Heeft u letsel na een ongeluk en lijdt u hierdoor letselschade?
Onze advocaten verhalen uw letselschade kosteloos

Een ongeluk met letsel en schade, wat nu?

Wat is letsel

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk? bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Indien u hierbij letsel oploopt, dan heeft u in veel gevallen recht op een letselschade vergoeding. Onze letselschade advocaten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hier leest u alles over letsel na een ongeluk en wanneer u recht heeft op een schadevergoeding. Wilt u een kosteloos letselschade advies of uw schade bij letsel verhalen? Neemt u dan contact met ons op. Met 8 bezoekadressen in heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt. Een adviesgesprek of intake kan ook gewoon bij u thuis!

Letsel en uw schade 100% kosteloos claimen bij de aansprakelijke partij? Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag!

Wat is letsel en hoe verhaal je letselschade?

Bent u gewond geraakt bij een ongeval? Dan is er sprake van letsel. Het kan gaan om lichamelijk letsel, zoals nekletsel, maar bij een ongeluk kunt u ook psychisch letsel oplopen. Denkt u hierbij aan angstklachten, een depressie of een post traumatische stressstoornis.

Icon

Dit zijn de 10 voorkomende letsels bij een ongeluk:

  1. Nekletsel en schouder klachten
  2. Hoofdpijnklachten
  3. Knieletsel
  4. PTSS
  5. Handletsel
  6. Oogletsel
  7. Hersenletsel
  8. Whiplash
  9. Rugletsel
  10. Dwarslaesie

Objectiveerbaar en niet objectiveerbaar letsel

Is er sprake van een breuk of ander zichtbaar letsel? Dan wordt er gesproken van objectiveerbaar letsel. Met name nekklachten, hoofdpijnklachten en whiplash klachten veelal zijn niet zichtbaar, maar het is wel vaak erg vervelend letsel. Dit wordt niet-objectiveerbaar letsel genoemd.

Dat letsel niet objectiveerbaar is betekent niet dat u geen letselschade vergoeding kunt claimen. Letselschade verzekeraars betwisten echter veelal het bestaan van nekklachten, hoofdpijnklachten en concentratieproblemen.

Het is daarom belangrijk dat u onder medische behandeling blijft. In de jurisprudentie (rechtspraak) is namelijk overwogen dat indien een letselschade slachtoffer voor het ongeval geen klachten had en deze bijvoorbeeld whiplash klachten zich na het ongeval openbaren, het verband tussen het ongeval en het letsel vaststaat. De letselschade verzekeraar moet uw schade dan vergoeden, ondanks dat er sprake is van niet-objectiveerbaar letsel!

Letsel en schade? Claim uw letselschade!

Een ongeluk met letsel kan grote gevolgen hebben. U heeft pijn, bent beperking in veel dingen en misschien zelfs arbeidsongeschikt. Dan is er sprake van letsel en schade! Is een ander verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan dient deze partij uw letselschade te vergoeden. Dit geldt ook bij risico- aansprakelijkheid. Maar ook bij een eenzijdig ongeval en zelfs bij eigen schuld wordt uw letselschade mogelijk vergoed!

Icon

Letselschade verhalen op aansprakelijke partij

Bent u van achteren aangereden, bijvoorbeeld bij een kop staart botsing, of bent u op de fiets aangereden? Dan dient de aansprakelijke partij de schade die u hierdoor lijdt te vergoeden. Het gaat dan om de materiële schade, bijvoorbeeld omdat u niet kunt werken of medische kosten maakt. Maar u heeft ook recht op smartengeld.

Recht op een volledige letselschade vergoeding heeft u onder andere bij:

  1. Een achterop aanrijding.
  2. Als u als fietser door een motorrijtuig wordt aangereden.
  3. Bij werkgevers aansprakelijkheid.
  4. Na een hondenbeet.
  5. Bij een val door een gebrekkig wegdek.

Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het ongeluk? Dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen. Dit doet uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten graag voor u. Wij helpen u 100% kosteloos!

Icon

Als fietser aangereden en eigen schuld? Toch recht op een schadevergoeding!

Het gebeurt ons allemaal wel eens, als fietser nog even snel oversteken of vergeten naar rechts te kijken. Vaak gaat dit goed, maar helaas kan het ook mis gaan. Bent u op de fiets aangereden en heeft u zelf een verkeersfout gemaakt? Dan betekent dit niet dat u geen letselschade kunt claimen. Sterker nog, bij een fietsongeluk heeft u altijd recht op een schadevergoeding.

In de wet, om precies te zijn in artikel 185 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat fietser en voetgangers altijd recht hebben op een letselschade vergoeding als ze worden aangereden. De enige voorwaarde is dat er sprake is van een ongeval tussen een fietser en een auto, scooter of ander motorvoertuig. Bent u dus als fietser aangereden door een eigen verkeersfout, dan ontvangt u toch een schadevergoeding!

De vergoeding die u standaard ontvangt bedraagt 50% van uw totale schade. Het gaat dan om de materiële schadeposten, maar ook heeft u recht op smartengeld. In sommige gevallen kan de schadevergoeding hoger zijn, zelfs tot 100%. Dit op grond van de billijkheidscorrectie.

Icon

Schadevergoeding bij eenzijdig ongeval

Gladheid kan tot vervelende ongevallen leiden. Maar soms kunt u in het verkeer ook een inschattingsfout maken en een auto-ongeluk of motorongeluk veroorzaken. U dient uw eigen schade dan te dragen, tenzij u beschikt over een schade-inzittendenverzekering! In dat geval heeft u namelijk recht op een letselschade vergoeding. De schade-inzittenverzekering is een van de beste verzekeringen die er is.

Ondanks dat er geen sprake is van aansprakelijkheid krijgt u toch uw schade vergoed door een letselschade verzekering.

Of u een beroep kunt doen op een SVI- verzekering blijkt uit de polis van uw autoverzekering. Steeds meer mensen hebben deze verzekering, dus de kans is groot dat u uw letselschade vergoed krijgt, ook als er dus niemand aansprakelijk gesteld kan worden.

Inzittenden in auto? Doe een beroep op de Bedrijfsregeling Schuldloze derde!

Stel u zit als passagier in de auto die betrokken is bij een auto ongeluk. U ontvangt dan altijd uw volledige schade vergoed. Het maakt daarbij niet uit of er sprake is van aansprakelijkheid. Op grond van het aansprakelijkheidsrecht moet uw schade vergoed worden. Dit is opgenomen in een bijzondere regeling, de Bedrijfsregeling Schuldloze derde.

Bent u dus als passagier betrokken bij een auto ongeluk? Neemt u dan contact op met Brugman Letselschade Advocaten. Wij verhalen 100% kosteloos uw letselschade op de letselschade verzekering!

Wat is letselschade?

Lijdt u schade door het u opgelopen letsel? Dan spreken wij over letselschade. Letselschade is heel persoonlijk, bij iedereen is de schade verschillend.

De hoogte van letselschade hangt af van vele facturen, bijvoorbeeld of er sprake is van tijdelijk letsel of blijvend letsel. Soms is dit direct na een ongeval duidelijk, maar soms kan het lang (soms) zelfs jaren duren voordat er een medische eindsituatie is. Pas dan is duidelijk of er sprake is van blijvend letsel na een ongeval.

Letselschade bestaat uit de delen, materiële schade en immateriële schade of te wel smartengeld. Dit zijn de 10 meest voorkomende materiële schadeposten bij letselschade:

  1. Schade door arbeidsongeschiktheid
  2. Eigen risico zorgverzekering
  3. Eigen bijdragen medische behandelingen
  4. Huishoudelijke hulp
  5. Mantelzorg
  6. Verzorgingskosten en verpleegkosten
  7. Reiskosten
  8. Studievertraging
  9. Reparatie- en vervangingskosten
  10. Onderhoudskosten huis- en tuin.

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Een letselschadeberekening is echter niet eenvoudig om te maken. Zeker niet als er ook toekomstige letselschade is. Onze letselschade advocaat bij u in de buurt helpt u bij het letselschade berekenen. Dit doen wij graag voor u! Samen met u begroten wij de schade en verhalen wij deze op de aansprakelijke partij.

Smartengeld

Naast materiële schade heeft u ook recht op smartengeld bij letsel. U heeft hier altijd recht op, bij licht letsel en bij zwaar lichamelijk letsel. Is er blijvend letsel na een ongeluk? Dan schakelen wij altijd onze medisch adviseur in om de klachten en beperkingen als gevolg hiervan in kaart te brengen. Daarbij kijken wij ook naar de toekomst. Wij willen namelijk niet dat u later nog klachten en beperkingen kunt krijgen door het letsel.

Wat is smartengeld?

Smartengeld na een ongeval is een vergoeding voor pijn, verdriet, psychische klachten (angstklachten, een PTSS), ontsierende littekens en boosheid en frustratie. Smartengeld is niet op geld waardeerbaar. Daarom is smartengeld berekenen niet mogelijk. Het wordt daarom vastgesteld op basis van voorbeelden uit het verleden welke zijn verzameld in de smartengeld gids van de ANWB.

U heeft altijd recht op smartengeld na een aanrijding. Zo heeft u recht op smartengeld na een aanrijding op de fiets en bij een auto ongeluk. Maar ook bij een bedrijfsongeval of een hondenbeet is er recht op een smartengeld vergoeding!

Wilt u dat wij kosteloos uw smartengeld berekenen? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten op voor een letsel advies of het begroten van uw schade. Wij helpen u graag!

Icon

Iemand aansprakelijk stellen

Iemand aansprakelijk stellen voor schade gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin zet u wie u aansprakelijk stelt, op welke rechtsgrond en waarom u van mening bent dat deze persoon aansprakelijk is. Ook omschrijft u in de aansprakelijkstelling uw letsel en verzoekt u om een letselschade vergoeding.

Het is van belang dat u de verjaringstermijn ook in uw aansprakelijkstelling stuit. Want doet u dit niet tijdig, dan kunt u geen aanspraak meer maken op de vergoeding van uw schade.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag bij het iemand aansprakelijk stellen voor letsel. Maak nu een afspraak en binnen 1 dag gaan wij voor u aan het werk.

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade en/ of smartengeld? Neet u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar