Ongeval Tram Amsterdam
Is u in de tram van Amsterdam een ongeval overkomen of bent u door de tram aangereden? Dan heeft u recht op schadevergoeding. U moet echter wel goed opletten als u het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van Amsterdam (GVB) aansprakelijk stelt. Er gelden namelijk afwijkende verjaringstermijnen. Vraag daarom altijd een ervaren en deskundige letselschade advocaat om uw letselschade bij een ongeval tram Amsterdam te verhalen. Dit voorkomt dat u met uw letselschade blijft zitten.
Bent u het slachtoffer van een ongeval waarbij een tram betrokken is? Neemt u dan even contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en dit doen wij volledig kosteloos voor u! Zowel uw letselschade als onze kosten verhalen wij volledig op het GVB. Bel of mail ons voor advies of vragen: 0800 278 46 26 (gratis).
Aansprakelijkheid na ongeval in tram Amsterdam
Voor het reizen met de tram gelden speciale wetsbepalingen. Hetzelfde geldt als u met de bus, trein of metro rijdt. Deze wetsbepalingen vindt u in het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat de vervoerder, bijvoorbeeld het GVB, haar reizigers veilig moet vervoeren. Gaat het mis en overkomt de tram een ongeval, dan is het GVB als vervoerder bijna altijd aansprakelijk voor de letselschade die u door het ongeval tram Amsterdam lijdt. Slechts als de vervoerder kan bewijzen dat hem geen enkel blaam treft van het ongeval, is hij niet aansprakelijk. Vaak is dan de auto die de tram aanreed aansprakelijk. Trekt de tram te vroeg of abrupt op of sluiten de deuren terwijl dit nog niet had gemogen? Dan is de vervoerder aansprakelijk, dit is ook het geval als er iets stuk is in de tram waardoor u bijvoorbeeld valt.
Het GVB is volgens de wet gehouden uw letselschade tot een bedrag van €1.000.000,00 te vergoeden. In bijna alle gevallen wordt uw letselschade dus volledig vergoed op basis van de reisovereenkomst.
Aangereden door tram Amsterdam
Bent u als voetganger, fietser of in de auto aangereden door een tram in Amsterdam die geen voorrang verleende? Ook dan heeft u recht op een schadevergoeding. Niet op basis van de vervoersovereenkomst, maar op basis van het aansprakelijkheidsrecht. De trambestuurder begaat dan namelijk een fout of te wel een onrechtmatige daad. In dat geval dient het GVB al uw letselschade te vergoeden.
Het GVB is verzekerd tegen letselschade als gevolg van een ongeval met een van haar trams. Bij gebleken aansprakelijkheid regelen wij uw letselschade dan ook met de verzekeraar van het GVB. Alle letselschade dient hierbij vergoed te worden. Neemt u gerust eens contact met onze letselschade advocaten op voor meer informatie of advies.
Schadevergoeding na ongeval tram Amsterdam
Wilt u uw letselschade na een ongeval in de tram verhalen op de aansprakelijke partij? Dan bent u bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam aan het goede adres. Wij verhalen al uw letselschade na een ongeval tram Amsterdam. Dit betreft zowel uw materiële schade als het smartengeld.
Materiële schade is schade die op geld waardeerbaar is. Kunt u bijvoorbeeld niet werken door het ongeval en krijgt u niet doorbetaald? Dan verhalen wij het salaris dat u door het ongeval met de tram misloopt. Heeft u huishoudelijke hulp nodig? Dan zorgen wij dat de hiermee gemoeide kosten betaald worden door het GVB. Andere voorbeelden van materiële schade zijn medische kosten, reiskosten, kosten omdat u niet meer kunt klussen en reparatiekosten van zaken die door het ongeval beschadigd of verloren zijn gegaan.
Smartengeld is een vergoeding door de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Meer over smartengeld leest u hier.
Brugman Letselschade Advocaten
Lijdt u letselschade door een ongeval tram Amsterdam? Bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam hebben wij jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. Wij kennen de route om uw letselschade voorspoedig en volledig op de aansprakelijke partij te verhalen.
Bel 0800 278 4626 of mail ons voor al uw vragen of advies al u een ongeval met de tram in Amsterdam is overkomen. Wij helpen u graag en volledig kosteloos!