacht worden aan inkomensschade, het verplichte eigen risico, tandartskosten, kosten voor plastische chirurgie en smartengeld bij ontsierende littekens, bijvoorbeeld door een hondenbeet.
Wilt u weten waar u recht op heeft bij aangezichtsletsel? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Vraag een kosteloos letselschade advies aan bij u thuis of op een van onze 10 afspraaklocaties. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.