Whiplash klachten, wie betaalt mijn letselschade?
Klachten whiplash | Ongeveer 15.000 tot 30.000 mensen lopen ieder jaar een whiplash op. Oorzaak is met name een verkeersongeval en dan in het bijzonder een achterop aanrijding of kop staart botsing.
Bij dit soort ongevallen krijgt de nek een enorme klap te verduren, met nekklachten tot gevolg. Vaak is er sprake van tijdelijk letsel, maar whiplash klachten kunnen ook langer aanhouden. En 1 op de 10 mensen houdt blijvend letsel aan een whiplash over! Wij spreken dan van chronische whiplash klachten.
Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen bij klachten whiplash? Neem contact op en bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.
Welke klachten passen bij een whiplash?
Het is niet altijd meteen duidelijk of er sprake is van een whiplash. Maar het komt ook vaak voor dat een whiplash niet herkend of zelfs onderkend wordt! Vooral dit laatste gebeurd veelvuldig. U heeft dan klachten die onbegrepen worden. Vaak is er dan sprake van een whiplash.
Verzekeraars ontkennen nog al eens dat er een whiplash is, ten onrechte! Wij hebben echter de oplossing voor dit probleem. Laat u daarom goed adviseren bij klachten whiplash.
De volgende klachten worden vaak waargenomen bij een whiplash:
- Nekpijn
- Een stijve nek
- Schouderklachten
- Hoofdpijn
- Bewegingsbeperking
- Hoge rugpijn klachten
- Concentratieproblemen
- Vergeetachtigheid
- Misselijkheid
- Slapeloosheid
- Angstklachten
- Depressie
- Futloosheid.
Herkend u een of meerdere van bovengenoemde symptomen? Dan is de kans groot dat er sprake is van een whiplash!
Wat te doen bij een whiplash?
Ervaart u klachten whiplash? Gaat u dan direct naar de huisarts en vraag of er een foto van uw nek gemaakt kan worden. In uitzonderlijke gevallen is er iets anders aan de hand. Dit dient uitgesloten te worden. Vraag de huisarts of naar een fysiotherapeut mag of neem zelf contact op met een fysiotherapeut.
Biedt de behandeling van de fysiotherapeut geen oplossing voor uw whiplash klachten? Laat u dan doorsturen voor een multidisciplinair revalidatietraject bij bijvoorbeeld een DBC of Nekcentrum. Veel van onze letselschadeslachtoffers met klachten whiplash hebben hier veel baat bij!
Wij hebben een eigen medisch adviseur die u kan adviseren bij klachten van een whiplash. Neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag met een juiste doorverwijzing. En ook kunnen wij uw letselschade als gevolg van de klachten whiplash verhalen. Dit alles volledig kosteloos!
Verhalen letselschade bij een whiplash, hoe werkt dat?
Letselschade verhalen is ingewikkeld. En u houdt zich liever bezig met uw herstel; dat begrijpen wij goed. Onze letselschade advocaten helpen u dan ook bij het verhalen van uw schade.
Na een intake bij u thuis of op een van onze locaties stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. Is er sprake van een verkeersongeval? Motorrijtuigen zijn verplicht verzekerd. De schadeclaim van uw letselschade dienen wij daar in. Er wordt direct een voorschot geregeld zodat u de reeds geleden schade vergoed krijgt. Wij vragen medische informatie op en vragen onze medisch adviseur ons te adviseren.
Bent u hersteld of is er een medische eindsituatie? Dan regelen wij de schade voor u met de verzekeraar. Onze letselschade advocaten werken kosteloos voor u.
Brugman Letselschade Advocaten
Brugman Letselschade Advocaten werkt al jaren voor slachtoffers van letselschade. De oprichter van ons kantoor is zelf slachtoffer geweest van letselschade. Daarom staan kwaliteit en een persoonlijke aanpak bij ons voorop. U heeft uw eigen aanspreekpunt waar u voor vragen terecht kunt: uw letselschade advocaat.
Korte lijnen zijn namelijk belangrijk als u klachten whiplash heeft.
Lijdt u letselschade door klachten whiplash? Neemt u dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade netjes en snel verhaald wordt op de verzekeraar van de aansprakelijk partij. Bel voor advies bij een whiplash en het verhalen van uw letselschade 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht. Wij zijn er voor u!
Veel gestelde vragen bij whiplash letsel
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over whiplash klachten en het verhalen van letselschade! Zoekt u meer informatie? Bel onze letselschade advocaten voor advies: 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht! Onze advocaten verstrekken kosteloze en hoogwaardige rechtsbijstand bij letselschade door een whiplash. Wij werken landelijk en zijn dus altijd in de buurt!
1. Ik heb een whiplash, maar wat is dat eigenlijk?
Een whiplash is letsel aan de nek met soms ook uitstraling naar de rug en schouders. Meestal komt een whiplash voort uit een verkeersongeval of ander ongeval waarbij het hoofd krachtig naar voren en achteren bewogen wordt. Een whiplash wort ook wel ‘whiplash associated disorder’ (WAD) genoemd.
2. Welke klachten horen allemaal bij een whiplash?
Bij een whiplash kunnen naast nekklachten, schouderklachten en rugklachten ook de volgende whiplash symptomen voorkomen:
- Hoofdpijnklachten
- Uitstraling in de armen en vingers
- Concentratieproblemen
- Een slaapstoornis
- Een depressie
- Angstklachten waaronder een PTSS
- Vermoeidheid
- Stemmingswisselingen
3. Wat is letselschade?
Letselschade is schade na een ongeval. Het bestaat uit 2 categorieën: Materiële schade en smartengeld.
Materiële schade is op geld waardeerbaar. Voorbeelden hiervan zijn:
- Inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid.
- Medische kosten waaronder kosten van de fysiotherapeut, het eigen risico en eigen bijdragen.
- Kosten voor overname van huishoudelijke taken.
- Onderhoudskosten huis en tuin.
- Reiskosten
- Studievertraging
- Reparatie- en vervangingskosten
- Energiekosten
Smartengeld is een financiële tegemoetkoming voor geleden immateriële schade die iemand ondervindt door bijvoorbeeld een whiplash. Bij immateriële schade gaat het om pijn, verdriet en verlies aan levensvreugde hierdoor. In het Nederlands recht kan smartengeld worden gevorderd op grond van artikel 6:106 van het Burgerlijk Wetboek bij lichamelijk of geestelijk letsel.
4. Wie vergoed mijn letselschade bij whiplash klachten?
Indien de whiplash klachten het gevolg van zijn van een ander, dan is deze aansprakelijk voor uw letselschade. Bij een kop staart botsing is bijvoorbeeld aansprakelijk de persoon die u van achteren aanrijdt. Heeft u een schade inzittenden verzekering? dan vergoed deze uw letselschade.
In Nederland is ieder motorvoertuig verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Uw letselschade wordt dan vergoed door deze “WAM” verzekeraar. Maar ook bij whiplash klachten door een andere oorzaak is er vaak een verzekeraar die uw schade betaalt.
5. Kan ik kosteloze hulp krijgen bij het verhalen van mijn letselschade?
Ja dat kan! Als een ander verantwoordelijk is voor uw whiplash klachten, dan mag u een letselschade advocaat in de arm nemen. De aansprakelijke verzekeraar betaalt de kosten hiervan; dit is in de wet opgenomen.
Er zijn veel soorten belangenbehartigers. Er zijn letselschadebureaus, rechtsbijstandsverzekeraars, advocaten en letselschade advocaten. De hoogste kwaliteit rechtsbijstand vindt u bij een letselschade advocaat. Dit zijn advocaten met jarenlange ervaring in het verhalen van schade bij whiplash klachten. Ze zijn lid van de specialistenvereniging van letselschade advocaten en uitermate deskundig!
Wij raden u aan om bij whiplash klachten altijd een letselschade advocaat in te schakelen en geen letselschade jurist. Dan weet u zeker dat uw schade maximaal verhaald wordt!
6. Kan ik naar een letselschade advocaat overstappen?
Dat is zeker mogelijk! U mag altijd een second opinion laten uitvoeren of overstappen naar een letselschade advocaat.
Overstappen naar een letselschade advocaat is gratis. U maakt hiervoor geen kosten. Ook voor een second opinion berekenen wij geen kosten, ook als u besluit om niet over te stappen.
Wilt u overstappen van uw rechtsbijstandsverzekering of letselschadebureau naar een letselschade advocaat? Of wilt u een gratis second opinion? Neem contact met ons op: 0800 278 4626 of stuur een bericht. Wij helpen u graag!
7. Mijn dossier loopt al bij de aansprakelijke verzekering, mag ik nu nog een letselschade advocaat in de arm nemen?
Absoluut! U mag op ieder moment een letselschade advocaat in de arm nemen. Verzekeraars zijn verplicht om u hierop te wijzen. Vaak gebeurt dit niet en dit is jammer. Verzekeraars hebben veel verstand van letselschade en daarom heeft u ook recht op een advocaat.
Loopt u letselschadedossier al bij de aansprakelijke verzekeraar of uw schade inzittenden verzekering? Neemt u dan contact met ons op, wij komen direct in actie!
8. Hoe hoog is de schadevergoeding bij whiplash klachten?
De hoogte van uw schadevergoeding hangt af van een aantal factoren:
- De ernst van uw whiplash klachten
- De duur van het herstel
- De gevolgen van de klachten, bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of langdurige behandeling
Bij blijvende klachten en beperkingen zal de schade hoger uitvallen dan wanneer het letsel na een aantal maanden geweken is. Helaas spreken wij bij 1 op de 10 whiplash slachtoffers van chronische whiplash klachten. De schadevergoeding is met name bij blijvende whiplash klachten hoog.
9. Hoe verloopt een letselschadetraject?
Het letselschadetraject begint met een aansprakelijkstelling. De veroorzaker van de whiplash klachten wordt aansprakelijk gesteld voor uw letselschade. Is uw schade ontstaan door een verkeersongeval? Dan kan de verzekeraar zonder tussenkomst van de veroorzaker aansprakelijk gesteld worden.
Na de aansprakelijkstelling volgt het medisch traject. Alle medische informatie wordt opgevraagd en aan de medische adviseur ter beschikking gesteld. Wij hebben een eigen medisch adviseur die een advies uitbrengt. In de tussentijd stelt uw letselschade advocaat een schadestaat op. Hierop staan al uw schadeposten.
Omdat u direct na een ongeval schade lijdt, zorgt uw letselschade advocaat dat u een of meerdere voorschotten ontvangt. U hoeft dan geen kosten voor te schieten.
Zodra er een medische eindsituatie is bereikt kan uw letselschade definitief verhaald worden. Er volgt dan een vaststellingsovereenkomst. Hierin staat onder andere de hoogte van uw letselschade. Nadat uw schadevergoeding betaald is, eindigt uw letselschadedossier.
10. Hoe lang kunnen whiplash klachten aanhouden?
Whiplash klachten duren vaak enkele maanden. Bij 10% van de whiplash slachtoffers is er sprake van blijvend letsel. We spreken dan van chronische whiplash klachten. Hier spreken wij van als u na 2 jaar nog whiplash klachten heeft. Dit noemen wij de medische eindsituatie
11. Welke whiplash behandelingen zijn er?
In eerste instantie zal uw huisarts u doorsturen naar een fysiotherapeut. Merkt u geen of weinig verbetering? Dan zijn dit goede whiplash behandelingen:
- Een neuroloog en MRI of CT- scan om uit te sluiten dat er iets stuk is in de nek
- Een revalidatiearts
- Een multidisciplinair revalidatietraject
- Behandeling door de pijnpoli, bijvoorbeeld d.m.v. een injectie
In het geval van een multidisciplinair revalidatietraject wordt u binnen een revalidatietraject behandeld door meerdere behandelaars, bijvoorbeeld een revalidatiearts, een ergotherapeut, een fysiotherapeut en een psycholoog. Deze behandelaars hebben intensief overleg zodat u de best mogelijke whiplash behandeling krijgt.
Contact met uw letselschade advocaat
Wij hopen u met bovenstaande informatie geholpen te hebben. Heeft u nog vragen? Wilt u advies van een letselschade advocaat? Of wilt u kosteloos uw letselschade verhalen? Neem contact met ons op: 0800 278 4626 of stuur een bericht. Onze letselschade advocaten staan graat voor u klaar!
Brugman Letselschade Advocaten
Brugman Letselschade Advocaten verhaalt letselschade. Dat is al meer dan 10 jaar onze specialiteit. Wij helpen alleen letselschade slachtoffers en werken volledig onafhankelijk van verzekeraars.
Al onze letselschade advocaten zijn ervaren en deskundige. De meeste advocaten zijn ook lid van de specialistenvereniging van letselschade advocaten in Nederland.
Ons kantoor werkt door heel Nederland. Inmiddels hebben wij al 7 afspraaklocaties en deze breiden wij voor u steeds verder uit. Kunt u niet naar ons komen? Geen probleem, wij komen ook gewoon bij u thuis.
Brugman Letselschade Advocaten werkt landelijk. Wij zijn altijd in de buurt en u vindt ons onder andere in Wognum (hoofdkantoor), Hoorn (NH), Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam! Maar wij komen gewoon bij u thuis!